Търсим компетентно мение и съвет...

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Ya-Ka Stereo

Търсим компетентно мение и съвет...

Мнение от Ya-Ka Stereo »

Здравейте колеги съфорумци, част от темата я споменахме в една друга наша тема и така и неполучихме отговори, които да ни разяснят положението. За това с риск да се повтаряме за кеото моля да ни извините ако е така. Ще дам малко инфо за нас Жена ми: 11 години техникум, 4 години -бакалавър педагогика (предучилищна) , 3 години икономика-магистър (финанси ) специалност счетоводство завършено задочно . Въпроса ни е как да точкуваме образованието на жена ми ? като 17 години ли след като не е по една специалност ? по педагогиката има 4 години стаж , а като счетоводител близо година и това ще практикува към момента на подаването . Как да точкуваме стажа след като е кам разли4ни специалности като сбор ли ? Ама въобще не ни е ясно ! :( Аз - моя милост съм с незавършено право за което естествено няма да споменаваме защото мисля, че ще е в минус . И значи оставам като подгласен с 11 години гимназия и една година обучение с диплома за готвач(горкия):)) Съответно и една година стаж доказан като такъв . Искаме да компенсираме това че нямаме професия от деманд или от фейвърит окупейшънс с добро владеене на френски. мисля че и с моята професия ще вземем точки и за адаптивност защото кой не обича да похапва вкусотии :))
е тва ни е портрета в общи линии...моля пишете ни мислите ли че можем да успеем ? и най важното това за различните образования на жена ми най много ни притеснява!
благодарим ! :)
Аватар
grobari

Мнение от grobari »

Да, 17 год. образование и сборувания трудов стаж, ако може да се докаже по сертификат от НОИ и трудова книжка, мисля аз.
бъди красив труп!
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Здравей, Ya-Ka Stereo,

За да се даде компетентно мнение и съвет е необходимо да се предостави пълна и подробна информация за дадения казус. Ти в няколко теми даваш различни подробности за образованието и стажа на съпругата си, но все още не си посочил кой ще е водещият кандидат - тя или ти. А нейното "точкуване" по тези критерии изцяло зависи от този факт. Както и да е, ще ти разясня нещата и при двата варианта.

Значи, ако съпругата ти е водещ кандидат, то нещата стоят по следния начин. Тъй като и двете специалности не са в списъка с търсените професии, то тя няма да бъде оценявана по критерий 2В на Анекс 1 от Правилника за определяне на точките и няма значение колко стаж има по всяка една от тях. Важното е трудовия стаж да бъде по професия, която е с ниво по-високо от ниво "D" съгласно НКП на Канада. Така както си описал нещата, това изискване е изпълнено при нея. В такъв случай за едното си университетско образование (счетоводство), съпругата ти ще получи 8 т., а за второто (педагогика) ще й бъдат дадени допълнително 4 т. за втора специалност. Трудовият стаж се оценява сумарно и тъй като това прави общо над 5 г. трудов стаж до момента на подаване на молбата за селекция, то съпругата ти ще получи максималните 10 т. по този критерий.
Няма никакво значение, че едното образование е завършено задочно. Оценява се учебното време в брой часове по приложението към дипломата (академичната справка) и се сравнява с изисквания минимум учебни часове по специалността по законите на Квебек.

А ако съпругата ти не е водещ кандидат, то тя ще се оценява по критерий 7 от Анекс 1 на твоята кандидатура и ще получи 4 т. за едната си специалност плюс още 1 т. за втора специалност и плюс още 2 т. за трудов стаж, след като той е над 2 г.

Автотеста, който ползваш е ориентировъчен и не дава точна информация за присъжданите точки по отделните критерии, както и за общия брой точки. Затова се запознай с анексите в Правилника за определяне на точките и нещата ще ти се изяснят.
Успех!
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Аватар
vjd

Мнение от vjd »

Здравейте и от мен.При нас нещата стоят долу-горе по същия начин с оброзованията, но трудовия стаж е като продавач в магазин.Това ще представлява ли проблем?
Аватар
iv

Мнение от iv »

Stereo, моя съвет е жена ти да е главен апликант с нейния си официален стаж, а ти да си готвач след като си завършил и с граждански договори и препоръки от редица ресторанти и си доказваш стажа по дати.
Езика е задължителен- френски!
на циганина давали царство, а той: А има ли хляб?
Аватар
womanEZ

Re: Търсим компетентно мение и съвет...

Мнение от womanEZ »

[quote="Ya-Ka Stereo"]Аз - моя милост съм с незавършено право за което естествено няма да споменаваме защото мисля, че ще е в минус . И значи оставам като подгласен с 11 години гимназия и една година обучение с диплома за готвач(горкия):)) Съответно и една година стаж доказан като такъв .
По отношение на незавършеното право - в същата ситуация е съпругът ми. Но си преведе академичната справка от правния факултет и им я представи, като разбира се, се подготви за въпроса "Защо прекъснахте образованието си? - Много работех, за да издържам семейството си (жена студентка!!!!) и поради това нямах време". Много им се хареса това.
Иначе, понеже и съпругът е в ресторантьорския бранш - това е голям плюс. Работа за готвачи в Монтреал много. Вадите си оферти за работа от Интернет и сте готови!
Със сигурност съпругата Ви ще трябва да е водеща - има повече точки за образование.
Но най-добре е да си изчислите предварително точките по сайта, който Ви даде Linko.
Така на първо четене кандидатурата Ви звучи добре.
Ya-Ka Stereo

ре

Мнение от Ya-Ka Stereo »

Благодарим на всички много сърдечно , Linko незнам защо си останал с убеждението че съм писал различни неща като професии в предните теми може би не съм ги изложил достатъчно ясно.. Значи направихме си сбора от точки според твоя съвет и излизат на 71 , като доста съм поодрязал от езика значи тези 71 точки са минимум , ако ни орежат и на интервюто от езика , адаптивност ..и с малко късмет може и да суберем и пове4е ...искам да вярвам че ще ни извикат на интервю.. и дай боже късмет :) ..и нещо искам да добавя ..от момента, в който започнах да чета форума си промених доста мнението за това , че в БГ важи винаги принципа спасявай се по единично ...и си задавам въпроса дали ако хората можеха да се отнасят един към друг по този начин във всички ситуации на битието в Бг щеше да има нужда от е/имиграция ?!..
Заключено