iskat mi trudovite knijki!

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
pepe

iskat mi trudovite knijki!

Мнение от pepe »

Здравейте на всички! Получихме писмо че ни искат трудовите книжки за да продължи разглеждането по документите ни. Ние сме им изпратили всички пропоръки и служебни бележки защото нямаме трудови книжки! Сега в момента си извадихме нови служебни бележки и ще ги изпращаме.
Питането ми е дали да им напишем нещо отделно в писмото за това че нямаме книжки или просто да си изпратим двете бележки и това е!
Аватар
grobari

Мнение от grobari »

А имате ли основателна причина да нямате издадени легални трудови книжки?
бъди красив труп!
pepe

Мнение от pepe »

Ами просто работата ни е такава че нямаме такива книжки, аз съм музикант а жена ми артист. В тази сфера на работа трудови книжки не съществуват :), защо ни ги искат като знаят че нямаме!
Аватар
grobari

Мнение от grobari »

Защото точки се набавят от трудов стаж, а трудов стаж се доказва с удостоверение от НОИ, с трудова книжка или с и двете. Искат ви ги заради точките.
бъди красив труп!
pepe

Мнение от pepe »

А случайно да знаете, на кой адрес се изпращат допълнителни материали като бележки, препоръки, документи за френски? На същия адрес като първите документи за Виена или на някой друг?
Аватар
grobari

Мнение от grobari »

Тъй като ще бъдат добавени към вече изпратените документи, няма логика да са на друг адрес.
бъди красив труп!
bp_de

Мнение от bp_de »

Сорри обарках мястото !!
Аватар
womanEZ

Мнение от womanEZ »

Мисля, че е добре да обясните в придружителното писмо защо не им изпращате тр.книжки, както и с каква сила се ползват документите, които им изпращате - как те доказват трудовия ви стаж. В моята практика съм виждала че с творците обикновено се склучват граждански договори за хонорарите. Вместо само служебни бележки е добре да преведете и изпратите самите договори, когато имате такива. Друг вариант е да изпратите счетоводните документи за изплатените пари - фактури, ордери и т.н. или за получените пари, ако вие сте ги получавали като фирма, а не като физически лица. Помислете за допълнителни документи които биха могли да подкрепят служебните бележки. Успех!
Аватар
Jeeves

Мнение от Jeeves »

Верно, верно, колежката е права :lol:
Заключено