За социала
За социала
Омръзна ми вече три месеца да ми се отказва всичко затова, че не съм била на социал, а съм избрала да се трепя. Като резултат:
-не си кърмя вече детенцето, защото няма време, а и от умора нямам кърма, както и не вземам въпросните 55 долара, които вземат кърмачките на социал;
-докарвам почти същите пари, дори може да се каже, че с картите за пътуване, доплащането на наема, парите за учене са и по-малко;
-няма ги безплатните лекарства и др. подобни;
-къщата е в пълен безпорядък, защото не остава време;
-уж ще уча езика на работа, а как ще стане това, като не говорят на френски тези хора;
-психическо и физическо натоварване колкото искаш;
-..........................................
Щяла съм да имам канадски опит, но с цената на какво???????????
На едно дете!!!!!!!!!!!!!!!!!
Аз подкрепям хората избрали социала, защото това е по-доброто за тяхтото бъдеще.
-не си кърмя вече детенцето, защото няма време, а и от умора нямам кърма, както и не вземам въпросните 55 долара, които вземат кърмачките на социал;
-докарвам почти същите пари, дори може да се каже, че с картите за пътуване, доплащането на наема, парите за учене са и по-малко;
-уж ще уча езика на работа, а как ще стане това, като не говорят на френски тези хора;
Аз подкрепям хората избрали социала, защото това е по-доброто за тяхтото бъдеще.
Re: За социала
мама мия цяло богатствоJeudi написа:Омръзна ми вече три месеца да ми се отказва всичко затова, че не съм била на социал, а съм избрала да се трепя. Като резултат:

Vive INDEPENDENT QUEBEC
Браво на Жеуди, че си е направил бъзика.
Съществува една теория, според която, ако някой някога открие какво представлява Вселената, то тя моментално ще изчезне и на нейно място ще се появи нещо още по-загадъчно и необяснимо. Съществува още една теория според, която това вече се е случвало.
При теб предимството е, че твоята Меденка е по-голяма, а моето детенце е само на 6 месеца и затова ми е толкова болно.mama_kenga написа:izobsto ne razbiram kakwo iskash da kavesh....Vive le social ou quoi?
Аз лично те подкрепям за работата ти и се възхищавам, че се бориш.
Ето я простата сметка:
заплата - 1200$ и само това нищо допълнително
социал - 815$ + 2х 120$ за посещение на курс /дневен и вечерен/ или атернативата от CLE дават 110$ на майката, че не може да си търси работа, а трябва да си гледа детето + карти за метро - 2 х 61$ + доплащане за квартира 80$ + въпросните 55$ за кърмене = 1312$.
А аз просто съм ядосана след поредния отказ.
Схемата с тези пари за кърмене и някои други неща, които пишеш не са ми ясни.но ако това може да те успокои кърмила съм детето само 2 месеца и после си спрях кърмата с лекарства.Да чукна на дърво Меденката е много здраво дете и не създава никакви проблеми.Пожелавам ти същото , както и да не се ядосваш занапред. 

Jeudi, ako naistina si v nujda i rabotish, moje bi imash pravo na tova :
http://www.revenu.gouv.qc.ca/fr/particu ... itions.asp
Uspeh!Ne se iadosvai, detenceto ti ima nujda ot spokoina maika.
http://www.revenu.gouv.qc.ca/fr/particu ... itions.asp
Uspeh!Ne se iadosvai, detenceto ti ima nujda ot spokoina maika.

"Проблемът на света е, че глупавите са самоуверени, а умните винаги се колебаят."
питане
нещо не са ли грешни сметките
в смисъл 815 $ е социал за двама
ами ако двамата работят за по 1200-1300$ май става друго?
поправете ме ако греша
поправете ме ако греша
Re: питане
Грешиш,става въпрос за бебе!И тогава всички сметки отиват по дяволите!c200 написа:нещо не са ли грешни сметките
поправете ме ако греша
- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
- Optimist Creed
Re: питане
c200 има в предвид ,че бащата на бебето също може да работи и да влизат още 1200 $ в семейството.Guinness написа:Грешиш,става въпрос за бебе!И тогава всички сметки отиват по дяволите!c200 написа:нещо не са ли грешни сметките
поправете ме ако греша

Така,че бащата да не се ослушва и да търси само работа по специалността си от БГ. :idea: .
Не е лесно да си оптимист в Кебек, но ако въпреки това преуспееш там, може да се похвалиш, че си го направил по по-трудния начин. Евала и ашколсум!