medicinski / visa ?
medicinski / visa ?
imam vypros - mina poveche ot mesec ot izprashtaneto na medecinskite mi izsledvaniya v Rumyniya, a vse oshte nyamam pismo ot tyah za izprashtaneto na pasporta.
Veche se pritesnyavam. Statusa v Interneta e IN PROCESS i ne e otbelyazano che sa polucheni.
Kakyv li e problema i normalno li e da se bavyat tolkova vreme?
Veche se pritesnyavam. Statusa v Interneta e IN PROCESS i ne e otbelyazano che sa polucheni.
Kakyv li e problema i normalno li e da se bavyat tolkova vreme?
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
drifter, сигурен съм. Формуляра за медицински е с абревиатура IMM 1017F и в него няма посочени никакви срокове. Той дори и не е предназначен за кандидата.
Ако говориш за инструкцията, която се изпраща заедно с формулярите за медицински, то напоследък даже не пишат какъвто и да е срок, а - immédiatement т.е. незабавно или възможно най-скоро.
Но виж какво открих в сайта на посолството в Москва:
"Vous êtes tenus de passer la visite médicale dans les 90 jours qui suivent l’obtention du formulaire médical. Nos médecins désignés sont informés que passer ce délai de 90 jours, ils ne sont plus tenus à effectuer l’examen médical."
Та едва ли за Букурещ ще е различен срока, все пак става въпрос за едно и също министерство. Защото в сайта на Букурещкото посолство също няма посочени никакви срокове.
Ако говориш за инструкцията, която се изпраща заедно с формулярите за медицински, то напоследък даже не пишат какъвто и да е срок, а - immédiatement т.е. незабавно или възможно най-скоро.
Но виж какво открих в сайта на посолството в Москва:
"Vous êtes tenus de passer la visite médicale dans les 90 jours qui suivent l’obtention du formulaire médical. Nos médecins désignés sont informés que passer ce délai de 90 jours, ils ne sont plus tenus à effectuer l’examen médical."
Та едва ли за Букурещ ще е различен срока, все пак става въпрос за едно и също министерство. Защото в сайта на Букурещкото посолство също няма посочени никакви срокове.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
- ROSEN HRISTOV
-
- Обратна връзка:
Az si napravih medicinskite izsledvaniya 3 meseca i 2 sedmici sled kato poluchih formuliarite. Ot BG mi kazaha che imalo srok 3 meseca, no vapreki tova mi razreshiha da gi napravia. Tai kato ne poluchih pismo za viza ot Romaniya (2 meseca po-kasno), se obadih do posolstvoto v Bukuresht i te mi kazaha che triabvalo da pravia dopalnitelni izsledvaniya, za koeto ne biah osvedomena ot BG. Ot Romaniya mi kazaha sashto, che niama problem che sam zakasniala s medicinskite.
Tai che, struva mi se nai-dobre da darjite vrazka s vizoviya otdel v posolstvoto v Bukuresht.
Tai che, struva mi se nai-dobre da darjite vrazka s vizoviya otdel v posolstvoto v Bukuresht.
Íèå ñè ñå îáàäèõìå çà äàòà çà ìåäèöèíñêèòå ìåñåö, ñëåä êàòî ïîëó÷èõìå ïèñìîòî è êàòî ãè ïèòàõìå êîãà òðÿáâà äà îòèäåì íè êàçàõà "Êîãàòî èñêàòå ìîæå". Çàïàçèõìå ñè äàòà è ÷àñ çà ñëåä ìåñåö è ïîëîâèíà, òàêà ÷å ñúñ ñèãóðíîñò ìîæå ñëåä 45 äíè (â ïèñìîòî íè ïèøåøå "âúçìîæíî íàé-áúðçî"), íî íå áÿõà ìèíàëè âñå ïàê 90 äåíà, çàùî íå ñå îáàäèø äî ÌÎÌ è äà ãè ïèòàø? àêî òè êàæàò ÷å ìîæå, íå âÿðâàì ïîñëå äà òè íàïðàâÿò ïðîáëåì. ïèñìàòà çà âèçè ãè ïîëó÷èõìå ñëåä 2 ìåñåöà è ïîëîâèíà, íî è àç ïîçíàâàì ñëó÷àè, êîèòî ñà çàáàâåíè íå 4-5 ìåñåöà, à è ïîâå÷å. Ñúùî òàêà òå ñúâåòâàì äà ñå îáàæäàø ïåðèîäè÷íî â ÌÎÌ, äà ïèòàø êàêâî ñòàâà, çàùîòî íà åäíèòå ìè ïîçíàòè òàêà èì ñå áàâåõà ïèñìàòà ïî÷òè äî èçòè÷àíå íà âàëèäíîñòòà íà ìåäèöèíñêèòå, è íàêðàÿ ñå îêàçà, ÷å òðÿáâàëî äà ñè ïðàâÿò äîïúëíèòåëíè èçñëåäâàíèÿ, à íèêîé íå ãè áåøå èíôîðìèðàë, èëè ïúê âåðîÿòíî ñå å çàãóáèëî ïèñìîòî . Óñïåõ!
-
- Обратна връзка:
Mi kazaha mi che rezultatite sa mi OK, da si chakam pismoto za vizaAngie1 написа:alumette, a kato zvanna sled okolo mesec v MOM za da vidi6 dali ima6 OK za medicinskite kakvo ti kazaha?!

E, sled kato raznishtih problema, se okaza che romancite ne sa pratili info do IOM che triabva da pravia novi izsledvaniya

No savsem sluchaino razbrah za tazi greshka. Nadiavam se da e stanala sluchaino ...

Мен пък ме е издънила д-р Савчева. Думи нямам!
След като се обадих в МОМ, оказа се, че сме одобрени още на 18 март!!! Но на дъщеричката медикал репорта са го върнали за подпис на д-р Савчева! ТЯ Е ЗАБРАВИЛА ДА СЕ ПОДПИШЕ!!!!!!!
А аз вече чаках писмо за визи
Как може ! Толкова пари искат за тези медицински, а толкова са нехайни към задълженията си! Реве ми се...
След като се обадих в МОМ, оказа се, че сме одобрени още на 18 март!!! Но на дъщеричката медикал репорта са го върнали за подпис на д-р Савчева! ТЯ Е ЗАБРАВИЛА ДА СЕ ПОДПИШЕ!!!!!!!
А аз вече чаках писмо за визи

Как може ! Толкова пари искат за тези медицински, а толкова са нехайни към задълженията си! Реве ми се...