bivshi saprygy
- HristoRaev
bivshi saprygy
Imam edin vapros i shte sam vi blagodaren ako ima s koi da obmenim mnenia.
Imam edin razvod, ot koito imam dete, za koeto ne sa mi prisadeni raditelskite prava. Sega shte podavam dokymenti za imigracia s vtorata si jena. Imali niakakv nachin da se izbegne davaneto na razreshenie ot bivshata mi jena. Primerna ako vmesto nego podam dogovor za solidarna otgovornost na roditelite mi i sestra mi za symata po izdrajkata. Sамо poradi neobhodimostta za garancii za izdrajkata li se iska tova razreshenie?
Razbirate che e problem da go polycha.
Pitam pri yslovie che niama neplateni vnoski po izdrajkata, sashto i zabaveni.
Hristo[/b]
Imam edin razvod, ot koito imam dete, za koeto ne sa mi prisadeni raditelskite prava. Sega shte podavam dokymenti za imigracia s vtorata si jena. Imali niakakv nachin da se izbegne davaneto na razreshenie ot bivshata mi jena. Primerna ako vmesto nego podam dogovor za solidarna otgovornost na roditelite mi i sestra mi za symata po izdrajkata. Sамо poradi neobhodimostta za garancii za izdrajkata li se iska tova razreshenie?
Razbirate che e problem da go polycha.
Pitam pri yslovie che niama neplateni vnoski po izdrajkata, sashto i zabaveni.
Hristo[/b]
- galin
- Обратна връзка:
Декларация
Здравейте, на мене също ми искаха такава декларация от бившата ми съпруга ,че е съгласна да емигрирам (аз съм по процедурата за Квебек,ама нали визите ги издават федералните в Букурещ).Самата декларация е в свободен текст (няма образец) и се заверява нотариално.
Документ ще се иска, но по-важно е ако госпожата не е съгласна, как да се споразумеете по въпроса...
Обикновено може да помогне предварително депозирана на нейно име сума, за остатъчния период от издръжката. Но това да стане нотариално обезпечено, за да не ти погоди номер.
А мой приятел /
той си знае кой/ каза, че добре е проработил варианта - "всичко в кеш веднага", но пак с нотариус!!!
Успех!
Обикновено може да помогне предварително депозирана на нейно име сума, за остатъчния период от издръжката. Но това да стане нотариално обезпечено, за да не ти погоди номер.
А мой приятел /

Успех!

- milla
- Модератор
Ако се стигне все пак до писане на декларация смятам, че написаното по-долу може да ти помогне. То е взето от тази тема, но в текста на декларацията за този случай трябва да присъстват същите неща. Ще поставя три точки на мястото, където съм съкратила от цитата това, което не касае, според мен, твоята ситуация.
Успех в разрешаването на възникналото затруднение!Linko написа:Няма нужда да търсиш точно определен образец на формуляр или текст, защото такъв не съществува. Декларацията се съставя в свободна форма и текст, като основното е да е заверена от нотариус и от съдържанието й ясно и недвусмислено да е видно (да се разбира) следното:
1. Кой е декларатора - да има всички данни, определящи едно физическо лице т.е. имена, ЕГН, No на л.к, адрес.
2. Какво се декларира - съгласие за емигриране от България на ...
3. Срок на действие (ако има такъв).
4. За какво се подписва декларацията - за да послужи пред съответните власти в България и чужбина, там където е необходимо.
5. Дата и място на подписване на декларацията и нотариално заверен подпис на декларатора.
Ако не се наемаш да я съставиш сам, то какъвто и примерен вариант на декларация да ти дадат да ползваш, в него трябва да ги има всички тези елементи.
Мечтите се постигат, когато се потрудиш за тях, така както вятърът гони облаците, докато се покаже слънцето!
-
Христо,аз май позакъснях с отговора, ама все пак да се включа. Мисля, че искат разрешенито от бившата съпруга не заради издръжката, а защото ако детето получи Permanent Rezidence ще може да минава през границата само с нейно разрешение- нали така пътуват децата с придружител или с един от родителите. Ако отношенията ти с бившата съпруга не са цветущи и сега не можеш да вземеш разрешение, как ще го направиш после при пътуването?
Можеш да им обясниш ситуацията в писмо и да изпратиш Non- accompanying Family Members Deklaration.Това е нож с две остриета обаче, защото веднага след интервюто ще ти дадат да подпишеш още една -че отказваш да включиш детето в Applikation-а и разбираш, че ще трябва да посрещне само емиграционните изисквания, ако един ден поиска да живее в Канада.Т.е.- никакви протекции от твоя страна.
Успешно разрешаване на проблема! :aeh:
Можеш да им обясниш ситуацията в писмо и да изпратиш Non- accompanying Family Members Deklaration.Това е нож с две остриета обаче, защото веднага след интервюто ще ти дадат да подпишеш още една -че отказваш да включиш детето в Applikation-а и разбираш, че ще трябва да посрещне само емиграционните изисквания, ако един ден поиска да живее в Канада.Т.е.- никакви протекции от твоя страна.
Успешно разрешаване на проблема! :aeh: