Успешно интервю 29.11.05 - 14h

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
blusky

Успешно интервю 29.11.05 - 14h

Мнение от blusky »

Здравейте,
Благодаря на Христос за това, че ми даде да мина успешно интервюто при Lucille Horner!

Малко за мен: Несемеен; 30г.; Варна-Хасково; Висше - електроинженер, Средно-техникум; Работа-2г3м монтаж алармени системи, 1г3м търговски представител, 7м електроинженер; Език - Френски 6/6, Английски 11/11.

Няколко дни преди интервюто се опитвах да си го представям с подробности за да овладея напрежението. Бил сам и на друго интервю за виза и знаех, че някак несъзнателно сърцето ми ще ускори пулсът си и ще се чувствам некомфортно.
Пуснаха ме в посолството в два без пет: "Натиснете минус първи етаж в асансьора, стаята насреща, и после нула за да се върнете на партера" , ми обясниха. Почуках на вратата и влязох. Фоае с 10 стола, масичка и разни занимавки. Седнах срещу прозорците с щори. Отдясно зад прозореца едно момиче ме попита:" За интервю ли сте - ще ви извикат". Отпуснах се на стола и се опитах да релаксирам и да успокоя топката. Певодачката ме повика след около 15мин.
Ръкостискане, Ça va? Ако съберете точките минавате, ако не...
Явно бях се надскочил в точките и на двата езика. Френският го учих сам за 7 месеца и последният месец имам около 6 часа при частен учител. Бях си подготвил стандартни отговори, от които не остана много в главата ми, но все пак сваршиха добра работа. Около 30% от въпросите ги разбирах добре другите по контекста. Около три не разбрах и г-ж Хорнер ми ги повтори или потрети. Но си говореше бързичко. Общо взето най-много да сам казал 2 последователни изречения - другото все реплики. Не ме пита подробности за работата и образованието, а само дати и продължителности. Пита ме как съм учил френски и дали съм го практикувал с друг освен с учителката.
Какво мисля да работя там? Имам ли приятели? Какво работят? Какво знам за Квебек? - казах две неща и тя: "От каде знаете че цената на живота не е висока". Не бях подготвен и започнах да увъртам. Имате ли пари?- на два пъти ме заплашва, че ако не вляза с тази сума ще ми откажат да вляза в Канада.
Общо взето умората от пътуването и напрежението си оказаха влияние и към средата се отпуснах и почнах да отговарям автоматично и прибързано, за което после сажалявах.

През 90% от времето нисичката около 60 годишна късо подстригана не много официално облечената кебекарка си гледаше компютара и щракаше нещо. Изчислява ми стажа на един лист и гледаше някви таблици. В крайна сметка разпечата точките и ми вика, че съм събирал точките ( и ще не ще , ще трябва да ме пуска ).
Обясни, че по технически причини не можели да ми издадат сертификат и ще ми го изпратят, но мога да продължа процедурата с потвърдителната бележка, която ми даде.
Излязох - беше 15.15.

Много поздрави на групата от морската столица и благодарности на всички, които ми помагаха!

Пожелавам на всички успех до края на сесията!
Аватар
Dinamitko
Обратна връзка:

Мнение от Dinamitko »

Честито :)

:beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
100%
Juli-j
Обратна връзка:

Мнение от Juli-j »

Честито:)
tsveta&miro