Сравнението България-Канада

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
Guinness

Сравнението България-Канада

Мнение от Guinness »

Отдавна исках да я напиша тази тема и ето май ми дойде музата :D И така защо не трябва да се сравняват двете държави;
-Канада се напъва да е част от Г-7,България няма тези амбиции.Щом Канада иска да е в тази групировка нека да я сравняваме с тези държави.Ха сравнете я де! Май сравнението не се оказва в полза на "рая на земята"-Канада .Аз я сравнявам само с една държава Англия и при това сравнение виждам,че държавицата Канада е на светлинни години назад в много отношения.
Една наша съфорумка беше пуснала една статия,в която се казваше,че Г-7 трябва да се преобразува в Г-5 и там да членуват Щатите,Англия,Европейския съюз,Япония и Китай!А Канада да бъде изхвърлена от съдружието на най-великите икономики!Май крайно време да се каже ,че царят е гол!
И затова ,драги съфоромци,сравнявайте Канада със себеподоните и държави.Не я унижавайте да я сравнявате с бедна и изостанала България :cry: :cry: Много ви моля! Не сравнявайте минималната канадаска заплата от 7.45$,за която ви скъсват гъза от бачкане с българските 160 лв.,които са само на книга за пред НОИ.Е това е са сега има и още ама ...........
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Ами аз я сравнявам със средната част на Италия.Все едно и също е.Като заплати и цени в магазините,само дето в Италия са в евро.
Италия обаче има по -красиви градове,за това спор няма.
Последно промяна от IRA на Чет Мар 31, 2005 1:01 am, променено общо 1 път.
bibco
Обратна връзка:

Мнение от bibco »

Гинес,
извинявай, братко, но за първи път ще бъда много категоричен!!!
Що не вземеш да си завреш тази тема в....Писна ми от сравнения, негативизми и тенденциозни писания в този форум!
Стой си в ксенофобската Англия, наред с стотиците хиляди бежанци и нелегални емигранти и трепери за статуса си!
Канада може и да не е рая на Земята /а има ли такъв?/ но е значително по-човешко място за живеене от всичките тези, изброени от теб страни от така наречената Г-5. Защо ли - отговори си сам!
Руснаците имат една хубава поговорка - хубаво е там, където нас ни няма...
Аватар
Guinness

Мнение от Guinness »

bibco написа:
Стой си в ксенофобската Англия...
Благодаря ти за пожеланието,приятелю :D :D Както казват старите баби:Чул те Господ!
ts

Мнение от ts »

Guinness написа:
bibco написа:
Стой си в ксенофобската Англия...
Благодаря ти за пожеланието,приятелю :D :D Както казват старите баби:Чул те Господ!
Не можах да разбера бил ли си в Канада, че я сравняваш с Англия. Мнооого добре знам какво правят масата от българите в Лондон, някои от тях живеещи точно в Уимбълдън и околните квартали
Аватар
Guinness

Мнение от Guinness »

И какво правят?Много ще ми е интересно да разбера.
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Ма вие сега това в спор къде е по -хубаво в Лондон или Монреал ли ще го превърнете :shock: .Ми на един тук на друг там му харесва .За мен лично има значение къде ми харесва на мен ,другите кучета ги яли :wink:
Последно промяна от IRA на Чет Мар 31, 2005 1:36 am, променено общо 1 път.
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

Giness, a kakwo e towa GW19?
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

sasho71 написа:Giness, a kakwo e towa GW19?
:?: :?: :roll: :roll: .Какво е?
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Re: Сравнението България-Канада

Мнение от sasho71 »

Guinness написа:Аз я сравнявам само с една държава Англия и при това сравнение виждам,че държавицата Канада е на светлинни години назад в много отношения.
.
:rotfl: :rotfl: :rotfl: по-скоро купчина от провинции каращи се постоянно и сърдещи се постоянно на Оттава че на едни дала повече пари , а на други по-малко :wink:
Аватар
Guinness

Мнение от Guinness »

sasho71 написа:Giness, a kakwo e towa GW19?
Сашо,SW-югозападен Лондон.Лондон е разделен на четирите основни посоки +четирите допълнителни.Цифрите обозначават квартала.Това е половината от пощенския код.Направено е за по-лесна ориентация.
Аватар
Bily T

Мнение от Bily T »

Колега с име на английскабира бих искал да ти напомня ако позволиш че това е форум за желаещи да емиграрат в канада все пак, за такива като теб има и други форуми в които можеш да се разсвихриш.
И все пак малко за т.нар. от теб Г5 и възможностите за емиграция и адаптация там на кандидат-емигранти там:
1. САЩ - вариантите са по-скоро теоритични - говоря ти за легална емиграция: зелена карта (лотария), работна виза (утопия), следване (като свърши се връщаш обикновено). има и вариант нелегално ама не искам да ти казвам как ще се чувстваш и живееш.
2. ЕС - сега няма визи и можеш да кандидатстваш за чиновник в брюксел (ще взимаш 5000Евро), иначе можеш да работиш като строител в германия, в туризма в испания и гърция и т.н..Лошото на евросъюза е че винаги ще те гледат като циганин т.е. емигрант и няма да те допуснат в обществото.
3. Англия - тя не е от евросъюза т.е. има визи така че остава да си бизнес емигрант ама и тях ги резнаха. все пак ако заминеш можеш да береш ягоди в някоя ферма и да общиваш със себеподобни преуспели емигранти от близкия и далечен изток, за гранданство забрави изобщо.
4. Япония - супер 2-рата световна икономика - честно казано незнам как се емигрира, ама все пак започни да тренираш сумо - чух че боготворят сумистите.
5. Китай за мен това е най-добрият избор за теб сигурно е лесно за емиграция - ще си добре платен ще ти плащат в шепи ориз на час, след години може и велосипед да си купиш да не ходиш пеш.
е УСПЕХ заеби я тая канада
NO PAIN NO GAIN
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

Bily T написа:Лошото на евросъюза е че винаги ще те гледат като циганин т.е. емигрант и няма да те допуснат в обществото.
aми ти да не мислиш, че тука ще те гледат като нещо друго? докато те допуснат в обществото ще побелееш :D /кат мене/
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

БилиТ, пак си в десятката! :beer:
Обичам да преча
Аватар
darklady
Непокорна

Мнение от darklady »

Няма ли да се появи някой, който ще сравнява Канада с Австралия и Нова Зенландия? :roll:
Ще чакам с нетърпение да прочета разликите. Пък и така няма да ми се налага да пътувам - вие всичко си разказвате така добре, че не ми е нужно да мърдам от стола си, за да видя свят! :wink: :wink:
Невъзможното е предизвикателство!
Заключено