UNIVERSITY OF GUELPH
UNIVERSITY OF GUELPH
THE UNIVERSITY OF GUELPH IS THE BEST UNIVERSITY IN THE FIELD OF FOOD SCIENCE.
SAGLASNI LI STE S TOWA? AZ KANDIDATSTWAH Tam za phd i 4kam rezultat. ot temite waw foruma stawa qsno 4e ne e osoben problem da te priemat za phd student w universitet w kanada. DA AMA NE. profesorite mnogo wnimawat koi da wzemat za phd student, 6oto ne iskat da riskuwat sredstwata koito sa polu4ili za prowejdane na izsledwaniqta.
wse pak imam wapros. ako me priemat kak moga da si sponsoriram obrazowanieto. s GRA ili GTA dostata4no li 6e e da se oprawq ili trqbwa da se kandidatswa za OGS.
Struwa li si izob6to towa phd degree?
SAGLASNI LI STE S TOWA? AZ KANDIDATSTWAH Tam za phd i 4kam rezultat. ot temite waw foruma stawa qsno 4e ne e osoben problem da te priemat za phd student w universitet w kanada. DA AMA NE. profesorite mnogo wnimawat koi da wzemat za phd student, 6oto ne iskat da riskuwat sredstwata koito sa polu4ili za prowejdane na izsledwaniqta.
wse pak imam wapros. ako me priemat kak moga da si sponsoriram obrazowanieto. s GRA ili GTA dostata4no li 6e e da se oprawq ili trqbwa da se kandidatswa za OGS.
- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
Re: UNIVERSITY OF GUELPH
ami u of g ne e losho za agrikultura i tem podobnistern написа:THE UNIVERSITY OF GUELPH IS THE BEST UNIVERSITY IN THE FIELD OF FOOD SCIENCE.
vaprosa e k'vo shte pravish sled tova
izberi si niakoi branch ot food science deto e perspectiven
i v niakv sluchai ne izuchavai preiumushtestvata na naemane na beli rabotnici vmesto cherni in a food production plant ;-)
s GRA e ok za masters
ako iskash napravo za PHD triabva da imash masters i niakvi accomplishments
pishi napravo do profesorite pri koito iskash da uchish
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
струва си много ясно- градюейт студентите могат да си изкарват доста добра заплата и то без да влизат във заеми като ъндърградюейтите. при добър проект от твоя шеф ще си вадиш 3-4000$ на месец и ще си свиркаш. мен понякога ме е яд, че не се шибнах едно PhD тука ами гоня дивия в момента. неприятното е че защитата тука била доооста по-трудна от в Бг и е поне 4-5 години, а не кат у нас 3 години.
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
agriculture job
zdr. Predstoi mi da zamina za Ontario. Moge li nakoi da mi pomogne i orientira dali che moga da rabota kato agronomist- raztitelna zachita,tarsat li se takiwa spezialisti,kade se dargat prirawnitelni ispiti i drugi podrobnosti v tazi sfera. Znaq che Ontario ne e naj podhoda6toto masto za moata spezialnost ,no misla tam da zamina sa nachalo.
Moga li da polucha podrobnosti i za Guelph , dali e samo uniwersitet ili moge i da se potarsi rabota kato agronom.Blg.
Moga li da polucha podrobnosti i za Guelph , dali e samo uniwersitet ili moge i da se potarsi rabota kato agronom.Blg.
Kolega, ako mi dokajesh che sashtestvuva Ph.D. stipendia za KAKVATO I DA E biologia v Kanada v ramkite na 4000 na mesets (bez nagradite za zaslugi) shte te cherpia!!! A kak shte si svirkash praveiki Ph.D. v zapaden universite, nEma da komentiram shtot sha triaa da pochna s 'Abe TOVA da ne ti e BAN, stiga si hodil po tia kitaiki che sa ti piinali mozaka...'sasho71 написа: при добър проект от твоя шеф ще си вадиш 3-4000$ на месец и ще си свиркаш.

Stern, Universiteta na Guelph si go biva, no az (imaiki pretentsiite da sam sravnitelno naiasno s shto e tova biologichesko Ph.D. i kak se pravi takova jivotno na zapad i sas spetsifikite na nauchnia pazar v Kanada) bih te posavetvala da obmislish MNOGO vnimatelno vaprosa iskash li da si slagash takav taralej v gashtite.

Vajno e da si naiasno kakvo tselish SLED kato napravish Ph.D. -to (ako iskash akademichna nauchna kariera, hubavo...ako iskash visok otgovoren post v niakoia zdrava kompania, ne moje bez Ph.D. ...no ako iskash dobre platena/darjavna rabota ot sreden eshalon Ph.D. to samo shte ti prechi) i da razberesh che Ph.D.to e robia - bezumno mnogo rabota za malko pari, koiato ima loshia navik da se protochva dosta (4-5 godini za Ph.Dto, ako si kasmetlia, plius oshte pone 2-3 kato post doc na zaplata 30-40 godishno). S dve dumi - sloji edno 8-10 godini dokato se ustanovish na postoianna rabota s dohod nad 60K.
Vsichko e spored zavisi, ne e kato da si niama pliusove doktorskata stepen...no ako ochakvash samo tsvetia i rozi...kakvo da ti kaja - stoi po daleche ot biologicheski Ph.D. programi.
Uspeh!
- drifter
- Обратна връзка:
BabaPena написа:
Vajno e da si naiasno kakvo tselish SLED kato napravish Ph.D. -to (ako iskash akademichna nauchna kariera, hubavo...ako iskash visok otgovoren post v niakoia zdrava kompania, ne moje bez Ph.D. ...no ako iskash dobre platena/darjavna rabota ot sreden eshalon Ph.D. to samo shte ti prechi) i da razberesh che Ph.D.to e robia - bezumno mnogo rabota za malko pari, koiato ima loshia navik da se protochva dosta (4-5 godini za Ph.Dto, ako si kasmetlia, plius oshte pone 2-3 kato post doc na zaplata 30-40 godishno). S dve dumi - sloji edno 8-10 godini dokato se ustanovish na postoianna rabota s dohod nad 60K.
Само да наблегна, че след като направиш PhD-то тръгваш по постдоци, година тук, две там и ставаш Пантелей пътника.
All we have to decide is what to do with the time that is given us.
aide deLub0 написа:Слушайте Баба ви Пена, останалото за $4к на месеца са пълни глупости...

Торонто Унивърсити/ на мой познат/:
1. Минимум гарантирана стпендия от университета - 21 000$
2. OGS или NSERC-okolo 20000$/при успех А или А- със сигурност взимаш едната/
3. При добър успех скатаваш семестриалните такси, които са около 1800$
общо 41000$ минимум, a da не говорим за огромния брой стпендийки и наградки от по 2-3000$ , които могат да се натрупват без значение дали си взел горните две или не.
Така че тук излиза приказката за киселото грозде и лисицата

Kolega, moite uvajenia, ama aide da ne pochvame da sporim za plodove...
V nashe selo Ph.D. student ne moje da vzeme poveche ot 20-25K... (edin takav mi visi na glavata pochti denonoshno i mi e doshlo do gusha ot kandidatstvane kade li ne da mu tarsim pari) Viarno Toronto goliam grad tui, onui...no pak v web site-a na UofT se chete:
'U of T took a major step in this direction in the year 2000 by committing a minimum of at least $12,000 plus tuition and fees to eligible doctoral-stream students. U of T is the first Canadian university to offer a guaranteed level of financial support for graduate students pursuing doctoral degrees. Funding will be available for up to five years and will put U of T graduate students on more equal footing with their counterparts in the United States.'
Za jelaeshtite da prochetat poveche: http://www.sgs.utoronto.ca/prospective/ ... /index.asp
Znachi kakvo stava:
Minimuma ne e li 12k?
Maximuma na OGS e 15K, a na NSERC-a 19100...
Vij tuka ne znam...v nashe selo vaprosnia mi podopechen triaada plashta 3200...
Osven tova ei tuk:
http://www.nserc.ca/sf_e.asp?nav=sfnav&lbi=3a
moje da se prochete kolko e NSERC felloushipa za POSTDOCS: 40K godishno...A kak gi razdavat takiva na niakoi doshal ot BG nEma da ti kazvam (to si pishe)...
Takiva mi ti raboti...S dve dumi - uchi si meditsinata, men ako pitash na prav pat si...tam sa parite
shtot s nashte grandove razni hora moje da ti razpraviat razni raboti...ama istinata e malko po razlichna...
Sas zdrave...
P.S. Oshte neshto - jetata na kolegata toku shto ia zeha v Cereal Research Centre (sci, class II), darjavna rabota, blaginka, momata ima 2ri avtor v Nature, 2 JBC i edna PNAS osven palneja i e na 35 godini...zaplatata i e ni poveche ni po malko - 52K...verno shte ia povishat sigurno...no... tova sa realnostite...V sashtoto vreme edna poznata, na 26 s MSc ia vzeha v Health Canada za 44K...Na koito kakvoto mu otarva...
P.S. 2 Za da ne me razbere niakoi pogreshno - Kanada si mi haresva mnogo i ne mardam ot tuka.
Prosto tova e spetsifikata na nauchnia pazar na truda (taka kakto az ia vijdam). Za informatsia: DFG fundinga za Ph.D. student biolog (koeto e nai-dobroto koeto predlaga Germania, ako izkliuchim Humbaltovite stipendii) e 1100 Evro na mesets, DAAD-a e 800-980 Evro. Anglia predlaga okolo 90-95% ot tova koeto davat v De kato absoliutna stoinost, no pak jivota v UK e mnogo po-skap (na povecheto mesta). Vav Frantsia polojenieto e oshte po-losho. Startovata zaplata v De za parvi post doc e 1700-1800 Evro/ mes, v shtatite se pochva na 32K godishno obiknovenno...Koito moje da smiata...
Ako PhDtata i post dotsite biaha takava delavera zashto li sredno 70% ot Ph.D. studentite ne sa kanadtsi? I zashto li job offerite na post dotsite niamat nujda ot odobrenie ot HRDC, ami minavash prez imigratsionnata protsedura kato vlak pokrai malka gara? Mdammm...

'U of T took a major step in this direction in the year 2000 by committing a minimum of at least $12,000 plus tuition and fees to eligible doctoral-stream students. U of T is the first Canadian university to offer a guaranteed level of financial support for graduate students pursuing doctoral degrees. Funding will be available for up to five years and will put U of T graduate students on more equal footing with their counterparts in the United States.'
Za jelaeshtite da prochetat poveche: http://www.sgs.utoronto.ca/prospective/ ... /index.asp
Znachi kakvo stava:
Minimuma ne e li 12k?
Maximuma na OGS e 15K, a na NSERC-a 19100...
Vij tuka ne znam...v nashe selo vaprosnia mi podopechen triaada plashta 3200...
Osven tova ei tuk:
http://www.nserc.ca/sf_e.asp?nav=sfnav&lbi=3a
moje da se prochete kolko e NSERC felloushipa za POSTDOCS: 40K godishno...A kak gi razdavat takiva na niakoi doshal ot BG nEma da ti kazvam (to si pishe)...
Takiva mi ti raboti...S dve dumi - uchi si meditsinata, men ako pitash na prav pat si...tam sa parite

Sas zdrave...
P.S. Oshte neshto - jetata na kolegata toku shto ia zeha v Cereal Research Centre (sci, class II), darjavna rabota, blaginka, momata ima 2ri avtor v Nature, 2 JBC i edna PNAS osven palneja i e na 35 godini...zaplatata i e ni poveche ni po malko - 52K...verno shte ia povishat sigurno...no... tova sa realnostite...V sashtoto vreme edna poznata, na 26 s MSc ia vzeha v Health Canada za 44K...Na koito kakvoto mu otarva...
P.S. 2 Za da ne me razbere niakoi pogreshno - Kanada si mi haresva mnogo i ne mardam ot tuka.

Ako PhDtata i post dotsite biaha takava delavera zashto li sredno 70% ot Ph.D. studentite ne sa kanadtsi? I zashto li job offerite na post dotsite niamat nujda ot odobrenie ot HRDC, ami minavash prez imigratsionnata protsedura kato vlak pokrai malka gara? Mdammm...
- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
zashto li PHDtata ne sa kanadci?
ami az shte ti kaja, az imam 3 Bta v moia B SC, vsichko drugo A's kakvi li ne extracurriculars no kato kandidatstvah v U of T vmesto men vzeha edna arabka i edin kitaec i sled tova zatvoriha vratata.
a inache sam jivial v blokovete na U of T - palna sgan ot celia sviat, mnogo ot tiah averagevat nad 30K / yr za grad studies
jiveiat si jivota v centara na grada
vij, za rabotata sled tova - tam se iskat vrazki ama to i za doktori ne e mnogo lesno tuk v Canada
a v US phdtata ne sa zle ako sa v dobra profesia i ot u of t moje da te recruitvat na dobro mesto.
ami az shte ti kaja, az imam 3 Bta v moia B SC, vsichko drugo A's kakvi li ne extracurriculars no kato kandidatstvah v U of T vmesto men vzeha edna arabka i edin kitaec i sled tova zatvoriha vratata.
a inache sam jivial v blokovete na U of T - palna sgan ot celia sviat, mnogo ot tiah averagevat nad 30K / yr za grad studies
jiveiat si jivota v centara na grada
vij, za rabotata sled tova - tam se iskat vrazki ama to i za doktori ne e mnogo lesno tuk v Canada
a v US phdtata ne sa zle ako sa v dobra profesia i ot u of t moje da te recruitvat na dobro mesto.
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Babo Peno,
виж, не знам това за 12 000$ откъде го взе, но не ми се търсеше сайта на Университета. Все пак това е от 2000 година. Аз пък намерих това за Йорк У. който е доста по-малък от Торонто У, а Биологическия факултет предлага 19 000$ минимална стипендия
http://www.biol.yorku.ca/grad/admit.htm
ако погледнем Отава У. там положението е аналогично - 15 000$+4000$/за добър успех/
http://www.medicine.uottawa.ca/microbio ... wards.html
Така че ми е доста странно и невероятно най-големия Университет в Канада да дава с близо 10 000$ по-малка стипендия от тези 2 Университета. Нещо са се объркали тези.
А за семестриалнта такса е 3 триместъра по 1800$.
Иначе има какво да науча от тебе, няма спор :idea: Предвидил съм си една екскурзийка до вашия град, тъй че ще има да спорим надълго и нашироко по някои тезиси
виж, не знам това за 12 000$ откъде го взе, но не ми се търсеше сайта на Университета. Все пак това е от 2000 година. Аз пък намерих това за Йорк У. който е доста по-малък от Торонто У, а Биологическия факултет предлага 19 000$ минимална стипендия
http://www.biol.yorku.ca/grad/admit.htm
ако погледнем Отава У. там положението е аналогично - 15 000$+4000$/за добър успех/
http://www.medicine.uottawa.ca/microbio ... wards.html
Така че ми е доста странно и невероятно най-големия Университет в Канада да дава с близо 10 000$ по-малка стипендия от тези 2 Университета. Нещо са се объркали тези.
А за семестриалнта такса е 3 триместъра по 1800$.
Иначе има какво да науча от тебе, няма спор :idea: Предвидил съм си една екскурзийка до вашия град, тъй че ще има да спорим надълго и нашироко по някои тезиси

Kolega, infoto ne e ot 2000ta...prosto ot 2000ta sa pochnali da davat minimalna stipendia, koiato prodaljava da si e 12K... za kolko moje da se preboti chovek - druga rabota. V momenta se tvardi che srednata bazova stipendia za U of T e 14500 (neofitsialno info ot priateli)...
A za obmianata na opit - dobre si doshal...men pak me interesuva kak se zimat mnogo pari ot Apoteks...
Haide sas zdrave!
A za obmianata na opit - dobre si doshal...men pak me interesuva kak se zimat mnogo pari ot Apoteks...

Haide sas zdrave!
aaa що бе? я виж каква заплата те очаква кат привършиш със постдока-правим те един асистент,доцент , профессор-старт близоBabaPena написа: A za obmianata na opit - dobre si doshal...men pak me interesuva kak se zimat mnogo pari ot Apoteks...
Haide sas zdrave!
80 000$
http://vpacademic.yorku.ca/documents/?doc=004#2003-2004
A, ne, mersi
ne e za men taia rabota...shtot ako triaa da obesnia oshte vednaj na niakoi maloumnik, che predi da si slojish quick seal epruvetkite s gradient v ultra tsentrofugata niama da e losho da gi napalnish do gore shtot inak sha sa smachkat, da ne govorim che ima i neshto narecheno tarirane...sha svarsha v zatvora, a ne na 80K zaplata... 
Uspeh na merakliite!

Uspeh na merakliite!