"За" или "против" Канада - хайде стига!
-
- Обратна връзка:
"За" или "против" Канада - хайде стига!
Народе,
Така стана, че последователно гледах два филма на емигрантска тематика:
“The dirty pretty things” – английски и “Los novios bulgaros” – испански.
Жестоки, покъртителни истории за съдбата и условията на адаптация на емигрантите - сътветно в Англия и Испания! Поучителни истории...
Дълго след това мислих колко много се отличават обществата в Западна Европа от канадското. Бил съм в Западна Европа не веднъж, случвало ми се е да изпитам върху себе си част от това, което видях в тези филми...Споменът не е от приятните! Ксенофобията, лицемерието и откритата враждебност на тези общества принуждават емигрантите там да търсят какви ли не пътища за оцеляване.
“Ние сме тези, които караме вашите таксита, мием вашите лайна и ви правим свирки” – казва един от героите в първия филм на един учуден англичанин, който се пита какви са тези хора, за да се примиравят с това, което правят с тях. А във втория филм български младежи проявяват най-отвратителните нашенски тарикатски черти на използвачи и далавераджии, за да успеят да се установят в Испания...Търговия с органи и радиоактивни материали, кражби и мошеннически машинации, нелегална работа и квартири, угаждане на сексуални нагони от всякакъв характер и куп още гадости – това са “адаптационните” условия, предизвикателства и последствия в двете европейски страни за хората, които са тръгнали да търсят по-добро място за живот...
Ще кажете – никой не кара хората да емигрират нелегално в Западна Европа и затова там не ги искат. Да но и с Канада е така – никой не ни е карал да идваме тук, пък макар и легално и за щастие, аз поне не виждам подобни гнусотии тук!
Даже напротив – Канада ни дундурка и нас - легалните, и рефюджитата, а и нелегално останалите тук, с какви ли не програми за легализация, адаптация, подпомагане и интерграция в обществото си. Схващате ли мисълта ми?
Дълго мислих дали да пусна този постинг. На тази тема, в този форум вече се изписаха маса неща. Споровете “за или против” Канада понякога достигаха истерични нотки...
Все пак се реших, като искам с този постинг да сложим край на този дълъг спор!
Предложението ми е – хора, гледайте тези филми, помислете над всичко и СПРЕТЕ на плюете Канада!!!
Весели празници!
Така стана, че последователно гледах два филма на емигрантска тематика:
“The dirty pretty things” – английски и “Los novios bulgaros” – испански.
Жестоки, покъртителни истории за съдбата и условията на адаптация на емигрантите - сътветно в Англия и Испания! Поучителни истории...
Дълго след това мислих колко много се отличават обществата в Западна Европа от канадското. Бил съм в Западна Европа не веднъж, случвало ми се е да изпитам върху себе си част от това, което видях в тези филми...Споменът не е от приятните! Ксенофобията, лицемерието и откритата враждебност на тези общества принуждават емигрантите там да търсят какви ли не пътища за оцеляване.
“Ние сме тези, които караме вашите таксита, мием вашите лайна и ви правим свирки” – казва един от героите в първия филм на един учуден англичанин, който се пита какви са тези хора, за да се примиравят с това, което правят с тях. А във втория филм български младежи проявяват най-отвратителните нашенски тарикатски черти на използвачи и далавераджии, за да успеят да се установят в Испания...Търговия с органи и радиоактивни материали, кражби и мошеннически машинации, нелегална работа и квартири, угаждане на сексуални нагони от всякакъв характер и куп още гадости – това са “адаптационните” условия, предизвикателства и последствия в двете европейски страни за хората, които са тръгнали да търсят по-добро място за живот...
Ще кажете – никой не кара хората да емигрират нелегално в Западна Европа и затова там не ги искат. Да но и с Канада е така – никой не ни е карал да идваме тук, пък макар и легално и за щастие, аз поне не виждам подобни гнусотии тук!
Даже напротив – Канада ни дундурка и нас - легалните, и рефюджитата, а и нелегално останалите тук, с какви ли не програми за легализация, адаптация, подпомагане и интерграция в обществото си. Схващате ли мисълта ми?
Дълго мислих дали да пусна този постинг. На тази тема, в този форум вече се изписаха маса неща. Споровете “за или против” Канада понякога достигаха истерични нотки...
Все пак се реших, като искам с този постинг да сложим край на този дълъг спор!
Предложението ми е – хора, гледайте тези филми, помислете над всичко и СПРЕТЕ на плюете Канада!!!
Весели празници!
Re: "За" или "против" Канада - хайде сти
Absoliutno sam saglasen s teb Bibco, tova koeto ni dava Canada nikade v Evropa ne moje da go namerim, i tova niama da se promeni dori i sled kato vlezem v EU. Prosto horata huleshti Canada i hvaleshti evropa obiknoveno sa osoben tip mechtateli koito imat nujda da viarvat v Heaven on Earth i zatova i nikoi ot tiah vsashnost ne se e iurnal v Evropa ami predpochitat da si hlenchat tuk - v protiven sluchai shte triabva da pojertvat poslednata mechta... Obache postinga ti nishto niama da promeni. horata skolonni kam negativizam i depresivni naglasi bivat privlichani ot foruma zashtoto toi e edva li ne poslednoto miasto kadeto biha mogli da spodeliat makata si i da potarsiat eventualno opravdanie - Ne v men e problema che sam neshtasten, ami Canada e kriva. Na kriva raketa... 

Re: "За" или "против" Канада - хайде сти
Zvuchi kato priziv na partiata.
Ima i psihologicheski portret na nedovolnite v premia.
"Drugari, ne gledaite Evropa.Tam e losho! Raia e tuk. " kazaha partiinia i komsomolskia sekretar v drujen glas!

Ima i psihologicheski portret na nedovolnite v premia.

"Drugari, ne gledaite Evropa.Tam e losho! Raia e tuk. " kazaha partiinia i komsomolskia sekretar v drujen glas!

Последно промяна от huba на Пет Апр 29, 2005 11:25 pm, променено общо 1 път.
"Проблемът на света е, че глупавите са самоуверени, а умните винаги се колебаят."
Пич много негативни филми гледаш, наблегни на холивудските продукции да ти стане по розово. Там е истината за ;великата ; америка ,където и принца принц и принцесата принцеса .
Намирам темата за поредната провокация,обаче няма лошо да си избиеш комплексите като ни обясниш колко зле е там и колко добре е тук.В твоя стил бих казал Европа е за оправните ,Америка за неудачниците.
Намирам темата за поредната провокация,обаче няма лошо да си избиеш комплексите като ни обясниш колко зле е там и колко добре е тук.В твоя стил бих казал Европа е за оправните ,Америка за неудачниците.
Отделил съм няколко мнения от темата и съм ги преместил в Junk-a.
http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopic.php?t=12313
Като лично мнение, с подобни теми коментарите ЗА и ПРОТИВ Канада не само няма да престанат, а по-скоро ще се постига обратния ефект - още по-ожесточени спорове по въпроса.
http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopic.php?t=12313
Като лично мнение, с подобни теми коментарите ЗА и ПРОТИВ Канада не само няма да престанат, а по-скоро ще се постига обратния ефект - още по-ожесточени спорове по въпроса.
Тази болна тема е като спора за и против попфолка, уж не го харесваме, ама го слушаме. Та и за Канада така, абе не е хубаво, ама повечето сме тука, няма значение защо и на кой какви са му преоритетите, целите и причините, важен е резултата, тука ли сме -тука сме. Много хора на черното викат бяло и обратно. Ама колкото и да е черно, броя ни се увеличава и колкото и да е бяло има и такива които се вращат обратно в Бг.
Бибчо, в това дето си го написал има много истина, обаче е истина и това че спора няма да приключи, както и факта че хората няма да спрат да идват (освен ако канадците решат да ни покажат червен картон ) !
Не се бори за "правда и свобода", защото знаеш как е - десет човека десет аршина, двадесет човека двадесет аршина, а пак в тоз форум колкото народ пише толкова мнения !
От мен весели празници !
Бибчо, в това дето си го написал има много истина, обаче е истина и това че спора няма да приключи, както и факта че хората няма да спрат да идват (освен ако канадците решат да ни покажат червен картон ) !
Не се бори за "правда и свобода", защото знаеш как е - десет човека десет аршина, двадесет човека двадесет аршина, а пак в тоз форум колкото народ пише толкова мнения !
От мен весели празници !
Според мен идеята не бива да е спора да спре, а по-скоро диалога да не спре. Защото форума има тенденцията да се превърне в форум на оплакващите се от Канада, затова и аз се обаждам чат пат. Докато има диалог има нещо подобно на гражданско общество към което българите много не сме привикнали за съжаление. Спомням си още в началото на форума, когато още бях в БГ и почти единодушно тези които бяха в Канада ни убеждаваха колко е ужасно тук... толкова единодушно, че чак никой не ги вземаше насерьозно.taralej написа:Този спор ще си го има винаги...разни хора, разни идеали.....
А опасността всички да хвалят Канада не съществува именно защото форума привлича най-вече негативно настроените, с много свободно време

abe vladi, teb zashto te privlicha foruma? Pomaga ti za avtogennata trenirovka li?Ili toku vij bez nego si zapochnal da se samniavash dali naistina ti haresva Canada?
Ili moje bi sega shte obarnem temata vav vechnoto klishe za uspelia i neuspelia emigrant?

Ili moje bi sega shte obarnem temata vav vechnoto klishe za uspelia i neuspelia emigrant?

"Проблемът на света е, че глупавите са самоуверени, а умните винаги се колебаят."
Мен форума ме привлича по сантиментални причини - все пак аз го създадох преди 4 години. Не че това има някакво значение, просто обяснявам защо ме привличаhuba написа:abe vladi, teb zashto te privlicha foruma? Pomaga ti za avtogennata trenirovka li?Ili toku vij bez nego si zapochnal da se samniavash dali naistina ti haresva Canada?![]()
![]()
![]()

Az pak pomislih, che tuk si nameril pole za iziava za "klinichnata psihologia'vladi написа:Мен форума ме привлича по сантиментални причини - все пак аз го създадох преди 4 години. Не че това има някакво значение, просто обяснявам защо ме привличаhuba написа:abe vladi, teb zashto te privlicha foruma? Pomaga ti za avtogennata trenirovka li?Ili toku vij bez nego si zapochnal da se samniavash dali naistina ti haresva Canada?![]()
![]()
![]()

Gledam osnovnoto ti uchastie se sastoi v pisane na psihologicheski portreti na forumcite