ОЩЕ АБСУРДИ НА НОИ.....

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Leni
Обратна връзка:

ОЩЕ АБСУРДИ НА НОИ.....

Мнение от Leni »

Уважаеми сънародници,

Предлагам на вашето внимание следното разяснение за поправката в ЗЗО
влязла в сила от 1 юни 2005.
Тези, които могат да подадат молба за освобождаване от здравни вноски
от 2000 до 2005 трябва да платят за времето в този период, което са
прекарали в България. Това означава, че НОИ ще събира пари от нас за
всеки отпуск или пътуване до страната. Моля вижте разяснението на
експерт от НОИ, което ще намерите в края на тази страница:

http://www.podpiski.org/?u_s=0&u_a=64

С уважение,
Атанас Чобанов
Аватар
Lyubima
Обратна връзка:

Мнение от Lyubima »

Ами това е просто чудесно :D Значи като сме си в България ще си ползваме т.нар. безплатно здравно обслужване, а като не сме - няма :lol: Мисля, че е справедливо .
Tutankamon

Мнение от Tutankamon »

А тези, които не сме от 2003 в БГ, но сме имали личен лекар, какво става с нас. Означава ли това, че трябва само са периода от 2000-2003 да са ми платени осигуровките, или трябва да заплатя и тези до 2005, щото ако е така, невиждам защо.
Tutankamon

Мнение от Tutankamon »

Ако е трябва да плащам и за периода от 2003-2005 няма да стане, аз като патувах 2003 никой не ми е искал да попълвам дикларация, че напускам страната за повече от 184.....незнам си колко дни сттраната.
НЕ ме интересуват скапаните им списъци в БЪлгария, но никой неможе да ме задължи да платя за непребиваването ми в БЪлгария осигуровките ми.
Leni
Обратна връзка:

Мнение от Leni »

Според мен абсурда е, че ако не трябва да плащаш например за 2004, понеже си бил извън страната, то ако през този период си бил за 1 месец на почивка в България,то дължиш пари за този месец, е това е абсурда.
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Ami nyama da stoite v Bulgariya edin mesec, a za po-kratko i nyama da vi vzemat nikakvi vnoski. :beer:
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
Leni
Обратна връзка:

Мнение от Leni »

аз казах например 1 месец, същото важи и за 1 ден
sando
Обратна връзка:

Мнение от sando »

Ама че сте циции, ми що да не дадете по 10 лв на месец, кво толкова, нали все сте отидете за тоя месец на изследваниа и тнт.
Joy

Мнение от Joy »

Някои може да отидат, други не. То е ясно, че ако си задължен така или иначе да плащаш за бъдеше време,ще си ползваш правата до дупка и поне ще си направиш куп изследвания профилактично, ами ако трябва да платиш и за минало, а не си ползвал услуги?
Joy

Мнение от Joy »

До колкото разбрах, децата ни още си се водят и за тях плащала държавата. Така ли е?
Tutankamon

Мнение от Tutankamon »

Защо трябва да платя за две години осигуровки, при положение, че не съм се прибирал в България, а имам личен лекар от преди. Какви са тия глупости. 720 дни съм извън България 2003-2005. Това може ли някой да ми обясни. На кого трябва да напълним джоба...
Tutankamon

Мнение от Tutankamon »

Това с личните лекари измислено от СДС-то преди беше голяма простотия, и сега трябва да плащаме задари това, така ли.А се оказва сега, че който не си е избрал личен лекар е облагодетелстван, браво на сегашното управление, но аз няма да плащам заради предишните некадърници от СДС.
Аватар
bliasaka
Блясъчко Мечтателник

Мнение от bliasaka »

Tutankamon написа:Това с личните лекари измислено от СДС-то преди беше голяма простотия, и сега трябва да плащаме задари това, така ли.А се оказва сега, че който не си е избрал личен лекар е облагодетелстван, браво на сегашното управление, но аз няма да плащам заради предишните некадърници от СДС.
Предишните некадърници от СДС.Дай да гласуваме тогава за Сергей Станишев понеже той каза,че ще увеличи заплатите и ще опрости дълговете за ток на циганите.
Грешка беше това,което стана на 10 Ноември в БГ.Трябваше като в Румъния.До стената и айде :evil:
Botzo

Мнение от Botzo »

bliasaka написа:Грешка беше това,което стана на 10 Ноември в БГ.Трябваше като в Румъния.До стената и айде :evil:
Е това добре звучи, ама на не стана така.
Да не забравяме че в Румъния преди да се стигне до момента с изтребването на комунистите пред стената на групи нареждаха нормални хора.
Заю Баю

Мнение от Заю Баю »

В поправката на закона пише, че ще бъдат освободени тези които са били повече от 183 дена извън България и НЕ СА СИ ИЗБРАЛИ личен лекар. Ами какво става при нас, като сме го били избрали преди това и никой никъде не е споменал че трябва да се откажем от него при напускане на страната(ако въобще е възможно това отказване, защото нали здравното осигуряване е задължително)?
Заключено