добри за живеене на новопристигнали.
Знам ,че е трудно да се отговори, защото всеки има различни предпочитания ,но все пак да :
- е сравнително евтино, все пак идваме от България и нямаме още работа./ само за информация днес казаха по БТВ , че сме предпоследни в Европа по доходи. След нас е само Хърватско/
- да няма престъпност
-да има в близост и други българи.
- да има в близост спирки на метро и автобуси.
- да има училище.
Всякакви мнения са добри отколкото нищо.
Благодаря.
бележка от модератора на Малки Обяви (Dino):
Прецених, че този постинг е по-подходящ за форум Canada и затова го преместих.
Кои градове в Британска Колумбия и квартали на Ванкувър са
-
- Обратна връзка:
Явно повечето ванкувърци са доста заети тези дни, затова аз реших да пиша набързо (обикновено само чета).
1. По въпроса с престъпнотта - няма квартали които трябва специално да избягваш, т.н. лоши раойни са по-скоро мърляви, но не особено опасни ( по международните стандарти ) - шанса да те нападнат с цел обир или телесна повреда не е голям, най много да ти предложат голям избор от нелегални или полулегални услуги. Не е приятно да се живее там с деца. Това са: East Hastings (част от East Vancouvar), част от Surry и около кея в New Westminster.
2. Българи има навсякъде, аз познавам най-много в Burnaby, Coquitlam, New Westminster и North Vancouver, но това е лично мнение.
3. Автобусите и градския траспорт са много добре уредени и може да се информираш по-подробно на http://www.translink.bc.ca/
4. Училища от 1 до 5 клас (elementary) има през всеки 5-6 улици, тях и по-горните може да видиш на картата на Ванкувър.
Бих ти препоръчала като за начало Burnaby, Coquitlam и New Westminster , като добро съчетание от цена, траспорт, магазини и достъп до всичко необходимо в началото.
Успех
1. По въпроса с престъпнотта - няма квартали които трябва специално да избягваш, т.н. лоши раойни са по-скоро мърляви, но не особено опасни ( по международните стандарти ) - шанса да те нападнат с цел обир или телесна повреда не е голям, най много да ти предложат голям избор от нелегални или полулегални услуги. Не е приятно да се живее там с деца. Това са: East Hastings (част от East Vancouvar), част от Surry и около кея в New Westminster.
2. Българи има навсякъде, аз познавам най-много в Burnaby, Coquitlam, New Westminster и North Vancouver, но това е лично мнение.
3. Автобусите и градския траспорт са много добре уредени и може да се информираш по-подробно на http://www.translink.bc.ca/
4. Училища от 1 до 5 клас (elementary) има през всеки 5-6 улици, тях и по-горните може да видиш на картата на Ванкувър.
Бих ти препоръчала като за начало Burnaby, Coquitlam и New Westminster , като добро съчетание от цена, траспорт, магазини и достъп до всичко необходимо в началото.
Успех
VenV написа:Явно повечето ванкувърци са доста заети тези дни, затова аз реших да пиша набързо (обикновено само чета).
Успех
мдаааа -доста добре казано мисля ,4е изцяло подкрепям мнението на
VenV

A long time ago
in a galaxy far ,far away
in a galaxy far ,far away
Според нас изборът ти би трябвало да зависи от това с колко средства ще разполагаш в началото и за колко време ще ти стигнат? От значение е също и колко души сте? Във всеки един квартал или малък град можеш да се настаниш, но за еднакви по квадратура жилища ще плащаш различни цени ($700-2000 например за 2 bedrooms). Ако бъдеш по-конкретен ще ти изпратим и по-конкретни цифри, като лично съобщение. Българи има навсякъде и взаимно си помагаме. Разходите на 3-членно семейство са около $1500-2000 месечно.
Успех.
Успех.
Частен детектив
Кои квартали на Ванкувър са не чак толкова скъпи.
4 души сме , 2 възрастни и две деца с различен пол.
Интересува ме малък град или не чак толкова скъп квартал.
Благодаря
Интересува ме малък град или не чак толкова скъп квартал.
Благодаря