bankova referentzia

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Аватар
zmeitshe

bankova referentzia

Мнение от zmeitshe »

moje li kogato se "landvash" da pokajesh bankova referentzia ot bulgaria za smetka v bulgarski leva? triabva li da pokazvash what is teh exchange rate?
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Нъцки бате :D , минималната необходима сума за влизане като имигрант трябва да я покажеш като кеш, пътнически чекове (някой друг да добави под ква друга форма още може, че се чудя с кредитни и дебитни карти дали ставаше). Най-добре ще е да погледнеш в официалния сайт за имиграция, доколкото си спомням пишеше нещо от сорта че валутата може да е само канадски или щатски долари, английски лири и евро.
Аватар
zmeitshe

Мнение от zmeitshe »

that doesn't make sence! che koi svesten chovek se razkarva s hiliadrki v joba? koi shte mi gi vaztanovi ako izgubia parite ili mi gi otkradnat? vse pak jiveem v 21 vek, i vremenata kogata bai ganio si nosishe parite v poiasa sa otdavna otminali.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Убаво де, няма sense-mense, такива изисквания имат. Виж какво намерих на официалния сайт - http://www.cic.gc.ca/english/skilled/qual-4.html
You must show that you have enough money to support yourself and your dependants after you arrive in Canada
.................
Disclosure of funds:

If you are carrying more than CDN $10,000, tell a Canadian official when you arrive in Canada. If you do not tell an official you may be fined or put in prison. These funds could be in the form of:

cash;
securities in bearer form (for example: stocks, bonds, debentures, treasury bills);
or negotiable instruments in bearer form (for example: bankers’ drafts, cheques, travellers’ cheques, money orders.)
Аватар
zmeitshe

Мнение от zmeitshe »

tova e ako nosish cash - triabva da deklarirash ako nosish poveche ot CAN$10000; predpolagam che se pravi s tzel da sprat money laundry (ot drugs ili drugi moshengii)
mitirino

става с банкова сметка

Мнение от mitirino »

аз така влезнах. имах само към 3000 кеш. само че мойта сметка е в Citibank, NY и направо си беше в долари. Струва ми се че ако е от Българска банка, на самото писмо могат да напишат колко е баланса в лева и на колко долара отговаря това.
Заключено