???za parite

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
dobsan

???za parite

Мнение от dobsan »

Zdraveite
Interesuva me kak da si prenesa parite v Kanada ili po to4no kak moje da stane po bankov pat s karta s koiato 6te moga da teglia i ot Kanada.
Do4ux ne6to za Raifaizenbank no ne sam siguren.Molia ako niakoi ima informatsia po temata da mi otgovori 6te mu bada blagodaren.
Последно промяна от dobsan на Сря Ное 09, 2005 9:18 am, променено общо 3 пъти.
Аватар
Дякон Игнатий

Мнение от Дякон Игнатий »

По принцип,чадо, кеш е най-добре.Има варианти и травъл чекове,но май са малко неудобни там,че се проверяват от тамошните банки и не можеш да разчиташ на кинтите на момента.С кредитна карта също е добре.Или смесен вариант кр. карта и кеш.Хубавото на кредитната карта е ,че можеш да си надвнесеш пари над кредитния лимит и да си ги позваш на воля,но най- изгодно е да се плаща с нея(0.15%).При теглене от ПОС или АТМ дрането е голямо.
Ако имаш предвид за суми по-големи от 10000 единици,ще трябва доказване,че не са мръсни,или рискуваш и си ги носиш в чорапите.... :wink:
НАПРАВИ НЕЩО ЗА РОДИНАТА-ЕМИГРИРАЙ
Аватар
Stef

Amex

Мнение от Stef »

В момента тече реклама за издаване на Американ експрес от Пощенска банка, дано ти свърши работа.
Go big or go home.
Аватар
balbi

Мнение от balbi »

V kufari?
Аватар
iliana
Обратна връзка:

Мнение от iliana »

Tove e diskutirano mnogo pati, na haide - 6te napi6a moito mnenie pak.

Ako sumata ne e mnogo goliama (do 10 000 edinici) prepora4vam edna 4ast kesh (primerno 1000-2000 dolara) ostanalite v travellers cheques. Kogato si otvori6 smetka tuk si depozira6 4ekovete, na traveller's cheques obiknoveno NIAMA hold, no dori i da vi slojat hold - nali zatova imate 4ast v cash.
Ako sumata e po-goliama - vzimate pak 4ast ot neia po goreopisania na4in, a ostataka da vi go izpratiat 4rez bankov transfer sled kato si otkriete smetka tuk.

Na mitnicata v Canada se deklarirat sumi sumi nad 10000 CAD. Dori i da vnesete pove4e, ne se travojete - deklariraite si gi, kato novi emigranti edva li 6te vi iskat dokazatelstvo za proizhoda (osven ako ne vkarvate milioni), a niama i danaci na tiah.
Защо предпочитат Квебек?
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
Заключено