Tolkowa mnogo negatiwizym mi idwa w poweche.

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
gogo

Tolkowa mnogo negatiwizym mi idwa w poweche.

Мнение от gogo »

Ne obicham da se izkazwam po temi, koito ne sa swyrzani s fakti, a s lichna precenka, no mi se struwa, che wyw foruma preobladawa negatiwizma, kogato stawa duma za jiwota w Canada... Znaq, che e ot golqmo znachenie da bydesh super motiwiran, za da naprawish tolkowa wajna promqna w jiwota si... Razbiram, che w nikakyw sluchaj ne trqbwa da se pemylchawat trudnostite... Wse pak, ponqkoga na chowek mu e nujna i edna dobra duma, ako ne za drugo, pone za postigane na nqkakyw balans. Naposledyk, mnogo ot temite prosto kreshqt "Ne hodete w Canada! Dori ne se opitwajte!". Wseki ima symneniq, no te ne trqbwa da sa osnownata dwijeshta sila pri wzemane na wajni resheniq. Omryzna mi ot chernogledstwo. Shte procheta otnowo nqkoq statiq na Canuck za nastroenie.
Zdrawe i kysmet na wsichki!
joro

Re: Tolkowa mnogo negatiwizym mi idwa w poweche.

Мнение от joro »

gogo написа:Ne obicham da se izkazwam po temi, koito ne sa swyrzani s fakti, a s lichna precenka, no mi se struwa, che wyw foruma preobladawa negatiwizma, kogato stawa duma za jiwota w Canada... Znaq, che e ot golqmo znachenie da bydesh super motiwiran, za da naprawish tolkowa wajna promqna w jiwota si... Razbiram, che w nikakyw sluchaj ne trqbwa da se pemylchawat trudnostite... Wse pak, ponqkoga na chowek mu e nujna i edna dobra duma, ako ne za drugo, pone za postigane na nqkakyw balans. Naposledyk, mnogo ot temite prosto kreshqt "Ne hodete w Canada! Dori ne se opitwajte!". Wseki ima symneniq, no te ne trqbwa da sa osnownata dwijeshta sila pri wzemane na wajni resheniq. Omryzna mi ot chernogledstwo. Shte procheta otnowo nqkoq statiq na Canuck za nastroenie.
Така е, ако от негативизма се изкарваха пари ние българите щяхме да сме 10 пъти по-богати от швейцарците. Изобщо не мога да си обясня откъде и защо, но ние българите винаги гледаме на България с черни очила, и на останалия свят също. И винаги сме нещастни, а нещастието си го носим навсякъде с нас, не можем да избягаме от него.
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Joy

Мнение от Joy »

Гого,много си прав,но трябва да разбереш,че ние от тук имаме нужда да си го кажем понякога.Аз много добре знам,че от другата страна,това не би трябвало да се чува,защото няма да ви помогне,но единственото,което мога да те посъветвам е да не четеш подобни теми.Аз така правех,когато бях в България.Започнах да пиша едва когато пристигнах.Мисля,че това ми спасяваше до някъде психиката.Напрежението и без това е голямо,за да внасяш още допълнителни съмнения с четене на негативни отзиви за Канада.Винаги помни,че ситуацията на всеки е различна и емиграцията на всеки понася също различно!
Ако мой роднина кандидатстваше,вероятно бих му дала същия съвет още преди да е разбрал къде се намира бгканада.ком...
Plamen

Мнение от Plamen »

Gogo, bratche tuka e super...problema e che nogo malko ot tia deto im e dobre tuka imat vreme ijelanie da pishat...ama da znaesh che za vseki e razlichno...Inache ako iskash pozitivizam za Canada prati edno lichno saobshtenie na Canuk-a...taka shte te zaredi che shte mojesh da vdignesh samoleta bez da se nalaga da paliatdvigatelite... :wink:
imalizna4enie

Мнение от imalizna4enie »

ne vsi4ki sme negativno misle6ti imai viara :wink:
ima dooosta hora na koito tuka im haresva. I vij sega gogo 6te ti kaja edna istina, kakto kazva Plamen tuka si e super! ima edna malka podrobnost. Ne ni e vinagi lesno.Canada ne e rai i direktorskite postove ne se razdavat na lotaria, nito se razdavat vseki den.Nikoi su6to taka niama da ti pozvuni i da te izvika na rabota. Vsi4ki nie ,makar i nai- pozitivno misle6tite, a az sum super pozitivna natura :wink: nedovolstvame poniakoga, imame si problemi. Vse pak ne sme deca idiot4eta :lol: No kogato nedovolstvame ne sravniavame jivota si tuk sus jivota v BG!!i duma ne moje da stava! Prosto sviknahme na hubavoto i vijdame ve4e i nedostatucite tuk.Onzi den se hvanah 4e kazvam na muja mi 4e po ulicite ima mnogo dupki :lol: A kogato doidoh ulicite mi se vidiaha gladki kato tava v sravnenie s bg. Ta taka.. :oops: Trudno e poniakoga, no tova koeto tuka e trudno v bg e prosto nevuzmojno!
НИКИ

Мнение от НИКИ »

За съжаление, аз също не четях негативните мнения докато бях в БГ. Но сега аз съм един от тези "permanent residents", които са негативно настроени. За това бих дал един съвет на хората в БГ. Четете всичко! Истината не е само в позитивните и не само в негативнитв мнения. Тя е някъде по средата. Просто четете всичко и сами си правете изводите.
Аватар
sara
Рошава гарга

Мнение от sara »

Добре си е тук! Това е моята истина. Като не идва човек с някакви велики очаквания , а с по-реалистични - всичко си е добре и нормално. И като не се настойва непрекъснато колко било лошо след първия - втория неуспех - вижда и добрите неща и се радва на живота.

Така, че дишай дълбоко и с пристигането си виж колко е хубав градът и какви са усмихнати хората, та да се донастроиш положително и да се амбицираш да бъдеш част от групата на доволните. И верно, че не е лесно в началото, но ... това е цената, която трябва да се плати за по-добър живот.

И коментар към НИКИ - аз ниакакви мнения не съм чела преди да дойда и се оправих !
Riba

Мнение от Riba »

gogo,da gi chetesh negativizmite,idi-doidi,ama kato zapochnesh i da gi slushash...e,togava naistina ti pisva i si kazvash-do tuk s kontaktite s negativno nastroenite personi.Osven da izsmuchat do posledno polojitelnata ti energiya,za drugo ne stavat.
Zatova si ima mnogo drugi,s koito mojesh da se veselish,(mda,tuk v Canada) i ti e got.Markachite,da si markat,vajnoto e da ne gi slushash,inache kolkoto i da si "pozitiven" toku vij ti podeistvali...
Smelo i smahnato za tam,za kadeto si tragnal!
Pozdravi ot grupata na smeeshtite se :)
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

riba

Мнение от KolioBalkanski »

ti ne im se plashi
v canada ne e zemen rai ama se jivee niakak si
generalizaciite ne pomagat na nikoi
stiga da znaesh che kato doidesh moje da ti e mnogo trudno parvite niakolko godini i da znaesh che moje i nikoga da ne se realizirash no da si motiviran da uspeesh shte ti e dobre
ako lesno se otchaivash togava ne e za tebe i po dobre si sedi na toplo v BG
tuk dori i da imash pari i materialni blaga shtastieto moje da ti ubegne ako ne se radvash na prosti neshta.
zatova e dobre da ima realisti koito da ti kazvat che tuk ne e vsichko med i maslo.
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Аватар
vladi64
Обратна връзка:

Мнение от vladi64 »

Zdraveite na vsi4ki! Nai -posle i edna radostna novina tuk! I az tozi put ste buda ot lagera na pozitivnite optimisti :D :beer: Ta za kakvo stava duma; Suprugata mi e 5-to nivo v KOFI v Montrealskiq universitet. V4era po4naha nivoto i im do6la nova kolejka ,koqto e ot Izrael,no e tuk ot 7 sedem godini s za vur6ena magistratura tuk.Po vreme na 4asa se zapo4va uprajnenie po grupi i vseki trqbvalo da si spodeli problemite.Iproblema na tova momi4e e ,4e vupreki kanadaskata si diploma ne moje da si nameri rabota ve4e 2 god.I taka poleka- leka razgovorut v grupata se prehvurlil kum zeliqt klas i zapo4nal leko ojiven spor c u4itelkata na tema o4akvaniq i deistvitelnost.Sporut bil leko ojiven,ne kazvam ,4e sa se nahvurlili na u4itelkata s vaprosite "Zasto e tova no6enie kum emigrantite ,zasto tolkova trudno se namira rabota i kakvo jivotno po priroda e kanadskiq opit" Na ,koeto u4itelkata otgovorila( eto i sveliq lu4 nadejda,koito me izpulva s obi4 kum Kanada) " Da naistina ima leko negativno otno6enie kum emigrantite.Tova se polu4ava,zastoto na pravitelstveno nivo se vzimat edni re6eniq za privli4aneto na spezialisti,no obiknovenite hora ne sa gotovi za tova. NO PO VAPROSA SE RABOTI NA -NAI VISOKO NIVO,VKLU4ITELNO I PRAVITELSTVOTO I V BLIZKITE 10 -15 GODINI TOZI PROBLEM STE BUDE RE6EN" ....... Taka,4e gore glavata i pove4e pozitivizum!!! :D :D Ima ,nqma 10-51 godini i vsi4ko ste bude OK.Imaite malko turpenie!!! TOVA SA SAMO NQKAKVI VI SI 10-15 GOD. NISTO I POLOVINA!!!STE 4AKAME!! AIDE USPEH NA VSI4KI I TURPENIE MU E MAIKATA.4AKAITE!!! 10-51 GODINI !!! SAMO!!!!! :D :D :D :beer: :beer: :beer: :beer:
Аватар
JoroF

Мнение от JoroF »

az cheta vsichki temi v foruma /tezi loto sa mi interesni/ne si sprestiavam nishto,zashtoto izkam da dobia po palna predstava za tova koeto me ochakva.naiasno sam che trudnostite sa mnogobroini,nesi saqzdavam nikakvi iliuzii za jivota koitome ochakva.hubavo e vseki da pishe kolkoto se moje po obektivno,a ako neshto preigrava neka si mu teji na negovata savest.uspeh na vsishki
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Ако не се оправите сами, няма кой да ви помогне, чакайте на държавата и т.н. После никй персонално не ви е канил, че да се сърдите на учителката, кмета, попа и/или бакалина...
Негативно отношени, дрън дрън, направо ви се чудя каде го намирате това отношение, толкова ли ви е ниско самочувствието, че давате на някой да ви мачка ли, какво ли...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
gogo

Мнение от gogo »

Radwa se, che nikoj ne se nahwyrli wyrhu men, a wseki izkaza swoqta istina bez da proqwqwa izlishen sarkazym ili neuwajenie.
Zdrawe i kysmet na wsichki!
Аватар
miloto
Обратна връзка:

хе хе

Мнение от miloto »

Аз пък искам да си каза, че на мен ми е много гот, чуствам се прекрасно, и се надявам още дълго да е така.
Сутрин се събуждам до прекрасен съпруг, качвам се в автобуса и шофьорът усмихнат ми пожелава "Добър ден", в работата ме питат как съм и сме прекрасен весел екип, клиентите ми се усмихват, защото са доволни, прибирам се в уютния си дом и се радвам че съм тук, отварям си едан бира и си казвам, ех дано все да е така.

:beer: :beer: :beer: :lol:
On a quelquefois assez souffert pour avoir le droit de ne jamais dire:"Je suis trop heureux"!!!
Аватар
VanBC
Модератор

За разликата между Реализма и Негативизма ...

Мнение от VanBC »

Много ми е весело като гледам как някои хора се оплакват колко връзкарска държава била Канада, колко некадърни и мързеливи били канадските чиновници и т.н... Сякаш има държава по света където не е така! Да не би в България връзкарството да не е основния метод за намиране на работа? Или българските чиновници са всичките безкористни, всеотдайни и с IQ от 150 нагоре? Много хора разправят каква хубава работа са имали в България и колко са били добре. Ама никой не казва колко време и връзки са му трябвали докато я намери тази хубава работа. Защо някой, на когото и в родната му страна му трябват няколко години и две шепи роднини докато си намери добра работа, смята че в Канада ще може да се оправи за няколко месеца без да познава никого ??? И когато разберат каква е истината, вместо да си признаят "Бях тръгнал с голямата кошница, ама съм се излъгал" започват да обвиняват Канада, канадците, фазите на луната, нивото на река Дунав и какво ли още не :x ... И като ги обвинят в негативизъм, се оправдавт, че това било реализъм !! Да, ама не! Реализъм е да разкажеш колко е трудно да се намери работа и какво трябва да се направи за да се улесни този процес (да се учи, да се доброволства, да се завързват връзки), а негативизъм е да заявиш, че добра работа е невъзможно да се намери защото Канада, канадците и фазите на луната били такива и онакива !![/b]
Заключено