rabota za ikonomisti

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
miliv
Обратна връзка:

rabota za ikonomisti

Мнение от miliv »

Zdravejte, interesuva me kakvo moje da raboti edin diplomiran ot tuk ikonomist? njakakvi idei na hora zavarshili unss koito sa si namerili ve4e rabota? kato kakav da tarsja rabota v objavite?
Аватар
zaia
Обратна връзка:

Мнение от zaia »

Предполагам че има значение и специалността. Тук във форума съм чела, че за счетоводителите е малко по-трудно заради ордера, но повече от това не знам. И аз завърших икономика, та и на мен ми е интересно какво ще споделите. :roll:
Chanliev
Обратна връзка:

Мнение от Chanliev »

Аз съм икономист и съпругата ми също. След дълго търсене на работа съпругата ми успя да си намери. Това в порядъка на 11 месеца.
За да се търси работа за икономист, трябва да се знае каква съществува. До колкото съм осведомен аз я разделям на две.
1.Работа с образование от България.
2.Работа с Канадско образование.

За първия вариант може да се намери работа, но зависи колко знаете език и имате ли някакъв канадски стаж. Езика може и да не е перфектен. Това е работа за въвеждане на някакви счетоводни данни.
Сам е много трудно да я намерите, но с посредник е по възможно. в сайта на emploi-quebec има подобни обяви:
http://emploiquebec.net/francais/index.htm
http://placement.emploiquebec.net/mbe/u ... &CL=french

За втория вариант записвате някъкъв курс (на emploi-quebec са безплатни и след това ви търсят работа, условието е да сте без работа и да си насрочите среща със съветник) минавате го повечето ви предлагат стаж и ви търсят работа. Курсовете са за точно определена работа в обявата се конкретизира или на място където се провежда. Може да запишете и Университет. По подробни обяснения дават в керфур Кремази след като си уговорите среща със съветник по вашата специалност.

На кратко така изглеждат нещата от моя гледна точка.
Живей както желаеш, но не пречи.
Заключено