Kak da namerj ot distanc. evtin hotel ili kvartira v CALGARY

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
vaskoto

Kak da namerj ot distanc. evtin hotel ili kvartira v CALGARY

Мнение от vaskoto »

Re6il sam da se izselvam v Calgary. Imam li tam sanarodnici. Posavetvaite me kak da si namerj predvaritelno kvartira ili ponosimo skap hotel :), Za da znam v koj posoka da tragna sled kato se tupna s kufarite na plo6tada.
Mersi.
MGA

Мнение от MGA »

Виж тук:
http://www.expedia.ca
koceto77

Мнение от koceto77 »

Pregledai tezi linkove. Hotel-a shte e minimum 70-80 na vecher, taka che se orientirai kum naemane na kvartira. Za predpochitane e da se nasochish kum kvartali v NW i SW.

http://www.bwalk.com/rental/calgary/default.asp
http://www.rentfaster.ca/
http://homes.canada.com/calgary/browsec ... px?id=3092

Ako shte idvash sam bez semeistvo i ne si pretenciozen moze da poglenesh i tova:
http://www.hostels.com/en/ca.ab.ca.html
vaskoto

Мнение от vaskoto »

Opredeleno trjbva da naema kvartira. Blagodarj mnogo! 6te pregledam adresite. Na parvo vreme bi me ustroila i samo staj, poneje sam sam, stiga da predlagat razbira se.
Ako pak kajete i ne6to za jivota tam...? :D I cenite moje bi. Nadjvam se da namerj rabota predi da tragna. Blagodarj o6te vednaj.
MGA

Мнение от MGA »

Цените на продуктите (хранителни и нехранителни) са почти като навсякъде другаде в Канада , с тази разлика че тук се плаща само 7% GST . Цените на наемите са средно с около 100-150$ по-ниски от тези в Торонто и пак с толкова по-високи от тези в Монреал. Разбира се , това много зависи от квартала, от жилището. Колкото до живота в Калгари- няма такъв- освен една стампида юли месец, рядко се случва нещо интересно. Ако си любител на зимните спортове ще има с какво да си уплътняваш времето през дългата зима. Общо взето тук освен работа друго няма.
vaskoto

Мнение от vaskoto »

Opredelen sam goljm fen na skite planinite i vsi4ko svarzano s tjh. Dva tri meseca v tavata i ve4e mi lipsvat stra6no. Sa4etano s tova 4e Montreal ne mi haresva mnogo i 4e njakoi vrazki v glavata mi prekasvat ot vreme na vreme vodi kam Calgary. 4estno kazano vse o6te o4akvam da mi se obadjt za edna rabota, vzemat li me tragvam bez da mu mislj.
Ne znam kakvo da pitam, no ako mi dadete o6te njkoi polezen savet ili informacij 6te sam vi o6te po-bezkraino blagodaren. :D
vaskoto

Мнение от vaskoto »

A v sa6tnost pone hubavoto e 4e ima rabota, :D za6toto rezervnij mi variant e da si tarsj rabota ot mjsto, no za tazi cel 6te trjbva da sabera malko pari4ki.
bateto

Мнение от bateto »

Kво не ти хареса в Монтреал бе пич ,че си се запътил към пампасите. :D
kosciuszko

Мнение от kosciuszko »

MGA написа:Цените на продуктите (хранителни и нехранителни) са почти като навсякъде другаде в Канада , с тази разлика че тук се плаща само 7% GST . Цените на наемите са средно с около 100-150$ по-ниски от тези в Торонто и пак с толкова по-високи от тези в Монреал. Разбира се , това много зависи от квартала, от жилището. Колкото до живота в Калгари- няма такъв- освен една стампида юли месец, рядко се случва нещо интересно. Ако си любител на зимните спортове ще има с какво да си уплътняваш времето през дългата зима. Общо взето тук освен работа друго няма.
Niama jivot v Calgary?
ti da ne jiveesh v Langdon?
za hrana (basic products) nikade v Canada ne se plasta nito GST, nito PST
Zimata ne e nikak dalga
Partita ima mnogo, zavisi s kakvi hora se saberesh.
pishi na bminchev@shaw.ca
bateto

Мнение от bateto »

бях миналата година в Калгар късна есен по празниците около деня на благодорноста .много добре си прекарах ,но най добре се почувствах когато след 3 дни път обратно се прибрах в Града.
milko

Мнение от milko »

Mnogo tochno kazano bate. :D
MGA

Мнение от MGA »

Не знам ти от кой магазин пазариш, но аз който и да го правя си плашам 7% .( за щастие не 14% като в останалите провинции).

Миналата зима (която беше необичайно мека за Калгари) започна края на октомври и последно през май тази година валя сняг. Вярно е че има Шинук, но от него много хора получават главоболие ( и аз включително).

Партита може и да има много, но като не си поканен се налага да се забавляваш самосиндикално. Аз говоря за масови прояви- концерти и т.н., които ако не ме лъже паметта не си спомням да е имало скоро в Калгари.
Iana

Мнение от Iana »

Ами и аз пазарувам в Калгари ама не плащам 7% такси на всички храни. Осовните хранителни продукти не се облагат с такси по цяла Канада.
Точно миналата зима беше една от най-меките. То сняг валя и през май, ама февруари и март и април бяха супер топли и почти не помя сняг да е валял. Има бългаско дружество, което организира партита за по-големите национални празници. Концерти наистина няма, но има планини по които е много приятно да се мотаеш събота и неделя.
Престъпността е сравнително ниска, градут е ужасно чист да не говорим за вуздуха. Хората са много мили и отзивчиви. Какво толкова му тябва на човек за да бъде щастлив?
AlexAA

Мнение от AlexAA »

V Canada nyama GST na hranitelnite stoki, stiga balamosvahte horata. Ima GST na polugotovi hrani ili gotovi hrani. Primer: ako si kupish edno surovo pile, nyama GST. Ako kupish pecheno pile, ima GST.
Sega za kupona i masovite meropriyatia. Ami brato, kakto si go napravi vseki. Az ne mojeh da se otarva ot kuponi do predi 6 mesetza. Sega s bebcheto e malko po-slojno-malko sam izlyazal v nelegalnost. Ama babata pristiga v Noemvri, ta gledaj kakvo stava....
Za kontzertite. Metallica byaha v Calgary 2 pati, prez nyakolko mesetza. Deep Purple byaha tuk. Na 24 August sam na Deff Lepard. Edinstvenata mi bolka e, che Iron Maiden zaobikalyat Calgary za 2-ri pat, MAMKA MU... Judas Priest maj shte idvat naesen, ama ne e sigurno oshte. Na men drugi koncerti mi ne trebvat.
Kakvo ste go zahapali Calgary za vremeto. Zimata v Toronto e dosta po-gadna ot tazi v Calgary (lichen opit).
Minalata sedmitza dojde edin priyatel ot Toronto. Beshe tuk na interview za rabota. Parvoto neshto,koeto mu napravi vpechatlenie v Calgary beshe, che MOJE da disha spokojno. Tuk nyama smog. Posle go zakarah na magazin da si napazzaruva kato byal chovek bez GST. Posle napravihe edno uprajnenie v downtown Calgary-broihme kolko negri shte vidim za 30 minuti v 14:00 chasa. Prebroihme 3-ma....Nakraya otidohme do Banff i na nego mu padna shapkata.
Takivamiti raboti. Calgary ne e za vseki. Tuk e za hora, koito iskat da jiveyat v byal grad, da imat spokoen jivot, chist vazduh, jestok standart na jivot za po-mako pari otkolkoto v Toronto.
Abe na vas yasno li vi e, che Alberta e bogata kolkoto Saudi Arabia, no ima poveche zapasi na neft. Za 2004 Alberta napravi 9billion dollars surplus, za 2005 imame 6 billion izlishak. V Heritage Fund na Alberta nad 100 billion dollars (pari za cherni dni, kato svarshi nefta i gas, ne che tova shte stane skoro). Minalata godina Calgary i Edminton poluchiha po 1billion dollars za infrastructura, prez 2005 oshte po 1 billion extra za bolnitzi i uchilishta.
A inache sam chuval, che Montreal e naj-hubaviya grad v Canada, sha idvam da go vidya az tozi grad. Jalko, che e v Quebec.
Cheers
kosciuszko

Мнение от kosciuszko »

AlexAA написа:V Canada nyama GST na hranitelnite stoki, stiga balamosvahte horata.
Interesno zasto kogato az kaja tova, pochvat vednaga da pljujat neznaikovcite, a na teb ti viarvat
Stiga si kazval kolko e dobre tuk, ste se napalni i tuk s balgari.
Ima 2 teatara za koito znam, ima niakolko detski teatara, VSIAKA sedmica ima koncert na niakoi...............
tezi koito kazvat che niamalo kulturen jivot tuk, sigurno imat predvid balgarski teatar...dobre che niama
AAlexi, pishi mi da se razberem kak ste otidem na Stones
Заключено