Здравей колега
Аз съм truckdriver в Онтарио на лонгдистанс, разбирай САЩ-Канада.
Лично аз не съм чувал някой от бранша да работи в Канада с работна виза. Тази професия, макар и много търсена на този континент, не е от професиите, за които биха дали работна виза.
Ако наистина искаш да дойдеш в Канада и да работиш тази професия, начинът е да изкараш процедурата за емиграция, в която в никакъв случай не споменаваш, че работиш като такъв или имаш намерение да работиш като такъв. В противен случай ще видиш Канада през крив макарон. Трябва да измислиш версия, че си инж., икономист, програмист или нещо такова с висше образование, стаж по специалността и разни други подробности и разбира се за Кебек. За федералната част се чака много и е много по-трудно. Това, че си в Испания и че имаш стаж предполага две неща. Първо, че вероятно говориш добре испански, което ще ти е адски полезно като тираджия особено ако ходиш в южните щати. Там е трудничко да намериш хора по компаниите които да говорят нещо различно от испански. Макар, че си в щатите. И второ много по-бързо ще се оправиш с работата.
Това, че имаш испанска книжка не те спасява обаче от това да караш наново изпити за лю

бителска и след това за професионална книжка тук на място. Но не и в Кебек, защото там има закон по силата на който първо изкарваш любителска и чак след три години имаш право да се явиш за професионална. Без значение,че може да имаш и 30 години стаж. В Онтарио обаче не е така и точно по тази причина аз се преместих тук. Първоначално и аз бях в Кебек.
Така докато дойде време да работиш като драйвър в Канада с процедурата и изкласяването тука ще ти отнеме минимум две години и половина. Това обаче не бива да те обезкуражава, защото ти можещ да си караш процедурата и да си работиш в Испания едновременно.
Можеш също да си пуснеш и една апликация за зелена карта по същото време и което стане. Моят съвет е обаче първо да проучиш малко за живота в Канада или щатите и тогава да предприемаш нещо, защото тука е пълно с хора, които биха дали мило и драго да могат да отидат легално в Испания. Нямам много време да влизам във форума но ако си заинтересован ми пиши лично съобщение и ми прати някакъв телефон аз ще се свържа с теб за повече подробности.
Ако не се обадиш УСПЕХ!!!