искам да попитам....

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
star_1

искам да попитам....

Мнение от star_1 »

имам няколко въпроса. преди няколко дни взех решение че искам да емигрирам в канада и се надявам да ми помогнете с отговора на въпросите.
1. правих си тест за Квебек и сам одобрена, но не намерих тест за федералната част на Канада. Можете ли да ми дадете линк?
2. Каква е таксата за разглеждане на документите?
3. В кой град се изпращат документите за кандидатстване?
4. Колко време трае процедурата по разглеждане на документите?
5. Има ли някакъв срок за кандидатстване през годината?
6. Може ли да се кандидатства on-line?
Благодаря предварително
Angie

Re: искам да попитам....

Мнение от Angie »

star_1 написа:имам няколко въпроса. преди няколко дни взех решение че искам да емигрирам в канада и се надявам да ми помогнете с отговора на въпросите.
1. правих си тест за Квебек и сам одобрена, но не намерих тест за федералната част на Канада. Можете ли да ми дадете линк?
Благодаря предварително
1. Линк: http://www.cic.gc.ca/english/skilled/index.html
2. Таксите ги има там, но общо взето пак се делят на такса за обработка (същата която се плаща и при подаване на документи със сертификат за Квебек например), landing fee; отделно има разходи за медицинкси, преводи, куриер и т.н.
3. За граждани на България (освен ако не пребиваваш легално повече от година другаде) - в Букурещ
4. Мдааа - това и за самите фед. кандидати не е ясно, да не говорим за служителите в Букурещ, очертават 3-4, да не кажа 5 години за сегашните кандидати в системата
5. Не съм чувала за такъв
6. Не, защото пакета на applocation-a включва собственоръчно подписани формуляри и куп други документи - преведени нотар. копия или дубликати + разписка за платена такса
Моля :D
Gesh

Re: искам да попитам....

Мнение от Gesh »

star_1 написа:имам няколко въпроса. преди няколко дни взех решение че искам да емигрирам в канада и се надявам да ми помогнете с отговора на въпросите.
Благодаря предварително
1. нема таякъв онлине
2. зависи по коя процедура
3. по федералната - Букурещ, за кебек - виена
4.до взимане на виза - ~1.5 год за кебек и ~5год зпо федералната
5. не
6.не -кандидатстването е свързано с изпращане на документи от твоя страна и товна не може да стане онлаин.

Моят съвет - кандидатстваи по кебекарската процедура и после ходи където решиш. Свързано е с френски език, ама това се учи. Where is a desire, there is a way или нещо такова.
OЩе един съвет - чети архива, там ще намерищ отговорите на много въпроси.
УСПЕХ!
Angie

Мнение от Angie »

По т.1. - Как ще няма он-лайн тест. Ето го http://www.cic.gc.ca/english/skilled/assess/index.html
Заключено