Kakvi sa na4inite da zavleka priqtelkata mi s men?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
wolfo

Kakvi sa na4inite da zavleka priqtelkata mi s men?

Мнение от wolfo »

Privet!Mnogo 6te sum priznatelen ako polu4a malko pomo6t otnosno vupros4eto ot zaglavieto na temata mi!No predi tova 6te vi dam malko informaciq za sebe si i polojenieto si.
Kazvam se Vulko i sum na 20, ot Plovdiv. S ba6ta mi i maika mi polu4ihme udobrenie za permanent resident-i vuv federalnata 4ast predi okolo 2 meseca i do sredata na qnuari sledva6tata godina 6te patuvame za Canada.Dotuk dobre, no kato 1-viq glupak se vliubih
,predi okolo godina i polovina,i sq mi se kusa surceto samo kato si pomislq,4e trqbva da se razdelim- az-tam,tq-tuk...Ta taka de, finansovo nito tq, nito az imame osobeno dobri dividenti- semeistvoto mi vzima zaem,za da posre6ne razhodite po zaminavaneto, a tq ima okolo 1500 spesteni leva.
Interesuvam se, sled kato spodelih kakvo e polojenieto i kakvi sa dadenostite, kakvi sa vuzmojnite varianti, 4rez koito da q drupna pri men?Ideqta mi e tva da moje da se osu6testvi vuzmojno nai-burzo...1-voto ne6to, koeto mi doide na um e brak.No neznam podrobnosti, proceduri i vremetraene, svurzani s uzakonqvaneto i v Canada v takuv slu4ai.O6te pove4e ako se ojenq predi da durja permit-a v ruce, tva nqma li da ima otrajenie vurhu case-a ni...neznam...malko sum ot4aqn.Nai-ve4e poradi slabata si informiranost.
Za tova se nadqvah nqkoi ot vas da imat podoben opit, puk i blagorazpolojenieto da mi pomognat (bilo to s opita si, ideq, ili kakuvto i da e bilo vid informaciq po temata).Molq za va6ite :idea: -i, i predlojeniq!Budete supri4astni! Super mnoo vi blagodarq!
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

не мисля че може да я доведеш сега...ако ви е силна любовта да те чака да се устроиш тук...
млад си, не си режи клона отсега...тук има доста девойки, може някоя от тях да ти хареса...
доколкото знам визата е за неженени деца...вашите могат да се обадят до посолството да питат какво ще стане ако се ожениш...ако не тук вместо да учиш, фащаш някоя работа и след година ще сте заедно тук за да може девойката да ти бие шута за някой баровец ;-)
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Аватар
VanBC
Модератор

Re: Kakvi sa na4inite da zavleka priqtelkata mi s men?

Мнение от VanBC »

wolfo написа: Interesuvam se, sled kato spodelih kakvo e polojenieto i kakvi sa dadenostite, kakvi sa vuzmojnite varianti, 4rez koito da q drupna pri men?Ideqta mi e tva da moje da se osu6testvi vuzmojno nai-burzo...1-voto ne6to, koeto mi doide na um e brak.No neznam podrobnosti, proceduri i vremetraene, svurzani s uzakonqvaneto i v Canada v takuv slu4ai ...
В твоят случай, единственият вариант е да отидеш в Канада със родителите си за да станеш Permanent Resident, след което да спонсорираш приятелката си да кандидаства по семейната категория. Тук вариантите са два:
- Да се върнеш в България, да се ожените и след това да задействате процедурата. При този вариант нещата минават доста леко и определено ти го препоръчвам!
- Ако преди да заминеш в Канада сте живяли минимум една година с прителката си на семейни начала и си в състояние да го докажеш, можеш да я спонсорираш от Канада като "common-law partner" без да се жените. Впредвид възрастта ти и начина по който си станал Permanent Resident на Канада, с този вариант ще имате доста повече разправии.

Повече подробности по въпроса ще намериш тук:
Guide to sponsorship [IMM 3900]
wolfo написа: ... O6te pove4e ako se ojenq predi da durja permit-a v ruce, tva nqma li da ima otrajenie vurhu case-a ni...neznam...malko sum ot4aqn ...
В никой случай не трябва да се жениш преди да си стъпил в Канада и да си станал канадски Permanent Resident! Ако го направиш, преставаш да бъдеш член на семейството на родителите ти и въобще не можеш да дойдеш в Канада!

:beer: :beer:
Obey gravity ... It's the law!
potrebitel
Обратна връзка:

Мнение от potrebitel »

Idvash vav Canada stava6 rezident,vra6ta6 se i se zeni6 za neja!!!Posle 4aka6 6-9 mes. i tia idva....
kakвото потърсило,такова намерило
Аватар
bliasaka
Блясъчко Мечтателник

Мнение от bliasaka »

potrebitel написа:Idvash vav Canada stava6 rezident,vra6ta6 se i se zeni6 za neja!!!Posle 4aka6 6-9 mes. i tia idva....
I kato doide tuk go zaebava momcheto (OK,ne kazvam,che shte stane,no v povecheto sluchai stava taka).
Ne dramatizirai tolkova neshtata.Jivota e pred teb.Teparva ima da sreshtash razlichni jeni predi da reshish za koia shte se jenish i s koia shte delite vsichko.Karaite si kefa s devoikata dokato si v BG,a tia ako chak tolkova te obicha shte te chaka edin den da doidesh i pak da ste zaedno. :wink:
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Аз се запознах с мъжа ми 2 месеца преди да замине за Канада. И го чаках. И се върна за мен. А вашите какво мислят :o ?
Циганите - на Сатурн !
wolfo

Мнение от wolfo »

Хора,благодаря ви мноо за отговорите,предложенията и мненията!Аз лично съм на везни за тва дали има бъдеще връзката ни,но нататък историята си е личен филм.За наште квото реша- няма проблеми!Поне на родители съм случил :). Да ви питам...Един друг вариант за брак. Примерно да я поканя да дойде в Канада и там да се оженим?
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

wolfo написа:Хора,благодаря ви мноо за отговорите,предложенията и мненията!Аз лично съм на везни за тва дали има бъдеще връзката ни,но нататък историята си е личен филм.За наште квото реша- няма проблеми!Поне на родители съм случил :). Да ви питам...Един друг вариант за брак. Примерно да я поканя да дойде в Канада и там да се оженим?
ако я пуснат - става, дори сега им дават тук да чакат...ама не вярвам да я пуснат, освен на студентска виза.
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

wolfo написа:...Един друг вариант за брак. Примерно да я поканя да дойде в Канада и там да се оженим?
Има такъв вариант, и той е най-добрият и за двама ви, обаче и най-трудно ще стане. Младо момиче, без особенни връзки с България ... шансът да и дадат туристическа виза на практика е нулев. Ако все пак решите да пробвате, по-добре поканата да е от някой друг, защото, ако я поканиш ти, със сигурност няма да и дадат виза.
Obey gravity ... It's the law!
Заключено