Искам да питам семейства с деца, които са емигрирали в Канада: как децата ви понесоха промяната? Естествено, че зависи и от възрастта на децата, но все пак искам да знам как бих могла да подготвя децата си за по-безболезна промяна.
Благодаря на всички мнения!
Деца в Канада
- Ivet
- Обратна връзка:
Децата се адаптират много по-лесно от нас, възрастните, не се притеснявай! Моите след месец тук си бяха като у дома. Единствения проблем, който съм имала и то в много лека форма беше изобилието от от всякакви изкушения по магазините, направо се побъркаха, и им се искаше да имат всичко веднага! Купих им два гадни добре изглеждащи сладкиша (ама знаех предварително, че са много гадни
), компромисно по една глезотийка и стига толкова, за другото да си спестяват от джобните!:lol: Не мисля, че можеш да ги подготвиш с нещо специално, бъдете си каквито сте винаги и всичко ще е ок!

Let it go...
Зазиси как ще им го представиш на децата. Ако се разделяте, все едно че е завинаги, детето ще се разстрои разбира се. Ако им кажешprace написа:Благодаря. А как приемат раздялата с баба, дядо и т.н роднини....
Питам, защото дъщеря ми е на 5 години и е ужасно емоционална и чувствителна...
че отивате, ама че баба и дядо скоро ще дойдат на гости, или че вие скоро ще им отидете на гости, ще мине много по-леко. Аз в най-голямата лудница преди заминаването вадих на бабата паспорт и й резервирах билет след много време - в присъствие на детето и бабата. Естествено че можеше да си го направи и сама по-късно. Все си мисля, че това помогна на всички.
благодаря ви за съветите!
Ние все още имаме много време, но все пак това за мен като ли, че ли ще е най-трудното препятствие
още повече, че моите родители са тотално против емиграция в Канада най вече заради децата, че ще са далеч от тях.
Естествено ще има много други тревоги по заминаването.....но като дойде момента ще му мислим.
Ние все още имаме много време, но все пак това за мен като ли, че ли ще е най-трудното препятствие

Естествено ще има много други тревоги по заминаването.....но като дойде момента ще му мислим.