Това е хубава новина наистина.Започвам да се питам когато взема канадският паспорт дали ще ми служи за друго освен да влизам в Канада и излизам когато си поискам.За повечето страни които са цивилизовани и си струва да ги посетиш-имаме си бг паспорти .Не ,че е лошо да си имаш два ,но българският си ни върши добра работа.Ако можеше и толкова бързо да имаме европейският манталитет -грешка нямаше да имаме......
Промяна на визовия режим с Перу за български граждани
[14.10.2003]
С нота от 10.10.2003 г. Посолството на Перу в София информира за обнародван на 08.10.2003 г. Върховен указ № 109-2003-RE, съгласно който гражданите на Република България вече не се нуждаят от транзитни визи и туристически визи за влизане в страната и за пребиваване в срок до 90 дни в Перу.
Българските граждани, които пътуват по бизнес дела или с цел обучение в Перу, следва да се снабдят със съответните визи.
Горното решение е едностранно, като на този етап досегашният визов режим за перуански граждани се запазва.
kakapana написа:Това е хубава новина наистина.Започвам да се питам когато взема канадският паспорт дали ще ми служи за друго освен да влизам в Канада и излизам когато си поискам.За повечето страни които са цивилизовани и си струва да ги посетиш-имаме си бг паспорти .Не ,че е лошо да си имаш два ,но българският си ни върши добра работа.Ако можеше и толкова бързо да имаме европейският манталитет -грешка нямаше да имаме......
Така е, ако само затова сте тръгнали за Канада, май сте закъснели, нищо чудно слен няколко години и до Канада да ходим без визи, друг е въпросът, че да достигнем стандарта на другите цивилизовани страни ще ни трябват поне 50 години, ако не и повече
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
kakapana написа:...За повечето страни които са цивилизовани и си струва да ги посетиш-имаме си бг паспорти ......
Май само добрата стара Англия остана. Или се бъркам?
Не се бъркаш...
Хубаво е, че можеш да пътуваш без визи...
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
т.е. за мен нищо не се е променило за обикновените хора.
за пример - преди родителите ми си ходеха редовно до 4-5 страни всяко лято и без тези "облекчения", но хората без пари и сега няма да могат да отидат.
Определено по-важно е да се повиши стандарта на живот !
Но ... блажени са вярващите !
ЗАВИСТTА "УБИВА" ТОЗИ КОЙТО Я ИЗПИТВА.
ЖИВОТЪТ Е ХУБАВ, НЕ СИ ГУБЕТЕ ВРЕМЕТО И НЕРВИТЕ А ПОТЪРСЕТЕ ХУБАВОТО И ЗА ВАС.
Mark написа:
за пример - преди родителите ми си ходеха редовно до 4-5 страни всяко лято и без тези "облекчения", но хората без пари и сега няма да могат да отидат.
Определено по-важно е да се повиши стандарта на живот !
Но ... блажени са вярващите !
Моите родители и преди не са можели да ходят никъде по света, както и 90% от хората в България. А колкото повече България се отваря към света, толкова повече ще се променя съзнанието на народа и оттам ще се увеличават и доходите, ще ставаме все повече като тия на запад, разбира се не веднага, трябва и много време. Но по-добре след години, отколкото никога.
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Ne sym mnogo ubeden 4e s pytuvaneto shjte se prmeni syznanieto na bulgarina. Po-skoro si mislya 4e Swiss v naj-skoro vreme pak shte si zatvoryat granicite za nas:)