Problemi s medicinskite

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Ceny

Problemi s medicinskite

Мнение от Ceny »

Zdraveite hora,imam problem...
Saprugat mi,malkata mi dushterq i az si napravihme medicinskite v kraq na april i na 31 mai vsichko prikluchi s OK.Golqmata mi dushterq e studentka vav Franciq i si napravi neinite medicinski testove v Bruksel pri licenziran doktor.Povtorno obache v kraq na Juni i poiskaha nova urina.Ottogava ni vopul,ni ston.Vse si misleh,che do kraq na avgust shte ni poiskat pasportite za viza,no NE.V kraq na septemvri si izpratihme na samoiniciativa trite pasporta ot Bg s podrobno obqsnenie,che osven vsichko drugo na 25-ti noemvri ni izticha krainiq srok za finalizirane na procedurata :(
Kakvo da pravim?Chuvala sam che mogat da dadat otsrochka.Qvno oniq chumi po traseto sa zagubili medicinskite na golqmata mi dushterq.A tq na pregled ne moje da otide bez formulqri...
Pomagaite sas saveti i akuli,MOLQ VI
Predvaritelno vi blagodarq
Aries

Мнение от Aries »

Ами има телефони за тази работа. Както на самото посолство, така и на IOM. Вместо да се чудиш какво да правиш вземи да се обадиш и да разбереш какво става.
Аватар
drifter
Обратна връзка:

Мнение от drifter »

Здравей,
не зная как е за френската част, но за първи път чувам за краен срок за финализиране по федералната процедура. Срока в който трябва да ви пратят визите е една година от медицинските. И ако този срок изтече не по-ваша, а по тяхна вина - чакате да ви пратят отново формуляри за медицински.
Някъде във форума имаше телефони на посолството в Букурещ. Тормозете ги по телефона, разберете какъв точно е случая.
Нашите медицински изтекоха преди около половин година. Отговора който получихме, е че тече security check, който не зависи от тях и веднага щом той приключи ще ни пратят втори медицински.
Напоследък се забавиха и визите на заминаващите за френската част. Има хора с медицински от юни които са получили отговор, че до три месеца ще ги потърсят.
И най-вече не се шашкайте. Всичко ще е на ред рано или късно :)
All we have to decide is what to do with the time that is given us.
Заключено