въпрос за първите документи

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
ge4e

въпрос за първите документи

Мнение от ge4e »

Здравейте всички, които четатат и пишат в този много полезен и интересен форум.От няколко месеца аз също чета и се интересувам по въпросите, който се дискутират , защото съм решил и аз да пътувам за Канада.Още съм на първите стъпки или по- точно попълвам документите, но има някой неща които не са ми ясни.Ако може някой да ми помогне със съвет, ще му бъда много благодарен. Въпросите ми са:
1.Може ли да ми изброите кои точно документи се заверяват при нотариус и кои не.(по специално актовете за раждане и свидетелството за брак?)
2.Има ли промяна в таксата за Виена (390+150+150) от 01.01.2006 г.
3. Къде се намира този списък с предпочитаните професии,защото изчетох какво ли не, но не го намерих.
Благодаря Ви предварително,много се надявам някой да помогне.
pumpy

Мнение от pumpy »

ge4e

Мнение от ge4e »

Благодаря много, питам за професиите, защото съм бивш военен и ми е много трудно да преценя дали имам шансове на интервюто а и по нататък в цялата тая процедура
kristie

Мнение от kristie »

Ползвай си гражданската професия.
ge4e

Мнение от ge4e »

kristie,би ли ми казала кои документи завери при нотариус, защото аз заверих всичко но май не трябваше
kristie

Мнение от kristie »

Не се заверяват актовете за раждане и брак, банковата референция /тя се праща в оригинал/, всичко друго се заверява.
AniK
Обратна връзка:

Re: въпрос за първите документи

Мнение от AniK »

ge4e написа:Здравейте всички, които четатат и пишат в този много полезен и интересен форум.От няколко месеца аз също чета и се интересувам по въпросите, който се дискутират , защото съм решил и аз да пътувам за Канада.Още съм на първите стъпки или по- точно попълвам документите, но има някой неща които не са ми ясни.Ако може някой да ми помогне със съвет, ще му бъда много благодарен. Въпросите ми са:
1.Може ли да ми изброите кои точно документи се заверяват при нотариус и кои не.(по специално актовете за раждане и свидетелството за брак?)
2.Има ли промяна в таксата за Виена (390+150+150) от 01.01.2006 г.
3. Къде се намира този списък с предпочитаните професии,защото изчетох какво ли не, но не го намерих.
Благодаря Ви предварително,много се надявам някой да помогне.
Заверяват се дипломите и трудовите книжки. Актовете за раждане и брак не се заверяват нотариално, защото при самото им издаване в Общината като кажеш, че ги искаш за чужбина,ти слагат правоъгълен печат, с който удостоверяват истинността на документа и затова не се налага нотариална заверка на тези документи.
Според официалния сайт на посолството във Виена таксите не са променяни:
http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... iting.html
Тук са търсените и привилегировани професии:
http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... isite.html
ge4e

Мнение от ge4e »

Благодаря за информацията.Помогнахте ми много.
Заключено