KAK PROTICA IELC
-
KAK PROTICA IELC
KAK MINAVA IZPITA BI LI OPISAL NIAKOI PO PODROBNO? SEKCIITE, PREPODAVATELITE SLED KOLKO VREME IZLIZA REZULTATA?
TRUDNO LI SE IZKARVAT 6 TOCKI? NIKOI HODIL LI E NA PREDVARITELNATA SRESHTA PREDI IZPITA?
TRUDNO LI SE IZKARVAT 6 TOCKI? NIKOI HODIL LI E NA PREDVARITELNATA SRESHTA PREDI IZPITA?
- estoyanova
- Обратна връзка:
Здравей Дебора!
Всичко зависи от нивотови на подготовка и е строго индивидуално.Мога да ви препорачам Фондация Св.Св.Кирил и Методий където за 60 часа срещу 180лв ще ви подготвят а също и езикова школа Leter където за 230 лв са 4д учебни часа.Четири са секциите-слушане,четене,писане на есе и устно събеседване.За мен лично 6 се изкарва лесно/но това е за мен/ незнам другите как се усещат,но на вас ви е необходима оценка и 5 за да сте ОК.Ако не се усещате добре подготвени,сами няма да успеете защото този изпит е за време или с други думи примерно имате 20 минути да напишете едното си есе,което предполага,че прочитайки темата сядате и веднага пишете.
Всичко зависи от нивотови на подготовка и е строго индивидуално.Мога да ви препорачам Фондация Св.Св.Кирил и Методий където за 60 часа срещу 180лв ще ви подготвят а също и езикова школа Leter където за 230 лв са 4д учебни часа.Четири са секциите-слушане,четене,писане на есе и устно събеседване.За мен лично 6 се изкарва лесно/но това е за мен/ незнам другите как се усещат,но на вас ви е необходима оценка и 5 за да сте ОК.Ако не се усещате добре подготвени,сами няма да успеете защото този изпит е за време или с други думи примерно имате 20 минути да напишете едното си есе,което предполага,че прочитайки темата сядате и веднага пишете.
КОЛКОТО ПОВЕЧЕ-ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ
-
- estoyanova
- Обратна връзка:
Дебора,тук са отговорите www.ielts.org Образумането на оценката не е така както ти го смяташ, от четирите секции се събират оценките и се делят.Най-добре отиди до Британски Съвет където ще получиш подробна информация.За мен този изпит е лесен по-лесен е от TOEFL ,но си иска сериозна подготовка и време за нея.
[quote="estoyanova"]Дебора,тук са отговорите www.ielts.org Образумането на оценката не е така както ти го смяташ, от четирите секции се събират оценките и се делят.Най-добре отиди до Британски Съвет където ще получиш подробна информация.За мен този изпит е лесен по-лесен е от TOEFL ,но си иска сериозна подготовка и време за нея.[/quote]
Това изобщо не е вярно!
IELTS определено е много по-тежък от Тойфел.
От къде на къде такива смели оценки за степента на трудност на изпитите?
Нямам идея ама са много прозрачни.
За незнаещите..........опасни.
Моля,не заблуждавайте хората!
Док........
Това изобщо не е вярно!
IELTS определено е много по-тежък от Тойфел.
От къде на къде такива смели оценки за степента на трудност на изпитите?
Нямам идея ама са много прозрачни.
За незнаещите..........опасни.
Моля,не заблуждавайте хората!
Док........
TROUBLEMAKER
- estoyanova
- Обратна връзка:
ДОК Ти лично явявал ли си се на този изпит и ако не е тайна колко изкара?Не мисля,че някой заблуждавам!Както виждаш и по-горе аз написах,че за мен това е така.Аз изкарарах без проблем точките заТОЕФЛ и подготовката ми отне 2-3 месеца.Продължавам да твърдя,че ИЕЛТС е по-лесен най-малкото защото при ТОЕФЛ Reading са 3 доста дълги теми които нямаш време да ги прочетеш и имаш разбор на думи по тях които нямаш и понятие дори какви са та трябва със синоними да ги търсиш докато при ИЕЛТС тази част е максимално опростена като имаш да познаваш вярни и невярни твърдения.
Ако не е тайна ти на кой от 2-та се яви и имаш необходимата база за сравнения?
Ако не е тайна ти на кой от 2-та се яви и имаш необходимата база за сравнения?
Макар и встрани от темата ми се струва малко грубо как всички нападате estoyanova при положение че в случая тя се опитва да помогне на базата на личен опит 
Аз лично съм държала TOEFL и CPE и двата ми се сториха супер лесни, а бях само на 19, но явно това е строго индивидуално. Спомням си как се опитвах да убедя свой колега, че ако е звършил английска гимназия няма нужда да троши пари за частен учител за да вземе изпита, а че по-скоро да се запознае със структурата на изпита, за да е готов какво следва и да избегне стреса, защото тези изпити са структурирани по много подобен начин и ако познаваш структурата им вече си много напред. То е ясно, че трябва да развият и езиковите умения ако такива липсват. Та този мой колега (който си имаше езиковите познания) ме нападна, че съм била надута, че не всички били като мен и да не съм си придавал важности... А аз само исках да споделя за да не си хвърля парите на вятъра... Всичко е субективно, но всеки има глава на раменете да прецени доколко казаното важи за него и няма нужда от нападки
Все пак моето мнение за добрата подготовка е че тя значи:
1) да познавате структурата на изпита, защото това ви кара да сте спокойни
2) да направите колкото се може повече примерни упражнения, защото те често се повтарят
3) да развиете опресните речника и граматичните си познания (прегворите наученото досега, а не само да натъпквате нови неща)
Успех на всички, аз все още се надявам да мина метър (без IELTS)

Аз лично съм държала TOEFL и CPE и двата ми се сториха супер лесни, а бях само на 19, но явно това е строго индивидуално. Спомням си как се опитвах да убедя свой колега, че ако е звършил английска гимназия няма нужда да троши пари за частен учител за да вземе изпита, а че по-скоро да се запознае със структурата на изпита, за да е готов какво следва и да избегне стреса, защото тези изпити са структурирани по много подобен начин и ако познаваш структурата им вече си много напред. То е ясно, че трябва да развият и езиковите умения ако такива липсват. Та този мой колега (който си имаше езиковите познания) ме нападна, че съм била надута, че не всички били като мен и да не съм си придавал важности... А аз само исках да споделя за да не си хвърля парите на вятъра... Всичко е субективно, но всеки има глава на раменете да прецени доколко казаното важи за него и няма нужда от нападки

Все пак моето мнение за добрата подготовка е че тя значи:
1) да познавате структурата на изпита, защото това ви кара да сте спокойни
2) да направите колкото се може повече примерни упражнения, защото те често се повтарят
3) да развиете опресните речника и граматичните си познания (прегворите наученото досега, а не само да натъпквате нови неща)
Успех на всички, аз все още се надявам да мина метър (без IELTS)

absolutno podkrepjam otgovora na Angie i specialno trite strategii, koito e dala za podgotovka. az sum se javjavala na TOEFL 2 puti (edinia ot rezultatite mi e nad 290, computuren), a v momenta podgotvjam muja mi za IELTS i sum mnogo dobre zapoznata i s dvata izpita. klucha kum uspeha e trenirovka!!!!!! i to za tova, za koeto se gotvite, zashtoto dvata izpita mnogo si prilichat, no vse pak imat i svoite razliki. moeto lichno mnenie e, che TOEFL e po-truden ot General IELTS (a tova e, koeto se iska za canada immigration).
i, kakto e kazala Angie, vsichko e do chovek i do negovata naglasa. za purvia mi TOEFL se gotvih sama v produljenie na 2 meseca (njamam angliiska ezikova gimnazia) i izkarah njakude v porjaduka na 240 tochki na computurnia. a vtoria go vzeh bez nikakvi podgotovki, zashtoto veche jiveeh i ucheh v usa. izpita mi se stori kato sprjal, prosto chakah da mine vremeto.
na men za canada mi priznaha TOEFL i zatova njama da se javjavam na IELTS, no ako trjabvashe, purvoto, koeto shtjah da proucha e koja chast kak proticha, kolko vreme mi e dadeno, da napravja edin primeren test i da vidja kude imam nujda ot oshte podgotovka i da se javja. kak proticha izpita moje da se nameri v www.ielts.org.
za horata, koito ne govorjat na angliiski vseki den, spored men e mnogo vajno da se uprajnjavat mnogo za speaking part. ako trjabva sedete i si govorete sami vkushti po primernite vuprosi, koito mogat da vi zadudat. uverjavam vi, ima goljam efekt. proiznasjaneto na dumi na viskok glas e mnogo vajno i izpobshto ne e kato da si govorite na um ili puk tihichko. govorete vse edno izpitvashtia e pred vas.
za essetata -- v internet ima primerni temi, kolkoto iskate. sednete i razviite kolkoto mojete poveche ot tjah kato se vmestvate v 30 min. i tova go pravete ne, za da naizustjavate temite, a za trenirate kak da strukturirate i predstavite ideite si za 30 min.
uspeh na vsichki, koito shte se javjavat na koito i da bilo ot izpitite.
i, kakto e kazala Angie, vsichko e do chovek i do negovata naglasa. za purvia mi TOEFL se gotvih sama v produljenie na 2 meseca (njamam angliiska ezikova gimnazia) i izkarah njakude v porjaduka na 240 tochki na computurnia. a vtoria go vzeh bez nikakvi podgotovki, zashtoto veche jiveeh i ucheh v usa. izpita mi se stori kato sprjal, prosto chakah da mine vremeto.
na men za canada mi priznaha TOEFL i zatova njama da se javjavam na IELTS, no ako trjabvashe, purvoto, koeto shtjah da proucha e koja chast kak proticha, kolko vreme mi e dadeno, da napravja edin primeren test i da vidja kude imam nujda ot oshte podgotovka i da se javja. kak proticha izpita moje da se nameri v www.ielts.org.
za horata, koito ne govorjat na angliiski vseki den, spored men e mnogo vajno da se uprajnjavat mnogo za speaking part. ako trjabva sedete i si govorete sami vkushti po primernite vuprosi, koito mogat da vi zadudat. uverjavam vi, ima goljam efekt. proiznasjaneto na dumi na viskok glas e mnogo vajno i izpobshto ne e kato da si govorite na um ili puk tihichko. govorete vse edno izpitvashtia e pred vas.
za essetata -- v internet ima primerni temi, kolkoto iskate. sednete i razviite kolkoto mojete poveche ot tjah kato se vmestvate v 30 min. i tova go pravete ne, za da naizustjavate temite, a za trenirate kak da strukturirate i predstavite ideite si za 30 min.
uspeh na vsichki, koito shte se javjavat na koito i da bilo ot izpitite.
-
-