Правила на форума

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
Linko
Напуснал форума
Мнения: 4846
Регистриран на: Вто Яну 13, 2004 3:36 pm
Местоположение: Montreal
Обратна връзка:

Правила на форума

Мнение от Linko »

Общи правила
1. Участниците във форума са длъжни да спазват добрия тон на поведение, да не използват вулгарни думи и да се отнасят с уважение един към друг.

2. Не използвайте форумите за разрешаване или още по-малко за създаване на личностни конфликти. Забранява се разкриването на лична информация за друг потребител. Спазвайте личното пространство. Съсредоточете се върху темата/мнението, а не върху този, който го е писал.

3. Пишете на български език, за да не бъдат безполезни посланията ви за част от потребителите. Канада е двуезична, но не е задължително всички да знаят и двата официални езика.

4. Форумите се правят от българи за българи. Не се разрешават обидни коментари за България, особено по отношение на нейната култура и история.

5. Форумите са предназанчени за предоставяне на полезна информация на интересуващите се, желаещите да заминат, тръгналите, заминалите и установилите се в Канада българи. Информацията е полезна, когато е обективна и точна. Затова си спестете личните коментари от всякакъв характер за Канада. Целенасочено злобните и обидни коментари ше бъдат незабавно изтривани.

6. Не вмъквайте в постингите си цитати от други сайтове, ако са по-дълги от няколко изречения, а също така и големи картинки. Цитирайте източника и дайте линк към него. Ако линка е дълъг, има начин за вмъкване на дълги адреси, без да се наруши формата на страницата - консултирайте се със секция "Въпроси/отговори".
Изключение - ако се установи, че сайта, на който е качена информацията, не се отваря за част от потребителите.

7. Забранява се публикуването на снимки или адреси на сайтове, съдържащи порнографски или еротични материали. Расистки исказвания също няма да се толерират.

8. Забранява се публикуването на подвеждащи линкове и отявлена реклама. Когато публикувате линк, желателно е той да е придружен от кратък коментар. Ако считате, че линка е ценен не само в контекста на конкретната дискусия, публикувайте го и във форум "Полезни връзки"

9. Разрешени са статични и динамични аватари с размери 80х80 до 100х100 пиксела и размер на файла не по-голям от 6kB. Снимки в подписите не се разрешават. Неотговарящите на посочените условия аватари, ще бъдат незабавно изтривани.

10. Правенето на повече от една регистрация във форума, макар и не абсолютно забранено, е силно непрепоръчително. На имащите повече от един псевдоним (ник, потребителско име), ще им бъдат публикувани всички псевдоними, а последващите след първия регистриран, ще бъдат незабавно деактивирани, когато се установи несъмнено, че са регистрирани с цел нарушаване и/или заобикаляне на правилата на форума.

11. Не използвайте анонимни прокси-сървъри за достъп до форумите, с цел прикриване на реалния IP-адрес. Модераторския екип гарантира запазването на тази конфиденциална информация и подобни случаи ще се приемат като предпоставка за евентуални злоумишлени действия спрямо форумите или потребителите. Такива IP-адреси ще бъдат незабавно забранявани, а потребителските имена деактивирани.

12. Не пускайте една и съща тема в няколко форума. Изберете най-подходящия и пуснете темата само там. Дублираните теми ще бъдат изтривани

13. Потребителите не трябва да се държат като "модератори в сянка". Ако някой потребител забележи нещо нередно, което го касае лично или не, може да изпрати Л.С. до назначените за съответния форум Модератори или на някой Администратор. Обсъждането на действията на Модератори и Администратори във форумите е недопустимо и такива теми или мнения ще бъдат изтривани.


Политика на форума
Задължително е използването на кирилица при писането на български език. Форума има вграден кирилизатор за нямащите инсталирана на компютъра си кирилица, а и съществуват в достатъчно количество он-лайн конвертори в уеб-пространството. При наличие на каквито и да е затруднения, на съответния потребител ще бъде оказвана помощ за справяне със съществуващите временни проблеми относно използването на кирилицата.
Всички постинги, които съзнателно и целенасочено са изписани на български език, но с използване на латиница или каквато и да е друга азбука (система от знаци), ще бъдат незабавно изтривани.

Конвертори латиница-кирилица:
http://forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php
http://www.2cyr.com/
http://www.uni-bonn.de/~manfear/cyrlatencoder.php
http://www.bratstvoto.net/cyr/kirilica.htm
https://addons.mozilla.org/thunderbird/883/

Мнения, които нарушават правилата се местят във под-форум “Кофата”. Мнения, които грубо нарушават правилата се изтриват незабавно.

Администраторите и Модераторите имат задължението да следят за спазването на правилата и политиката на форума. Дали едно правило е нарушено, кое е реклама, вулгарно, непристойно и т.н. е по тяхна преценка, а не по преценка на потребителите.


Процедура
За всяко нарушение на някое от горепосочените правила, потребителят ще получава предупреждение за “БАН” (забрана за влизане във форумите) от съответния модератор на форума или от администраторите. При три поредни предупреждения, съответният потребителят ще получи временен “БАН” до 7 дни, а след три поредни такива забрани – перманентен “БАН”.

Споренето с и/или обиждането на Модератор или Администратор по повод предупреждение е недопустимо (директен “БАН”).

Изключение на правилото за 3-те предупреждения е и ако потребител тормози, обижда или използва вулгарни изрази, насочени персонално или по подразбиране, към други потребители, Модератор или Администратор - това ще доведе до незабавен и постоянен “БАН”.

След всяко предупреждение, в профила на потребителя ще се въвеждат ранговете: "Има 1 предупреждение за БАН", "Има 2 предупреждения за БАН" и съответно - "Баннат за...дни”.

Записаните в съдържанието на някои от правилата конкретни мерки за въздействие при нарушаването на даденото правило, са съпътстващи на правилото за 3-те предупреждения.

При констатиране на каквито и да е опити за заобикаляне на наложените мерки за въздействие при нарушаване на правилата (нова регистрация, смяна на IP-адрес и др.), потребителят ще бъде забраняван незабавно и съществуващите профили - деактивирани.


Въпроси и предложения
За тях използвайте форум "Администратор". Давайте предложения, коментирайте, питайте.
Целта на правилата не е да се "слага мисълта в коловоз”, а да се изчистят темите от мнения, които не са по темата, да се предотвратят личните нападки, да се предостави среда за приятно прекарване, намиране на полезна информация и приятели във форума и т.н.

Модераторите на всеки един под-форум са обозначени на главната страница. Ако се чувствате лично засегнати от действията на Модератор, обърнете се към Администратор. За оплаквания срещу Администратор, се обръщайте на адрес: portal@bgcanada.com
Заключено