С дете на 1г и 4м сме. Визата ни е до началото на юли 2004.
По принцип имахме намерение първо да замине съпругът ми, през януари, а после, след няколко месеца - аз и детето.
Да поясня, че мъжът ми е системен администратор, MCP. Чета тук из форума, говоря с хора в Канада и какво се оказва - че ако си намери работа по специалността още в началото /което е малко вероятно/ на такива като него стартово давали 10-11 CAD/h, ако вземе 14 CAD на час си било направо постижение

В този смисъл - не е ли по-добре следното:
През януари да отидем двамата, да се хванем и двамата на работа...все пак две заплати не са като една заплата. Съответно това, че работим да ни послужи като коз, с който да можем да си извикаме по-скоро бабата и до юни най-късно да се прибере някой от нас да си вземем детето - пак излиза по на сметка един двупосочен билет още, отколкото да я караме тримата на една съмнителна заплата на новодошли, нали? А после като си приберем детето - за бабата вече ще е наближило времето - все ще се изтрае месец-два. Моля ви, кажете какво мислите!
Само не ми говорете за това колко ще ми е мъчно за детето, че ми се пръска сърцето отсега!
Мерси предварително!