Колко кг. рьчен багаж на човек
Колко кг. рьчен багаж на човек
Здравейте.Имам вьпрос:Колко кг. и колко бр. рьчен багаж на човек се полага? Сигурно я има тази информация вьв форума,обаче не можах да я намеря 

Днес питах в British airways
Казаха ми- 2 чанти по 32 кг на човек.
Но първо ме питаха за къде ще пътувам-сигурно това има значение. Затова най- добре направи като мен- Питай превозвача.
Но първо ме питаха за къде ще пътувам-сигурно това има значение. Затова най- добре направи като мен- Питай превозвача.
здр!
ако става дума за ръчен багаж, който носиш със себе си в самолета - 10 кг, чантата трябва да се събира в багажното отделение над седалките. извън него е позволена детска количка и бебешки принадлежности.
за другия багаж - http://www.mtt.bg/baggage_b.htm
идеално се хваща в димитровградски чанти по 2 лв и като тегло и като размери
*
Обемна система
Тази система се използва при полетите да САЩ, Канада и някои други страни от Централна и Южна Америка, а също така при полети във вътрешността на много страни.
Обемната система е единна за пътниците от икономическата, бизнес и перва класа. Всеки пътник може безплатно да превози със себе си два броя багаж. Всяка бройка от багажа трябва да тежи не повече от 32 килограма, а сумата от ширината, дължината и височината и не трябва да превишава 158 см. Служителите на авиокомпаниите при обработката на тези багажи използват специален шаблон в който вашия багаж трябва да се вмести. В противен случаи ще Ви се наложи да доплатите допълнително място
ако става дума за ръчен багаж, който носиш със себе си в самолета - 10 кг, чантата трябва да се събира в багажното отделение над седалките. извън него е позволена детска количка и бебешки принадлежности.
за другия багаж - http://www.mtt.bg/baggage_b.htm
идеално се хваща в димитровградски чанти по 2 лв и като тегло и като размери

*
Обемна система
Тази система се използва при полетите да САЩ, Канада и някои други страни от Централна и Южна Америка, а също така при полети във вътрешността на много страни.
Обемната система е единна за пътниците от икономическата, бизнес и перва класа. Всеки пътник може безплатно да превози със себе си два броя багаж. Всяка бройка от багажа трябва да тежи не повече от 32 килограма, а сумата от ширината, дължината и височината и не трябва да превишава 158 см. Служителите на авиокомпаниите при обработката на тези багажи използват специален шаблон в който вашия багаж трябва да се вмести. В противен случаи ще Ви се наложи да доплатите допълнително място
«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
За основния багаж при презокеански полет почти всички авиокомпании разрешават 64 кг. на човек разпределени на две парчета /куфари, чанти, кашони или др./. Всеки превозвач има индивидуални изисквания и за размерите : дължина, ширина, височина. Освен този багаж имаш право и на ръчен багаж. При някой авиокомпании е до 10 кг. /има също размери на багажа/, при други 5 - 8 кг. Обърни се към компанията, която ти е продала билетите, за да ти обясни нейните изисквания. Всеки килограм отгоре при основния багаж се заплаща по 5 американски долара, а ръчния багаж не ти го приемат ако надвижава тегло/размери (например чехите нямат място в кабините, за по-широки чанти).
само да уточня , че при презокеански полети извънредния багаж се плаща на бройка , а не на килограм .
размерите , въпреки че са посочени като изисквания , почти нямат значение , защото има ленти за извънгабаритен багаж .
ръчният багаж - зависи от компанията - бритиш - 6 кг , повечето от останалите - по 10 . зависи и от човека срещу вас, който чекира багажа . размерите са по-важни за ръчния багаж , защото трябва да се събере в кабината .
размерите , въпреки че са посочени като изисквания , почти нямат значение , защото има ленти за извънгабаритен багаж .
ръчният багаж - зависи от компанията - бритиш - 6 кг , повечето от останалите - по 10 . зависи и от човека срещу вас, който чекира багажа . размерите са по-важни за ръчния багаж , защото трябва да се събере в кабината .
"искам да ми е интересно , иначе няма да играя "
карлсон , който живее на покрива .
карлсон , който живее на покрива .
-
-
2x32 + 8kg ръчен багаж и пак зависи от авиокомпанията, с КЛМ си на 2х32 и 10кг мисля, че беше максимума за ръчен, но не те съветвам да носиш 10кг, има вероятност да не се побере в кабинката над седалката 
И да не слагаш остри предмети, ей Денис

И да не слагаш остри предмети, ей Денис

Нали знаете как в САЩ се избира президент:
минават целия му род под лупа, и се гледа какво е направил за благополучието на страната си и какво е учил и какви титли е защитил.