обща банкова сметка

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Аватар
perah

обща банкова сметка

Мнение от perah »

Здравейте!

Имам нужда от Вашата помощ.Трябва да открия обща банкова сметка с приятеля ми защото подаваме документи за имиграция заедно а не сме сключили брак все още, но днес обиколих три банки-Експрес, ДСК и Кооперативна и там ми заявиха че не можем да си открием сметка заедно защото не сме женени , но като разгледах темите по-назад виждам че някои от Вас имат такива сметки .
От банките ми казаха че единственият начин е единият от нас да си открие сметка а другият да има нотариално заверено пълномощно но дали това се признава от имиграционните като обща сметка?
Въпроса ми е: Някой от Вас откривал ли си е сметка по този начин и в коя банка.

Приятели , благодаря Ви предварително!
borsay

Мнение от borsay »

po-dobre se ozenete, sthe spestite massa pari :D
Аватар
N a n a

Мнение от N a n a »

Чувала съм, че обща сметка разкриват Райфайзенбанк, провери там. Успех! :)
Всеки от нас може да излъчва любов, стига да си го позволи.
Аватар
perah

Мнение от perah »

borsay, може и това да стане накрая... :wink:

Nana , благодаря ти!Отидох на сайта им и о чудо!Имат такъв вид сметки!Още утре ще отида .

Помествам сайта им , може да помогне и на някой друг съфоромец

Съвместни сметки (депозити)

Сметка или депозит може да се открие на името на няколко лица или фирми едновременно (т.нар. съвместна сметка). В този случай всеки съвместен титуляр (сътитуляр) носи отговорност за всички задължения, произтичащи във връзка с тази сметка, до пълния им размер като солидарен длъжник.

http://www.rbb.bg/

При съвместни сметки всеки сътитуляр има право да се разпорежда със сметката самостоятелно, освен в случаите, когато всички сътитуляри декларират писмено противното или когато сътитуляр последващо отправи изрично уведомление за несъгласието си с подобно право на самостоятелно разпореждане. След получаването на такова уведомление за несъгласие, само всички сътитуляри заедно имат право да се разпореждат със сметката или депозита до постигането на ново писмено споразумение.

Благодаря и успех да всички!
Аватар
perah

Мнение от perah »

днес отидохме в Райфайзенбанк и ни казах че може да си отворим обща сметка там .
Nana благодаря отново!спести ми доста ходене по банките...
Заключено