момчето си отива 2

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

момчето си отива 2

Мнение от sasho71 »

на 25.04. заминавам за България. Ако някой пътува тогава да свирка за да си лафим по пътя. Пътувам с Austrian Airlines- те са ми любими, щото всеки си има монитор пред себе си и разцъкваш на най различни игрички и гледаш филми по желание :D .
Цената за двупосочен билет е 764$. Мисля че имаше още, аз днес го купих. Служителката ме светна че един билет колкото ПО-КЪСНО го купиш излиза ПО-ЕВТИН :shock: Аз моя от летището го взех , като до мен една баба си купи билет за Лондон за 300$ и веднага се качи на самолета. Мацето също ми каза че всеки билет над 900$/отиване-връщане/ до БГ си е живо набутване и пълнене на гушите на агенциите. :idea: :idea: :idea: имайте го в предвид, защото като се сетя как едно резервирах билети 6 месеца по-рано и как някаква ме лъжеше, че не "останаха", направо се вбесявам.
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Аватар
estoyanova
Обратна връзка:

Мнение от estoyanova »

Здрасти!Радвам се за теб!Ако имаш време и желание изпрати едно ЛС като си дойдеш да се видим.Каня те на по питие или нещо друго.
КОЛКОТО ПОВЕЧЕ-ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ
Аватар
goliama mechka
Син на Великата Мечка

Мнение от goliama mechka »

за колко време ще си там?и аз ще си ходя към края на месеца,може да се видим,тъкмо ще си направя една безплатна здравна консултация :lol: много обичам като прочета някъде "фрий" :lol: :lol: :lol:
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Сашо, така е -по ефтино ако го купиш преди полета,но ако има места :lol: и ако си в отпуска тогава,за един става ама за двама много трудно,а за цяло семейство почти не възможно.А и за мониторитена всяка седалка-миналата година летях май месец с австийците и нямаше монитори,а аз толкова се надявах...От кой го купи билета?Колко билета купи?В смисъл човек може ли да купи 2 билета,примерно?
Аватар
Sneji
Най-любезен форумец
Най-любезен форумец

Мнение от Sneji »

Саше и аз много се надявах на мониторите миналата година (май-месец), ама не - нямаше. По-късно установих, че има значение как се казва самолета. Ако е "Африка" няма да видиш индивидуален монитор, самолета е стар, захабен, с тук-таме прокъсани седалки, а когато си поисках от стюардесата полагащото ми се одеало, ме изгледа така все едно искам да ми донесе от нейните в къщи. На връщане пътувахме с "Америка" - е разликата е от небето до земята - нов, чист, с чудесно обслужване.
Да си изкараш супер в България и после да ни разкажеш впечатленията си!
Изображение
Pepon

Мнение от Pepon »

Tova za "last minute deal" si e tochno taka. Edin moi poznat patuva v Business classa s Air France za 850CAD. No ne e prilojimo za vseki. Moia shef mi iska da go uvedomia koga shte otcastvam minimum 3 meseca predvaritelno.

:beer:
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."

Winston Churchill
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Снежи миналата година ситуацията при мен беше точно както я описваш,ама екстрата беше и на отиване и на връщане :), но аз бях само за 2 седмици де .Значи трябва да се пита с какъв самолет ще се пътува.Ти по кое време се връщаше миналата година,че си правя проучване през кой сезон какви самолети ползват.
Аз си мисля че за ефтините сезони пускат буклочави самолети,а за по -скъпите вадят по хубавите,поне се надявам че e таka ,защото тази
година ще пътуван през възможно най-скъпият сезон.
tochica

Мнение от tochica »

да уточня нещо за цените . обинкновено има над десетина класи в системата на една авиокомпания , класа за цена , не за пътуване , най евтината може да има 20 билета , следващата по ниво-25 , следващата 30 и така нататък .
единствено агенциите разполагат със специални цени , тоест по-ниски , защото могат да продадат примерно 100 билета , за разлика от авиокомпанията , която може да продаде няколко , но на по-висока .
в момента просто не са във висок сезон и затова цените са добри , но ако отидеш на летището няма винаги да вземеш добра цена , в случая с бабичката :) най вероятно е попаднала на чартър , ако погледнете сайта на zoom airlines , цените са такива за лондон каквито е споменал Сашо .
освен това най често на летище ще ви издадат електронен билет , което е малко по-скъпо от хартиен , затова е по-добре да се купува с агенция .
last minute deal има по-скоро за чартърните компании .
а тъй като в самолета може да има пътници седнали един до друг ,, които са купили билет за 300 и за 500 $ за една и съща дестинация , авиокомпанията може да реши от икономическа гледна точка да не продаде билет на по-ниска цена . :)
"искам да ми е интересно , иначе няма да играя "
карлсон , който живее на покрива .
Аватар
Sneji
Най-любезен форумец
Най-любезен форумец

Мнение от Sneji »

Ira, на отиване пътувах на 30-ти май, мъжът ми на 10-ти юли и и на двама ни самолета - "Африка". Върнахме се на 24-ти юли с "Америка". На мен хич не ми е за мониторите, но щерката го понесе много тежко - разплака се, защото не била пораснала достатъчно и не виждала общия ( да не говорим, че при австрийците детско меню няма, разни занимавки за децата - също, пък детския билет беше 1130$).
Изображение
Аватар
darklady
Непокорна

Мнение от darklady »

Лек път, Саше!
И добро завръщане в България! :lol:
Невъзможното е предизвикателство!
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

IRA написа:От кой го купи билета?Колко билета купи?В смисъл човек може ли да купи 2 билета,примерно?
ами един билет купих, от офиса на Austrian Airlines на летището. Иначе е голяма далавера тези "last minute deals" ако искаш да ходиш на почивка някъде из Карибите :D на гишето на sunquest се бяха наредили група пенсионери, които се кефеха че са хванали "deal"-a в последния момент :lol: даже имах чуството че някои и без багаж бяха...ами така е то- канадски пенсионер да си :wink:
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

Sneji написа:Саше и аз много се надявах на мониторите миналата година (май-месец), ама не - нямаше.
малеее, стига бе :cry: ще ме караш да се обаждам да питам, че и аз като щерката ти няма да го понеса. че с какво ще се занимавам толко време :cry:
Pepon

Мнение от Pepon »

Jalna ti maika, ako se pensionirash v Canada. Americkanskata Social Security System se ochakva da falira prez 2011. Canadskata shte napravi sashtoto primerno prez 2020. Vapros samo na vreme e pensioniralite se "baby boomers" da izpapat parite po ekskurziiki.
V Canada triabva da si pensioner dnes i sega. Kato nie stignem godinite za pensia, miastoto da si pensioner shte bade drugade.

"Lighting never strikes twice!" kazvat tuka.

"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."

Winston Churchill
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Благодаря Сашо за информацията.Звънакай им да ги питаш с какъв самолет ще летиш и аз ще звъня да питам че все още не съм си платила билтите и ако не ми хареса да отказвам. С тия малките самолетчета хич не е приятно ,друса много.

p.s.Ми тия пенсионери надали са на държавни пенсии,те държавните са само 700 долара.
Pepon

Мнение от Pepon »

IRA написа:p.s.Ми тия пенсионери надали са на държавни пенсии,те държавните са само 700 долара.
I darjavnite i chastnite pensionni fondove rabotiat na edin princip. Te se palniat ot tezi, koito rabotiat i se izprazvat ot tezi, koito sa pensioneri. Broia na vtorite shte narastva stabilno v sledvashtite 10-20 godini, dokato uvelichavaneto na raboteshtite i tehnite dohodi e neizvestna, koiato zavisi ot mnogo ikonomicheski i demografski faktori.
Za razlika ot stareeneto, ikonomicheskia i demografskia rastej ne sa tolkova stabilni i predvidimi procesi.

Winston Churchill
Заключено