Пътуване с влак Монреал-Ню Йорк

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Tedi

Пътуване с влак Монреал-Ню Йорк

Мнение от Tedi »

Здравейте,
моля ви да споделите ако сте пътували с влак до USA.
Интересува ме какво представляват тукашните влакове, кой пътува с тях, как се минава границата?
Това лято решихме за пуснем дъщеря ни - на 15 години-на гости на чичо си в Ню Йорк.Но ще пътува сама и с Amtrak.
Благодаря Ви!!!
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Az ne sam patuval v Canada s vlak, no sam patuval v USA s vlak. Abe, kakvo da ti kaja, vlakovete im sa OK, ne izdavat tozi shum kato bulgarskite "kakyv-takyv, kakyv-takyv" :lol: Avtobusite sa po-evtini ot vlakovete mi se struava, obache.
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

Canuck написа:Az ne sam patuval v Canada s vlak, no sam patuval v USA s vlak.
аз пък обратното- на канадски влак се возих няколко пъти, а на американски не съм :D по принцип влаковете са по-скъпи от автобуса, а понякога и от самолета- мда, ако искаш да идеш до Ванкувър е 1500$, а със самолет е 600$ :shock: .
но е голям кеф с влака, аз така ходих до Ниагара и се накефих максимално-чува се само леко свистене и го няма прословутото тракане и лашкане , характерно примерно за култовата мазна линия- София-Бойчиновци-Брусарци-Видин-Лом :D
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Tedi

Мнение от Tedi »

Относно цените ние проверихме,че по този маршрут влака е по-евтин от самолет. С влак отиване и връщане е 132 CAD, а със самолет 377 CAD. Пътува се 10 часа и предполагам ще е интересно въпреки това.Това, което ме притеснява е кой се качва на влака при тези ниски цени.
beckythomas9

Мнение от beckythomas9 »

Tedi написа:Относно цените ние проверихме,че по този маршрут влака е по-евтин от самолет. С влак отиване и връщане е 132 CAD, а със самолет 377 CAD. Пътува се 10 часа и предполагам ще е интересно въпреки това.Това, което ме притеснява е кой се качва на влака при тези ниски цени.
Аз редовно пътувам с влак, защото ми харесва повече от летенето със самолет например. Естествено, зависи къде отиваш. Влаковете могат да бъдат евтини, защото цените им варират в зависимост от това кога си купуваш билета, но като цяло цените изобщо не са ниски! В момента канадската компания (VIA rail) има много оферти - например децата пътуват безплатно, ако са придружени от възрастен; senior citizens (над 65) могат да бъдат придружени от още един пътник, к. се вози безплатно.
По въпроса за това, кой пътува във влаковете - нормални хора; предимно студенти, възрастни, семейства с деца, понякога туристи, виждала съм и доста хора пътуващи по бизнес. Не съм пътувала с Амтрак, но предполагам, че пътуващите ще са от същата категория, т.е. аз не бих се безпокоила.
Заключено