Здравейте другарчета , да ви кажа честно напьлно ми"спря тока " и сьвсем сме се обьркали вече. Разбирам и сам защо - май ни идва много информацията и не я синтезираме правилно .. и така , моля ви се да ни "светнете" по някои жешки теми ..Значи ние се готвим да пускаме документи за Квебек , и ни бави все още френския имам няколко основни вьпроса кьм по вещите :
1. За Квебек може да се кандидатства само с професиите от:
demand occupations и професиите от list of favorit occupations ли ?
Какаво става например с икономисти , чиито професии не фигурират на тези две места ?
2. Другото нещо ,от "радини вьлнения " е вьв врьзка с френския. Та значи 6/6 ниво на водещия кандидат достатачно ли е за да се смилят над милите ни душици и да ни пуснат на интервюто? И другото пак за френския ,разбрахме от форумите тук че искат диплома от определена институция ИЧС или френския центьр, ами добре де как да кара курс човек в чиито град няма такива , ако се подготви някой самостоятелно може ли да се яви на изпит и да защити сьответното ниво и да прати документа ..или искат да видят че имаш курс не само документа ?
Благодарим предварително на вси4ки които ще ни "святкат "
ами добре де как да кара курс човек в чиито град няма такива , ако се подготви някой самостоятелно може ли да се яви на изпит и да защити сьответното ниво и да прати документа
А--а-а-а, в момента може да се кандидатства с всякакви професии.
Забранени СЕГА няма, но преди е имало /списък със професии, които не се приемат/, така че давайте смело....
Единствените списъци сега са за
Ya-Ka Stereo, всички в началото сме объркани и ни "спира тока", но всяко нещо си има своето решение.
В Квебек има търсени професии, за които се дава максимален брой точки, но това не означава, че останалите не получават "премии" с техните си професии. Доколкото знам икономистите са добре приети, така че от тази страна няма причини да се притеснявате. Ако имате достатъчно трудов стаж по вашата специалност (поне 1-1,5), няма проблеми ще ви дадът за това точки. Не само търсената професия дава максимален брой точки, но също така и брой години обучение, ниво на владеене на езика, трудов стаж, роднини или приятели, живеещи, в Квебек, семейство, деца, финансова независимост, която ще представите през първите три месеца от предстоя си в Квебек и т.н.
Що се отнася до езика ниво 6/6 е средно ниво, но достатъчно, за да ви поканят на интервю. Има обаче нещо, което трябва да знаете и ако искате да нямате никакви проблеми по време на цялия имиграционен процес е хубаво да го направите, а то е: когато попълвате DCS (документите за Виена), всичко вписано там да бъде доказано с документи от нужните институции. Например, за да владеете ниво 6/6 вие трябва да им представите документ , че сте учили някъде езика, сега, друг е въпроса дали този документ ще бъде издаден от нашите уважавани институции (Френски институт или ИЧС), защото наистина не всички имат възможност да вземат сертификат от тях, но ако във вашето населено място има курсове или частни школи, които издават сертификати тичайте при тях, направете поне 150-200 часа, за да докажете, че покривате ниво 6/6 и тогава те няма да ви направят никакъв проблем при разглеждане на досието ви. За тях е важно всичко да е с "подпис и печат". Тази тема съм я обсъждала, влезте ако желаете в профила ми и ще получите по-голяма яснота. А ако все пак държите да имате документ от офиц. институция, то най-бързия начин да направите това е за 5 седмици интензивно (от 8 до 13,15h) в ИЧС. За това време се покриват 2 модула - 150 часа (219 лв.), като може да ползвате общежитието им. За българи месечната такса е мисля около 120 лв.
Желая Ви успех в предстоящото начинание!
мерси на всички които си дават безплатно саветите
гледах сайта на френския центьр и има едни нива които никак не са ми ясни , знае ли някои кое ниво всьщност е това мечтаното 6/6 далф ли е делф ли е, А1 А2 имат и Це 1 и Ц2 ? та да им се обадя и да ги питам дали за еди кое си ниво мога да се явя на изпит без да карам сьответния курс. А знае ли някой какьв документ искат за стажа само трудова книжка ще свьрши ли работа ? или искат и от НОИ документ ?
ми тва беше вси4ко приятели (поне за сега )
и пак благодарим !
Jeeves & rumys благодарим специално на оказаното внимание;)
само да споделя днес като обмислях пак нещата май ще се наложи да ползваме адвокат , много са ни обьркани работите и някьде ще се наложи доста да се" посльгва" в името на каузата , от разговори с хора които са минали по този пьт знам 4е не сме само ние тези които ще го направят но вьпреки това се чувствам кофти и наи вече се страхувам да не се огелпим !
По отношение на доказването на стажа - достатъчна е само трудова книжка. Е, ако имате и трудовите договори към тази книжка, добре е да ги приложите. От НОИ се вади удостоверение само в случаите, когато нямате тр.договор или книжка, или когато сте упражнявали свободна професия, работили сте като търговец и т.н. Що се отнася до френския - добре е да представите документ за курс. 6/6 не е ниско ниво, ще трябва доста да поучите, особено ако започвате от нулата. За да се отговори на въпроса дали това ниво е достатъчно - сметнете си точките. За точките - потърсете във форума има линк към законовата база - таблица, която подробно описва за какво колко точки се дават. Ние също ползвахме фирма-консултант за подготовката на комплекта документи за Виена. После продължихме сами. Уверете се обаче че консултанта действително е наясно с тънкостите! Успех! А за професиите - нашите изобщо не са от търсените в Квебек.
И ние не сме с търсени професии, но доброто знаене на френски език оправи нещата. Интервюто вчера протече перфектно, като по ноти. Доволни останахме всички - и интервюиращата, и ние.
гробари сьрдечни поздрави и много кьсмет ви желаем по нататьк и наздраве
womanEZ можете ли да ни дадете координати на консултантската фирма която сте ползвали вие?
Значи това , което ни притесняваше относно за курсовете по френски в ИЧС-то няма проблем само да положим изпит и да получим сертификат, но ИСКАТ ЛИ задьлжително и хорариум за часове френски ? или е важен само кетапа ? каде мога дапитам за тази информация? или нещо друго което ми идва като идея е да използвам хорариум от часове по френски от някоя езикова школа в Ямбол и кьм него да приложа и сертификата от ИЧС-то за нивото ? и ако искат хорариум 150 часа достатьчни ли са ? това ми казаха от ИЧС 4е факти4ески е ниво А2 ама то 6/6 ли е ?!