Здравейте
преди време попитах:"Първа братовчедка на майка ми живее в Канада легално. Ще мога ли да взема 5 точки от графата "Family relationship in Canada"? "
Посъветваха ме съфорумците да се обърна към кметството по местоживеене, но от там ме изненадаха, че издават документ за родствена връзка само ако роднините са :баща, майка, брат или сестра. За случаи от типа:"child of a grandparent, aunt or uncle, or grandchild of a parent, niece or nephew" и т.н. не можело.
Та въпроса ми е някой успял ли е да се сдобие с документ за роднинска връзка различна от баща, майка, брат или сестра и ако да как е станало това?
thanks
отново за доказването на роднинските връзки
Не можеш да ползваш точки от тази леля, защото тя не ти е Close relative. За такива се смятат само: майка, баща, брат, сестра, племенник, племенница, брат или сестра на твоите родители. За първи братовчеди не може. И аз се надявах на една такава леля. След като се убедих, че не мога да взема документ, че ми е роднина тя ми написа декларация заверена от канадски нотариус. Обаче на интервюто чичкото ми каза, че мога да я използвам за тоалетни нужди (той ми го каза още по-любезно от това, но достатъчно ясно, за да разбера, че няма да ми мине номера).
Добре че събрах точките и без нея...
Добре че събрах точките и без нея...

- Rainmaker
Re: отново за доказването на роднинските връзки
tova niama da ti donese dopulnitelni tochkiZarkov написа: Та въпроса ми е някой успял ли е да се сдобие с документ за роднинска връзка различна от баща, майка, брат или сестра и ако да как е станало това?
thanks
Otnosno tvoia vapros ...
Moga da ti kaja samo tova che Canadian consular service uvajavat samo dokumenti v koito ti posochvash samo tvoite nai bliski rodnini.
No mislia che ima nachin da si pomognesh ako iskash da postignesh niakakvi tochki po vaprosa s rodninskite vraski.
Tova koeto iskam da ti kaja e che ako tvoiata lelia koiato e parva bratovchetka na maikati utide pri Canadski notarius i deklarira che tia shte ti pomogne s namiraneto na kvartira ili drugo iache kazano tia shte moje da te podsigori s jilishte. Drugoto koeto tia moje da spomene e che shte ti pomogne s informatsia da si namerish rabota ili moje da ti stane rabotodatel ako tia ima business v Canada, inventualno che shte ti osiguri dori niakakva finansova pomosht.
Obshto vzeto ako tazi tvoia lelia deklarira che shte ti usigori palen sopport
pri tvoiata adaptacia. No spored mene tia triabva da popita jurist v Canada, spored mene tova triabva da ti pomogne pone malko, ako ne ti osigori jelanite ot tebe tochki to pone edin takav dokument, koito e absoliutno ofikialen moje da ti donese samo polojitelen rezultat, no ne zabraviai che tova e moe mnenie a tova kakvo ti shte napravish e tvoe lichno reshenie, sasho taka mojesh da se posavetvash i s drugi hora ...
:idea: 
No mislia che ima nachin da si pomognesh ako iskash da postignesh niakakvi tochki po vaprosa s rodninskite vraski.
Tova koeto iskam da ti kaja e che ako tvoiata lelia koiato e parva bratovchetka na maikati utide pri Canadski notarius i deklarira che tia shte ti pomogne s namiraneto na kvartira ili drugo iache kazano tia shte moje da te podsigori s jilishte. Drugoto koeto tia moje da spomene e che shte ti pomogne s informatsia da si namerish rabota ili moje da ti stane rabotodatel ako tia ima business v Canada, inventualno che shte ti osiguri dori niakakva finansova pomosht.
Obshto vzeto ako tazi tvoia lelia deklarira che shte ti usigori palen sopport
pri tvoiata adaptacia. No spored mene tia triabva da popita jurist v Canada, spored mene tova triabva da ti pomogne pone malko, ako ne ti osigori jelanite ot tebe tochki to pone edin takav dokument, koito e absoliutno ofikialen moje da ti donese samo polojitelen rezultat, no ne zabraviai che tova e moe mnenie a tova kakvo ti shte napravish e tvoe lichno reshenie, sasho taka mojesh da se posavetvash i s drugi hora ...