Za birata ...

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Аватар
VanBC
Модератор

Za birata ...

Мнение от VanBC »

Canuck написа:Ey, Nalex, napravo sam vpechatlen ot nachina ti na mislene! Imash edin Molson Canadian ot men! :beer:
Ей Canuck, стига с тоя Molson бе! Кога ще дойдеш на западния бряг да ти покажа, че има и други, далеч по-хубави, канадски бири :wink: ?
:beer2: :drink:
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

Bih se radval i na men da pokajete! :D
:beer: :beer: :beer: :beer:
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

He he i tova shte stane, imam veche planove za obikolka na Canada next May. :P Shtyah da idvam kam Vancouver v kraya na oktomvri za edna konferenciya, ama se otkazah, shtoto veche mi mina meraka da hvalya Vasko II Bulgaroubieca s cyal doklad ot 10 pages. Zimata oshte kato me treseshe diva omraza kam bg se hvanah s toya proekt i mi go odobriha, ama lyatoto veche mi stanaha bezrazlichni i bg i balkanskata istoriya, sega ne iskam daje da cheta pdobni neshta, ne me interesuvat. Samo che, kato cheta kakvi neshta pishat za Canada nyakoi hora pak me obhvashtat edni takiva chuvstva i meraci i toku-vij sam poluchil vdahnovenie da napisha neshto takova! Shte vzema may da preskacham takiva temi, shtoto mnogo trudno si izlekuvah omrazata kam bg, a mnogo brzo se vrshta kato cheta naykoi temi.
Maytapat si e maytap, no dogodina shte tryabva da skivam Vancouver i shte razchitam na tebe za edna birena lekciya :beer: :beer2:
Последно промяна от Canuck на Чет Ное 20, 2003 7:52 pm, променено общо 1 път.
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
Аватар
PoLuX
Обратна връзка:

Мнение от PoLuX »

Eh Canuck, golqm tryn e tazi Bulgaria znachi... kakvo tolkova ti napravihme tuk vyv Varna, che si ostanal s takiva loshi spomeni :-) vinagi mi e bilo interesno kak moje takiva silni emocii da se porodqt v teb kym edna dyrjava :-)
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Hi, PolUx! :P
Ami taka e, az sam emocionalen chovek i mnogo trudno zabravyam i hubavite i loshite neshta. :lol:
A, inache ot Varna imam smeseni spomeni i mnogo hubavi, i mnogo loshi. Spored tova s kakv chovek govorya se seshtam za ednite ili za drugite.
Poslednite mi spomeni sa kak do posledniya den si podkovavah poshtenskata kutiya s pironi s edin golyam chuk, shtoto vse nyakoe govedo se namirashe da ya razbie i kak se sabrah za posledno s vsichki available friends i kolegi v edin bar za posledno vecherta, kogato shtyah da trgvam. Eto vijdash li, smeseni spomeni kakvo se kazva. :P Takmo se setya neshto hubavo i hop i neshto losho i kray, palna neutralizaciya se poluchava. :P
Abe, ostavi ti spomenite ot Varna, vsichko svrshi, tryabva sega da trupam kanadski i drugi spomeni :P
VanBC, kaji pone dve-tri gotini marki bira da se probvam da gi namerya tuk. Thanks in advance. :P
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
MechoPuh

Мнение от MechoPuh »

Canuck написа:He he i tova shte stane, imam veche planove za obikolka na Canada next May. :P Shtyah da idvam kam Vancouver v kraya na oktomvri za edna konferenciya, ama se otkazah, shtoto veche mi mina meraka da hvalya Vasko II Bulgaroubieca s cyal doklad ot 10 pages. Zimata oshte kato me treseshe diva omraza kam bg se hvanah s toya proekt i mi go odobriha, ama lyatoto veche mi stanaha bezrazlichni i bg i balkanskata istoriya, sega ne iskam daje da cheta pdobni neshta, ne me interesuvat. Samo che, kato cheta kakvi neshta pishat za Canada nyakoi hora pak me obhvashtat edni takiva chuvstva i meraci i toku-vij sam poluchil vdahnovenie da napisha neshto takova! Shte vzema may da preskacham takiva temi, shtoto mnogo trudno si izlekuvah omrazata kam bg, a mnogo brzo se vrshta kato cheta naykoi temi.
Maytapat si e maytap, no dogodina shte tryabva da skivam Vancouver i shte razchitam na tebe za edna birena lekciya :beer: :beer2:
Takmo resha che si pich i ti vzemesh che oseresh vsichko. Taman resha che mojem da piem po bira i ti mi vgorchavash osht epoveche vkusa v ustata...spored mene ti ne mrazish BG-a, a sebe si. Samo mnogo bolen chovek e v sastoianie da mrazi maika si. A BG ti e maika...vse pak tam si se rodil. A taka kato pluesh po neia pluesh i po moita maika...ne che az sam vluben v BG, no pone sam se nauchil da ia uvajavam. MOje i niakoi den da me razberesh. Sigurno si mnogo mlad oshte...emotsiite sa hubavo neshto, no poniakoga podvejdat. Ako mojesh nedei da zasiagash temata BG-ia. Razvaliash hubavoto vpechatlenie za sebe si. I za da zavarsha she ti kaja che po vremeto na voia sashtia Vasko II Canada e bila zaselena s niakoi i drug vigvam i mnogo caributa. Ako ne obichash BG i uchastnitsite vav foruma, to pone gi uvajavai shtoto si pich i zorlem se pravish na losh... :P , please s'il te plais
Аватар
Niko

Мнение от Niko »

O6te e mnogo mlado mom4eto. Razsajdava po detski - pribarzano, neobmisleno i emocionalno. No, tova minava s vremeto. Mladostta ne e porok i (za sajalenie) preminava. Ina4e ne mislia, 4e e lo6 4ovek.
MechoPuh

Мнение от MechoPuh »

Niko написа:O6te e mnogo mlado mom4eto. Razsajdava po detski - pribarzano, neobmisleno i emocionalno. No, tova minava s vremeto. Mladostta ne e porok i (za sajalenie) preminava. Ina4e ne mislia, 4e e lo6 4ovek.
Emi i az tova vikam. Svestno momche, a se darji losho :oops:. Ako spre da plue maika BG-ia shte go zaobicham...pak neka si misli kakvoto iska za neia.
Аватар
shnorhela
Лисодав
Обратна връзка:

Мнение от shnorhela »

Stiga ste zakachali choveka. Tova che na vas vi teji che ste dalech or "rodina" to idva poveche ot godinite, no toj ne obijda nikoj personalno a vie go pravite. Ne znam za drugite no men lichno Bulgaria mi e dala samo kato mi e vzemala t.e. kogato me e machkala. Govoria za segashnata Bulgaria a ne za nashata iistoria kultura i prochie. Buglaria kakvato e sega NISHTO NE TI DAVA a ako uspeesh da oceleesh v moshtnite i lapi razbirash che tuk/TAM ne ti miastoto.
Kakvo mi e dala.
1. Politicite praviat vsichko vuzmojno samo da se oblagodelstvat - Zakon za edin chovek samo i samo da zaeme opredelen post, kogato ot 5 godini chakat super vajni NE izgodni zakoni.
2. Benzinovite pompi - cenite na benzina se digat i svaliat postoianno neshto suvsem normalno no pri vdiageneto mu se digat cenite na vsichko a pri svalianeto nishto.
3. Demagogia - Tazi godina ikonomikata se podobriava mnogo investici drun drun i inflaciata se namali na 2.5 % - prez tova vreme cenite na vsichki hranitelni produki sa povishi nad 2 puti, a ko bonbonkite ili sifonite sa se uvelichili s 2.5 slabo me kasae.
4. Otivash da si napravish firma za da izvurshvash stopanska dejnost i da pulnish durjavata - chinovnikata ti kazva tribva da butnesh i to zdravo navsiakude za AKT 16 se plashta rushvet ot 500 do 1000 leva inache niama izkarvane dori i vruzki da imash - neka niakoj da kaje che ne e taka.
5. Kradat ti novata kola - otivash v policiata i te ti kazvat znaem che v tozi rayon dejstva tazi banda, no nishto ne mojem da napravim idi na TOZI adres i shte si ia otkupish ne e skupo vsichki tka praviat - chichkovcite milicioneri dejstvat v kombina.
6. Obrazovanieto - perfektno e zashtoto v usloviata v koito se prepodava niamash shans da ne se obrazovash - vsichko se pouchavaSHE pod ujasen natisk unijenie ot strana na prepodavatelite - niamahme izbor
....... Abe tolkova drugi neshta mi e "dala" MOYATA RODINA ama ne mi se razpravia, dano gi zabravim tezi neshta. Taka che no go zkachajte Canuck negovo pravo e da si mrazi Bulgaria - ima za kakvo, a ne e vashe da go obijdate personalno - niamate prichina. Niamame kakvo da se lujem Bulgaria e spriala da rajda i tvori otdavna ima edno pokolenie otkakto e zapochnalo tova. Moje i da se opravi niakoga no "patriotite" niama da poluchavat pensii ot danuka vzet ot zapaltata NI, tova im e muka vijdam.
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

1. Politicite praviat vsichko vuzmojno samo da se oblagodelstvat - Zakon za edin chovek samo i samo da zaeme opredelen post, kogato ot 5 godini chakat super vajni NE izgodni zakoni.
i tukashnite sa taka

2. Benzinovite pompi - cenite na benzina se digat i svaliat postoianno neshto suvsem normalno no pri vdiageneto mu se digat cenite na vsichko a pri svalianeto nishto.

i tuk e absolutno taka samo deto razstoianiata sa po golemi

3. Demagogia - Tazi godina ikonomikata se podobriava mnogo investici drun drun i inflaciata se namali na 2.5 % - prez tova vreme cenite na vsichki hranitelni produki sa povishi nad 2 puti, a ko bonbonkite ili sifonite sa se uvelichili s 2.5 slabo me kasae.
tuk uj ima samo 1.6% inflacia ama e poveche kam 5-10%

4. Otivash da si napravish firma za da izvurshvash stopanska dejnost i da pulnish durjavata - chinovnikata ti kazva tribva da butnesh i to zdravo navsiakude za AKT 16 se plashta rushvet ot 500 do 1000 leva inache niama izkarvane dori i vruzki da imash - neka niakoj da kaje che ne e taka.
tova e malko neveroiatno no moje i dda e fact

5. Kradat ti novata kola - otivash v policiata i te ti kazvat znaem che v tozi rayon dejstva tazi banda, no nishto ne mojem da napravim idi na TOZI adres i shte si ia otkupish ne e skupo vsichki tka praviat - chichkovcite milicioneri dejstvat v kombina.
tuk ti ia kradat i dori ne ti kazvat kade e - zaminava ia za BG ia za ujna america

6. Obrazovanieto - perfektno e zashtoto v usloviata v koito se prepodava niamash shans da ne se obrazovash - vsichko se pouchavaSHE pod ujasen natisk unijenie ot strana na prepodavatelite - niamahme izbor

a tuk uchish niakolko godini i sled tva stavash mijiturka v niakoia kompania i edvam si izplashtash zaemite (studentskite)
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

Canuck написа:VanBC, kaji pone dve-tri gotini marki bira da se probvam da gi namerya tuk. Thanks in advance. :P
Ще ти кажа, ама едва ли ще ги намериш там, защото са местно (ванкувърско) производство. Потърси Grandville Island - тя е най известната и може да я има и при вас. При вас също трябва да има някое Small Brewery, навсякъде из Канада ги има. Разпитай наоколо и го пробвай! :beer: :beer:
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

IvHaydu написа:Bih se radval i na men da pokajete! :D
Няма проблеми. Само се добери до Ванкувър, бирата от нас!! :beer: :beer:
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

VanBC написа:
IvHaydu написа:Bih se radval i na men da pokajete! :D
Няма проблеми. Само се добери до Ванкувър, бирата от нас!! :beer: :beer:
Ще дойдем, как няма да дойдем, колко му е от Монреал до Ванкувър...
А, то нали Ванкувър беше в Европа... :D Жан Виденов говореше за Европа - от Ванкувър до Владивосток... :D :D
И като говорим за бира - :drink: :beer2:
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
speedy

Мнение от speedy »

За канадската бира съм с леко негативно мнение. Общо взето не става. Дори и тези от малките пивоварни са нещо средно между бледо-жълтата американска вода и средно качество европейска бира. Grandville не ми е попадал, така че не изключвам евентуални проблясъци.

Не че човек ще остане жаден - в магазините има прилична европейски избор. За мен най-голямата изненада беше японската бира. Сапоро определено е стабилна, но за да си я купувам редовно, ще трябва да си взема втора ипотека. Кутия 650мл е 3 кинта :crying:
G_Rosi

Мнение от G_Rosi »

Заключено