Завърших право - има ли смисъл да се пробвам?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Финтифлюшка
Обратна връзка:

Завърших право - има ли смисъл да се пробвам?

Мнение от Финтифлюшка »

Трябва ли да имам правоспособност? Ще мога ли да практикувам в Канада, ако държа приравнителни 1-2 години там? Понеже професията адвокат е една от 10те най-търсени за емигранти, бих искала да се пробвам. Моля споделете какво знаете по въпроса.
Аватар
Koko

Re: Завърших право - има ли смисъл да се пробвам?

Мнение от Koko »

Финтифлюшка написа:Трябва ли да имам правоспособност? Ще мога ли да практикувам в Канада, ако държа приравнителни 1-2 години там? Понеже професията адвокат е една от 10те най-търсени за емигранти, бих искала да се пробвам. Моля споделете какво знаете по въпроса.
Виж тази тема
http://www.bgcanada.com/oldforum3/viewt ... highlight=
Финтифлюшка
Обратна връзка:

Благодаря!

Мнение от Финтифлюшка »

Мдаа, към 4 години учене се очертават. Но ако си струва, няма значение. Какъв е социалния статус на чуждестранните юристи? Ако се утвърдиш, струва ли си да се занимаваш с тази професия там или има известна доза недоверие (каквато има в повечето страни)?
alexa

Мнение от alexa »

Hi.
Ti otkude razbra che tazi profesiia e edna ot nai-tursenite v Canada?
Аватар
titi
Обратна връзка:

Мнение от titi »

Здравей!!!
Освен че имаш диплома по тази специалност се иска и стаж, т.е. да си работил като адвокат. Ти имаш ли такъв стаж?Защото без стаж ще ти е трудно да им покриеш точките.
Финтифлюшка
Обратна връзка:

Мнение от Финтифлюшка »

За предното мнение - не знам къде гледах точно, но на официалния емиграсицонен сайт имаше такова обявяване на най-желаните професии, сега обаче не мога да го намеря.
Относно стажа по специалността - не, в момента работя като юридически сътрудник, гледах в професионалните им описания, имат нещо доста близко до това. Иначе общият ми стаж е 5 години, но знам, че за стаж се брои само този по специалността. Или не е така?
Моля отново за някакво мнение, дали според вас би си струвало усилието да изкарам образованието си наново (дефакто така ще се получи) в Канада и дали имам шансове да се закрепя на пазара (при равни други условия разбира се) при положение, че не съм канадка?
naydennaydenov

Мнение от naydennaydenov »

Финтифлюшка написа:За предното мнение - не знам къде гледах точно, но на официалния емиграсицонен сайт имаше такова обявяване на най-желаните професии, сега обаче не мога да го намеря.
Относно стажа по специалността - не, в момента работя като юридически сътрудник, гледах в професионалните им описания, имат нещо доста близко до това. Иначе общият ми стаж е 5 години, но знам, че за стаж се брои само този по специалността. Или не е така?
Моля отново за някакво мнение, дали според вас би си струвало усилието да изкарам образованието си наново (дефакто така ще се получи) в Канада и дали имам шансове да се закрепя на пазара (при равни други условия разбира се) при положение, че не съм канадка?
Imash shansove razbira se. Specialno v tazi profesia shte e neobhodimo perfektno vladeene na ezika.
imalizna4enie

Мнение от imalizna4enie »

Az sum zavur6ila pravo i imam staj po- specialnostta, no vupreki tova suprugut mi be6e vode6t kandidat v procedurata po imigracia, tuy kato uristite za sujalenie ne samo 4e ne sa edna ot tursenite profesii tuka, a moje daje da se kaje 4e vuob6te sa nai- malko tursenata.Nie kandidatstvahme s advokat i toi direktno mi zaiavi 4e s moiata kvalificacia niamam 6ans. Na samoto intervu tuy kato intervuira6tia govori po- dulgo s men, nakraia 4oveka si mi kaza po4ti doslovno:Madame, pozdravlenia za prekrasnia frenski, no nali znaete 4e vie va6ata profesia ne e sred tursenite i 4e v Canada ne mojete da praktikuvate. Na koeto az prosti4ko si kazah 4e mi e iasno.
No da predpolojim 4e ti vse pak mine6 blagopolu4no, koeto az ti pojelavam ot vse surce. Tuka ne moje da praktikuva6, dori da se iavi6 v BARREAU i da iska6 priravniavane.Dolu gore te vru6tat na studenstkata skameika ot na4alo. Osven tova tuka pazara za uristi e su6to dosta stesnen.Zapoznah se s edin quebecar koito si e advokat po profesia , no raboti v edna agence de placement. Toi si mi kaza 4e vuob6te ne e lesno da se realizira6 , dori i da si mesten.Po- kusno govorih s edin urist po profesia , koito raboti v Universitet de Montreal i koito izkaza su6toto mnenie. Az li4no hodih v La Chambre des notaires. Damata spokoino mi obiasni 4e za da se vpi6a kato notarius, az triabva da poloja edi si kolko izpita i nai- 4istosurde4no mi kaza, 4e viarno moiata praktika ot Bg 6te ia vzemat v predvid, no iskat da se vurna v universiteta i da zapi6a pravo zabeleji ot 1-va godina.Jenata si mi dade list sus predmetite, koito 6te sa mi neobhodimi. Tuka zaduljitelno pravi6 specializacia posledna godina i za da praktikuva6 notariat pravi6 magisturska stepen notarialno pravo.Kato ima6 predvid 4e notariusi ima samo v quebec i nikude drugade v Canada, ta pravomo6tiata im do goliama stepen se pripokrivat s tezi na advokatite i se o4akva v nai - skoro vreme tuka da gi"likvidirat".
Ne e nevuzmojno da stane6 advokat tuka edin den, sled 5 godini u4ene.Nо е трудно и реализациата е трудна. За нас жените е по- лесно може да работим като юриди4ески секретарки.Аз ли4но още се чудя, струва ли си 5те години бъхтане. Макар да знам че има Бг която е завършила тук и работи. Но 5 год са си 5 год и аз лично не съм на 20.Имай предвид че е невъзможно да учиш и работиш.Така че избора не е лесен.Аз ти пожелавам много късмет.Аз сама за себе си още не съм взела решение, не е лесно ..
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

imalizna4enie написа:...Kato ima6 predvid 4e notariusi ima samo v quebec i nikude drugade v Canada, ta pravomo6tiata im do goliama stepen se pripokrivat s tezi na advokatite i se o4akva v nai - skoro vreme tuka da gi"likvidirat"...
:?: :shock: :?:
В Британска Колумбия също си имаме нотариуси. 8)
imalizna4enie

:D sigurna sum, ne 4e nie sme ne6to pove4e ot BC, prosto notarius v quebec i notarius izvun quebec sa dve rali4ni profesii :wink: Nali se se6ta6 nie, kebekarite 8)
imalizna4enie

Финтифлюшка
Обратна връзка:

Мнение от Финтифлюшка »

Благодаря ви за мненията. Знаех, че няма да е лесно, както решението, така и да се удържи то докрай. Ще продължавам да обмислям дали си струва. Аз съм още млада - на 23, така че поне от тази гледна точка ще ми е по-лесна аклиматизацията. Но дали това е удачното решение.... ще преценявам още известно време.
Успех на всички, които се отстояват там, с надеждата един ден да се видим на "ваша" територия :))
Аватар
boby

Мнение от boby »

Na moia kolejka mujut i e bil advokat predi da doide tuk.Sega mie chinii v edin restorant veche6 meseca i stiska zubi samo zaradi decata si.Ne jivei s iliuzii otnosno Canada.Bez kanadska diploma i staj v CANADA(PO MOI SMETKI OBSHTO NAD 8 -9 godini),sled tova moje i da stane chudo...
imalizna4enie

E, az ne mia 4inii :beer:
bateto

Мнение от bateto »

Imam priyateli tuk koito v Sofiya sa rabotili v advokatska kantora kato advokati,karali sa stag edna godina predi ova v sada i sa stanali chlenove na kamarata na advokatite/ne znam dali tova e termina/.Sega genata zapochna da uchi za yuredicheska sekretarka ,fakta e ,che i dvamata sa bili sravni pozicii advokati pri kandidatstvane za selekciya za Canada i edin iyat ot tyah e bil vodesht .Imam i drug poznat ,koyto s parvo obrazovanie avioingener i vtoro-pravo,praktikuvasht advokat do momenta na pristiganeto si sashto be udobren i doyde tuk.No sled dva meseca kato se ogleda v situaciyata se pribra v Bg.,kakto kaza dokato oste ne e zagubil klientelata si.
Заключено