Здравейте на всички! Получихме писмо че ни искат трудовите книжки за да продължи разглеждането по документите ни. Ние сме им изпратили всички пропоръки и служебни бележки защото нямаме трудови книжки! Сега в момента си извадихме нови служебни бележки и ще ги изпращаме.
Питането ми е дали да им напишем нещо отделно в писмото за това че нямаме книжки или просто да си изпратим двете бележки и това е!
Ами просто работата ни е такава че нямаме такива книжки, аз съм музикант а жена ми артист. В тази сфера на работа трудови книжки не съществуват , защо ни ги искат като знаят че нямаме!
А случайно да знаете, на кой адрес се изпращат допълнителни материали като бележки, препоръки, документи за френски? На същия адрес като първите документи за Виена или на някой друг?
Мисля, че е добре да обясните в придружителното писмо защо не им изпращате тр.книжки, както и с каква сила се ползват документите, които им изпращате - как те доказват трудовия ви стаж. В моята практика съм виждала че с творците обикновено се склучват граждански договори за хонорарите. Вместо само служебни бележки е добре да преведете и изпратите самите договори, когато имате такива. Друг вариант е да изпратите счетоводните документи за изплатените пари - фактури, ордери и т.н. или за получените пари, ако вие сте ги получавали като фирма, а не като физически лица. Помислете за допълнителни документи които биха могли да подкрепят служебните бележки. Успех!