Няколко въпроса
- precious
- Обратна връзка:
За повечето въпроси не мога да дам отговор .... но за акта за раждане съм сигурна, че няма срок на годност, ние пратихме дубликат от 99г. , в него няма какво да се промени. Свидетелството за съдимост ви е с срок 6 месеца обаче ....
Снимките може да ги сложиш в един малък плик например за да не се разпилеят в големия плик.
Успех, дано колегите от форума са по-свежи да отговорят.
Снимките може да ги сложиш в един малък плик например за да не се разпилеят в големия плик.
Успех, дано колегите от форума са по-свежи да отговорят.
:kitty: 
Vie moje da ste pratili ot 99g akt za rajdane i da e minal s goliam kysmet, no koito i da pitate (estestveno nai-dobre v obstinata) ste vi kajat che akta za rajdane e sys srok na validnost 6 meseca. I az imam takyv ot 98g no ne posmiah da riskuvam da go pratia... Vse pak predpolagam povecheto ot tuk prisystvastite ne iskat da gubiat izlishno vreme...
Iskam da popitam spetsialno za towa. NA moia akt za razdane nikade ne pi6e dokoga e validen. Az mislih 4e towa za 6 mesetsa e samoza svidetelstvata za sudimost. Az moia akt za razdane koito predstavih be6e ot 94 g.Iveto написа:Akta za rajdane e sys srok na validnost samo 6 meseca taka che ste ti se naloji da si izkarvash nov

-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Правилно мислиш, Боцо, няма никакъв срок за акта за раждане, докато за свидетелството за съдимост наистина е 6 месеца.
И 1000 общински служителки да ми кажат, че има срок на валидност акта за раждане, аз пак ще си твърдя обратното, щото вярвам само на написаното, а не на казаното.
За свидетелството за съдимост срока е установен в Наредба Nо1 от 24.01.2000 г. за организацията и работата на бюрата за съдимост, където буквално е записано следното:
"Чл.36. Свидетелството за съдимост важи за срок 6 месеца от датата на издаването му."
Като ми посочат нещо такова и за акта за раждане, ще повервам.
И 1000 общински служителки да ми кажат, че има срок на валидност акта за раждане, аз пак ще си твърдя обратното, щото вярвам само на написаното, а не на казаното.
За свидетелството за съдимост срока е установен в Наредба Nо1 от 24.01.2000 г. за организацията и работата на бюрата за съдимост, където буквално е записано следното:
"Чл.36. Свидетелството за съдимост важи за срок 6 месеца от датата на издаването му."
Като ми посочат нещо такова и за акта за раждане, ще повервам.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
- darklady
- Непокорна
Не зная как само може да се помисли за срок на валидност на такъв документ!!!!! Сякаш датата, часа и година на раждане се сменят на всеки 6 месеца??? Или още по-абсурдното - да сменяваш имената на родителите си!!!няма никакъв срок за акта за раждане

Прав си, Линко! И аз ще повярвам само когато ми се посочи съответния член в съответния нормативен документ.
Съвета към всички колебаещи се е да подлагат на съмнение подобни информации.

Невъзможното е предизвикателство!