ecoles secondaires montreal

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
Clarissa

ecoles secondaires montreal

Мнение от Clarissa »

Po povod na ecoles secondaires mi se iska roditelite s opit da comentirat ecole publique sreshtu ecole privee, kato se ima predvid, che v top listata na Montreal osven Ecole Internationale, vsichki sa privees. Dovolni li ste ot tiah kato cialo? Osven osnovnata taxa, kakvi drugi taxi ima? Chuvam za uchebnici ot poriadyka na 800 $, osven uniformi i prochie extri, koito se iaviavat izvyn taxata. Iavno ima i ecoles secondaires publiques, koito sa dobri, no informaciata tam mai vyrvi po-skoro ot usta na uho.
Molia, koito ima info ili mnenie da gi spodeli. Blagodaria!

A eto i primeren list na nai-dobrite secondaires v Montreal:
Regina Assumpta, Jean-Eudes, Brebeuf (momcheta), Stanislas, Notre-Dame, Villa Sainte-Marcelline (momicheta), Ecole Internationale, etc.
Clarissa

Мнение от Clarissa »

Mejdu drugoto za roditelite, koito sa propusnali izpitite za secondaire za dogodina, vse oshte ima data za Stanislas - 16 dekemvri. Tam psihometrichni testove niama, samo frenski (diktovka i sychinenie) i matematika, uchi se predimno po evropeiska sistema i sled zavyrshvane preminavat direktno v universitet (niama nujda da minavat prez college).
Do predi 2 sedmici imashe vse oshte chance za Villa Sainte Marcelline, ne znaia dali kym dneshna data obache e validno. Villa SM e syshto tip "ecole internationale".
survivor

Мнение от survivor »

От общесствените гимназии освен Екол Ентернасионал добро е Saint-Louis. То в миналогодишната класация дори беше на 4 място, сега е паднало малко, но пак е много добре в класациите. Специално за началните училища са ми казвали от много места че няма смисъл от частно, ама за секондерите вече има смисъл. Ако е държавно училище - да е от тези, в които се влиза с изпит. За частните гимназии - 3000 долара, които с униформите могат да станат 4000, ми се виждат напълно приемлива цена за училище като Жан Бребьоф, което е номер едно в Квебек и в което учи бъдещият политически елит. Доколкото знам, франкофонските училища са най-силно субсидирани, затова толкова елитни училища могат да са на толкова ниски цени. За англофонските знам че са по-скъпи, чувала съм и за цени по 15 000 годишно, което за мен вече си е безумие. Ако някой е чувал за англофонско частно училище, което хем да е евтино, хем да е напред в класациите, ще бъде добре ако го сподели тук. Иначе аз изобщо не се съмнявам, че едно елитно частно франкофонско училище ще даде отлична подготовка на децата по английски.
Последно промяна от survivor на Пон Ное 28, 2005 2:11 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

За Станислас имам коствени наблюдения, на няколко приятели и познати децата им учат там, цената грубо е около $400 на месец или $5к на година - това са грубо казано всички разходи...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

цената зависи от това, колко голямо е детето
колкото по-малко - толкова по-скъпо
за средно училище вече е около 3000 долара на година
предучилищната е около 5000-6000 д.г.

(това беше за френските училища Станислас и Мари дю Франс)

чух много хубави работи за някакво училище FACE - обществено, но с много интересна програма, където учениците имат голяма успеваемост
Заключено