pla6tane s 4ek

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
vlado^
Обратна връзка:

pla6tane s 4ek

Мнение от vlado^ »

Znam 4e ima pisano po temata,no taka i ne razbrah ima li razlika mejdu poimenen 4ek i sertificiran 4ek.Dnes obikalqh do nqkolko banki koito napravo me otrqzaha,samo v Bulbank mi kazaha 4e nqmalo problem,no slujitelq v bankata mi govore6e za izdavane na poimenen 4ek,taksata bila 12EUR.Na kogo oba4e na imeto da go pi6a tozi 4ek? Na vsi4koto otgore trqbvalo da se 4aka 5 dena,za6toto 4ekovete gi izdavali ot Sofiq i t.n.I o6te edno ne6to koeto me pritesnqva,koeto 4etoh ot oficialniq sait:

Personal checks are not accepted. Any file containing a personal check will be returned.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Има разлика между personal и certified чек - при първия те получават хартишката на която пише че им даваш еди-си-колко пари и после те пробват да ги вземат тези пари от сметката ти (да ама може и да нямаш толкова в сметката в този момент). При втория парите се изтеглят от сметката ти в момента в който банката ти прави certified чека така че получателя гарантирано ги има в момента в който гепи хартийката :D И на двата вида се изписва точно определено име на получателя - частно или юридическо лице, та не ми е ясно кво имат предвид банките под "поименен" чек ?
Аватар
Jeeves

Мнение от Jeeves »

Банката е ЦКБ - на Дондуков и Раковска в София. Издават чека за 20 мин. В официалния сайт си пише в полза на кого трябва да издадете чека - Government du Quebec и т.н. Ще напишете и кой плаща и защо. Това е. Цената беше 7 евра - инфо преди по-малко от 2 месеца. Поздрави и успехи на всички.
ПС - Чекът наистина трябва да не е личен. Не правете операцията, без служителят в банката да е сигурен какво прави.
И последно - напиши в ТЪРСЕНЕ - ЦКБ и ще ти излезе инфо за това:)
Успех :lol:
vlado^
Обратна връзка:

Мнение от vlado^ »

Ходих в ЦКБ но и там ме отрязаха,вече не издавали чекове в Канадски долари,а само в Евро и Американски долари.Можеби в София да ги издават,но във Варна не искат.
Аватар
pantera
Обратна връзка:

Мнение от pantera »

Jeeves написа:

--------------------------------------------------------------------------------

Банката е ЦКБ - на Дондуков и Раковска в София. Издават чека за 20 мин. В официалния сайт си пише в полза на кого трябва да издадете чека - Government du Quebec и т.н. Ще напишете и кой плаща и защо. Това е. Цената беше 7 евра - инфо преди по-малко от 2 месеца. Поздрави и успехи на всички.

Така е,аз преди може би месец също ходих в ЦКБ и пратих така парите(сертиф.чек).Служителката беше много любезна,не беше правила такъв чек за Виена,но звъня няколко пъти до София,защото имаше съмнения ,че не работят с канадски долари,но от там и потвърдиха,че няма проблем.
И ето какво трябва да пише(служителката)
piease payagainst this cheque to the order of:Couvernement du Quebec,Vienne
the amount of:Canadion dollars:........
Memo:Frais d'examen de la demande de certificat de selection,име,фам.,дата год на раждане,,държ.,град
payable at:The toronto-Dominion Bank,Toronto Canada
acc-i тук някакви числа може би на банката.
Аз си открих сметка в ЦКБ и понеже парите ни бяха в евро ,в момента на превеждане банката ги приравни по курса на кан. долар и така изпратих чека.Услугата е 7 евро,окло 5о % по евтино от другите банки и от другите начини.
УСПЕХ!!!!
Да живееш без някои от нещата, които искаш е неразривна част от щастието. Бъртранд Ръсъл
Заключено