What to visit in Vancouver?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Аватар
Val

What to visit in Vancouver?

Мнение от Val »

Здравейте,

Имам въпрос към тези, които живеят във Ванкувър или са били там.

В неделя заминавам в командировка във Ванкувър за 3 дена. Ще пристигна към 5 ч. след обяд в неделя, а ще отпътувам във вторник вечерта, но де факто, ще имам свободно време само в неделя вечерта и в понеделник вечерта след 5.

Можете ли да ми препоръчате какво бих могла да видя за това кратко време? Какво си заслужава да се види? Кои са най-приятните места във Ванкувър за разходка, например? Най-хубавите улици, райони, гледки?

Знам, че има инфо за Ванкувър в интернет, но всъщност не е лесно да се намери точно отговор на тия въпроси. Опитах няколко уеб страници за града без успех.

Ще съм благодарна за всеки съвет. Също, искам да спомена, че ще бъда в хотел близо до летището. Хотелът има complementary shuttle, но само за района. Има ли близо до летището метро до downtown Vancouver?

Благодаря предварително на всички, които ще ми отговорят. :D
Аватар
Val

Мнение от Val »

Да допълня само, че най-доброто, което намерих, е в lonelyplanet:

Downtown and the major neighbourhoods are on a small peninsula, surrounded by English Bay on the west and the Burrard Inlet on the east. To the north of Burrard Inlet lie West and North Vancouver and the Coast Mountains. Bays, inlets and river branches, as well as the Pacific coastline, are major features of the city.

The downtown peninsula is separated from the southern section of the city by the narrow inlet of False Creek. The centre of downtown is Pacific Centre, a three-block complex of offices, restaurants, shops and theatres at the corner of Robson and Howe Sts. Robson and Georgia St (two blocks north) are the two principal northwest-southeast streets. Both run into Stanley Park, the city's largest park, which occupies the tip of the peninsula. Chinatown, the West Side and other major neighbourhoods are within walking distance of downtown.

Това ли са местата, които си заслужава да се посетят?
Аватар
mirkaa
Обратна връзка:

Мнение от mirkaa »

Здрасти Вал,

постнах тази тема заради теб.
http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... 296#115296
Не съм била никога в Ванкувър, но статиите от този източник се славят като много добри, дано да ти е полезна.

Поздрави!
Аватар
Val

Мнение от Val »

Благодаря, mirkaa. :D :D

И аз като Илиян се опитах да намеря уеб страницата, където е статията :wink: , но не успях. :D

Аз, за съжаление, както казах, ще имам само 2 вечери на разположение, и не мога да си позволя да обърна много внимание на секциите Where to shop и Where to eat, :D просто ми се иска да видя максималното, което мога, за да придобия представа за града.

Taka че Inspirational Places частта ще ми е най-интересна, но пак, въпросът е, че много от местата ще са затворени след 5 часа, т.е. музеите отпадат автоматично, а за съжаление и тая красива китайска градина, която ни съветват да не пропускаме. Както видях, тя затваря в 4:30. :(

Линка е супер, благодаря ти отново. Ще си продължа разследванията, а междувременно, всеки съвет е добре дошъл.
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

Виж си личните бележки.
Аватар
vladi

Мнение от vladi »

VanBC написа:Виж си личните бележки.
Javno stava vapros za poseshtenie na turisticheski sekretni obekti shtom e s private message... :D
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

Абсолютно 8) !
Obey gravity ... It's the law!
ina73
Обратна връзка:

Мнение от ina73 »

Ne propyskaj Stanly park!
bateto

Мнение от bateto »

Освен даун тауна с прилежащия му Стенли Парк,който е супер-върха,най качественното место в Канада,си заслужава да се помоташ по парк Виктория,от там има страхотен изглед към целият град,може да посетиш ако е отворен и Биодома/ в Мтл. на същото така му викат,за Ван. не съм сигурен дали точно така се казваше,ако в Торонто го имате може да го пропуснеш тогава/.
Не пропускай обаче да обиколиш района на Оак,Фрейзър и Мейн стр.,както и прословутата Хенсингтън ийст за да видиш и обратната страна на медала и да почувстваш обстановката и екзотиката на ИндоКитай без да се налага да напускаш континента.
Аватар
shnorhela
Лисодав
Обратна връзка:

Мнение от shnorhela »

Аватар
Val

Мнение от Val »

Благодаря, приятели. :D

Нямах време за интернет тия дни и съжалявам, че се забавих, но искам да благодаря на всички, които ми отговориха. :D

Огромни благодарности на VanBC & co!!! :D :D

За тези, които не са били във Ванкувър:

ВАНКУВЪР Е СТРАХОТЕН ГРАД!!!!!!!!

Мисля, че напълно заслужено е в челото на световните класации за най-хубав град за живеене!
Заключено