Jouer c'est magique?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Аватар
petia4444
Обратна връзка:

Jouer c'est magique?

Мнение от petia4444 »

От къде мога да си купя книгата "Jouer c'est magique?"?И каква е цената и?Моля ви ,ако някои има инфо да ми помогне ,имам нужда от тази книга!
Всичко идва ,за да си отиде!
Остава само кристалната форма на онова,
което е било и никога няма да се върне!
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Отиваш до кварталната библиотека и си я взимаш. Ако случайно не е много голяма й я няма можеш да направиш поръчка и те ще ти я заемат от друга общинска библиотека. Имаш още избор да отидеш в библиотеката на ЮКАМ - намира се на БЕРИ - ЮКАМ - достъпът е свободен. Намираш. Копираш. Или се абонираш и заемаш. Същото можеш да направиш в новата Национална библиотека. И въобще всичко, което се нарича библиотека е хубаво и върши работа. Освен това можеш да провериш в почти всяка една от тях - от квартална до национална - он-лайн, интернет и т.н. виртуални комуникации :beer: :beer:
Аватар
petia4444
Обратна връзка:

Мнение от petia4444 »

Merci beaucoup!
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Бърза справка даде отговор 19,95 долара за единия том. /двутомна е/
Има я в Coop UQAM, Le Parchemin, Archambault, Renaud-Bray, Gallimard. Сигурно и другаде де. :) И да разкажеш после дали е вярно, че е мажик :lol:

Я виж, ей я
тук
Zahova

Мнение от Zahova »

Петя,не знам защо държиш да купиш такава книга.``Jouer c'est magique''всъщност е най-новата така да я нарека ,методология на Ministere de la famille и дьо не знам какво си.
Изискват го обикновено при започване на работа, но по моя скромна преценка много малко се прилага на практика в градините.
В основата е схващането, че детето научава за околния свят играейки и ролята на учителя в този процес е не решаваща, а подпомагаща.
Смятам,че информацията за тази програма може да се намери и в интернет.
Има четиритомно издание на въпросното Министерство за всичко, свързано с изискванията им относно сервис дьо гард. За съжаление не си спомням точното име.В един от тях същността на ``Jouer c'est magique`'' e изяснена много синтезирано.
Има я в почти всички детски градини, защото Министерството им я предоставя безплатно, само и само да я четат.Но не би.
Сигурно я има в библиотеката.
Тъй че чак обстойно четене едва ли нужно, но ти си знаеш.
Успех!
Аватар
petia4444
Обратна връзка:

Мнение от petia4444 »

Днес я взех от библиотеката до нас,мерси за инфото Захова,и аз мисля като теб,но работодателя ми я показа в градината и иска да работя по нея ,обаче той ме викна само да замествам за два дни една учителка и ми каза че ще трябва да уча в Университета на Монтреал,не съм правила още evaluation на дипломата ми,защото в момента се превежда,но този човек направо ме отчая,Незнам какво да правя!!!! :oops:
survivor

Мнение от survivor »

Няма за какво да се отчайваш, Петя, бг инженерка е работила тук като детска учителка. И за друга жена се сещам, и тя е работила като такава без да е завършила Педагогика в България, пък да не говорим в Канада. А, да, и една румънка - историчка познавам, която работи в детска градина. То не е лошо да учиш в университет (по-висока заплата), ама междувременно не е зле да поработиш като учителка. Дай си СВ-тата на колкото може повече места. В Монреал има българка която има своя детска градина, аз обаче май съм й загубила координатите. Но ти опитай първо някъде където е близо до вас, и ако не става, ще измислим нещо за да я намерим.
Аватар
Papi

Мнение от Papi »

Това за покера ли е,играй по интернет, много по готиное и с 1 долар можеш да спе4елиш 500
Zahova

Мнение от Zahova »

Петя, не бързай никъде да се записваш да учиш ,е моят съвет.Винаги можеш да го направиш.Ако паметта не ми изневерява ти имаш образование "Начална педагогика".Ако е така, след като си направиш еквивалента, голяма е вероятността да ти признаят обща специалност:предучилищна и начална педагогика, което автоматично обезсмисля получаването ти на сертификат от местен университет, при положение,че имаш бакалавърска степен в същата област .
Знам за няколко такива случая на приравняване на дипломи на нашенки.
Парите, времето и нервите,разбира се са твои, мибжеш да правиш с тях ,каквото щяш, но аз на твое място бих поизчакала малко с ученето.
Zahova

Мнение от Zahova »

Мале,как съм написала последното изречение...
Исках да кажа, че нещата, които са твои, можеш да ги ползваш,както намериш за добре,а тя какава излезе!!!Резил,значи...
Аватар
petia4444
Обратна връзка:

Мнение от petia4444 »

Imam obrazovanie ot Bulgaria vishe, i e ne samo nachalna ami i preduchilishtna pedagogika,ama na koi mu puka tuk v Canada???Shte napravia evaluation na diplomata mi i sled tova shte resha po koi put da trugna ,iskam da blagodaria na vsichki,koito se opitvat da mi pomognat po niakakuv nachin!V momenta imam nujda ot tova i sum vi mnogo priznatelna!

ps.sori za latinitzata,PC ne e moi!
balkandjiq

Мнение от balkandjiq »

[,iskam da blagodaria na vsichki,koito se opitvat da mi pomognat po niakakuv nachin!V momenta imam nujda ot tova i sum vi mnogo priznatelna!

ps.sori za latinitzata,PC ne e moi![/quote]

Zdravei Petq,
kogato ima6 nujda da ti se nacepqt malko darva ili da se prenese ne6to tejko obadise :beer2:.
pozdravi ot balkana :wave:
CHASHATA E POCHTI PALNA
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

мда, библиотеките са хубаво нещо, детските градини не
а и аз съм твърдо против ученето :beer: :beer:

никакви проблеми няма да имаш, Петя да работиш в деге, дано обаче да не е за дълго, че ще пуклясаш :twisted:
Аватар
iliana
Обратна връзка:

Мнение от iliana »

мда, библиотеките са хубаво нещо, детските градини не
а и аз съм твърдо против ученето Beer Beer

никакви проблеми няма да имаш, Петя да работиш в деге, дано обаче да не е за дълго, че ще пуклясаш Twisted Evil
Mnogo grubo, Krimon, a ne misli6 li, 4e ima hora, koito obi4at da rabotiat s deca i si haresvat u4itelskata profesia? I kakvo ima6 protiv detskite gradini?
Защо предпочитат Квебек?
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
Аватар
clio
Модератор

Мнение от clio »

Papi, pak se okaza naj-podgotven v otgovora. :lol:
Съществува една теория, според която, ако някой някога открие какво представлява Вселената, то тя моментално ще изчезне и на нейно място ще се появи нещо още по-загадъчно и необяснимо. Съществува още една теория според, която това вече се е случвало.
Заключено