Carte a gratter
Carte a gratter
На сина ми му дадоха писмо дали искаме 'Carte a gratter' - с цел да помогнем училището и събираме кинти по Коледа. Какви са ви впечатленията ?
силно отрицателни 
не споделям техният манталитет за изкрънкване на пари, с цел изпращане по бедните африкански страни или намсикъдеси ...
още по-малко разиграването на бинго и др. хазартни игри в училище пак със същата цел ... или пък пращането на децата по къщите да провадат шоколади и подобни, касички с надпис "Уницеф", томболи, "награждаване" от страна на родителите на безгрешните диктовки ... доста са изобретателни
- парите пак отиват по дяволите
, това едно на ръка, друго - невинното детско съзнание е заето с броенето на пари, събирането на пари и пари, и пари ....
това твоето сигурно е покрай предстоящото Гиньоле
като знам после къде и кой се "облажва" от тази пародия по събирането на пари по улиците и в магазините ми настръхва осторожното настроение
шъ кажа твърдо НЕ на участието на невинни деца в "благотворителни" кампании
като искат пари за училището - да пишат за какво са им нужни и да кажат - ако искате - дайте, а не така
амахххаааааааааа, хау !
не споделям техният манталитет за изкрънкване на пари, с цел изпращане по бедните африкански страни или намсикъдеси ...
още по-малко разиграването на бинго и др. хазартни игри в училище пак със същата цел ... или пък пращането на децата по къщите да провадат шоколади и подобни, касички с надпис "Уницеф", томболи, "награждаване" от страна на родителите на безгрешните диктовки ... доста са изобретателни

това твоето сигурно е покрай предстоящото Гиньоле

като знам после къде и кой се "облажва" от тази пародия по събирането на пари по улиците и в магазините ми настръхва осторожното настроение

шъ кажа твърдо НЕ на участието на невинни деца в "благотворителни" кампании
като искат пари за училището - да пишат за какво са им нужни и да кажат - ако искате - дайте, а не така
амахххаааааааааа, хау !