Тракдрайвьр!
Тракдрайвьр!
Zdraveite!
Imam edno leko pitane. Reshil sam sled dulgo lutane i mislene da stana truckdriver. Za dobro ili za losho - ne znam! No estestveno se okazva che i tova ne e lesno tuk v Quebec! Izkarah izpita po teoria klas 1 i se ozubih kato razbrah che triabva da imam 3 god. staj klas 5 za da se iavia na prakticheski izpit. V prov. Ontario ne bilo taka. Moje li niakoi zapoznat da me svetne po- podrobno po vaprosa.Kade i kak stava tova?
Предварително Благодаря![color=darkred][/color][color=darkred][/color]
Imam edno leko pitane. Reshil sam sled dulgo lutane i mislene da stana truckdriver. Za dobro ili za losho - ne znam! No estestveno se okazva che i tova ne e lesno tuk v Quebec! Izkarah izpita po teoria klas 1 i se ozubih kato razbrah che triabva da imam 3 god. staj klas 5 za da se iavia na prakticheski izpit. V prov. Ontario ne bilo taka. Moje li niakoi zapoznat da me svetne po- podrobno po vaprosa.Kade i kak stava tova?
Предварително Благодаря![color=darkred][/color][color=darkred][/color]
.
В Квебек няма досттъчно стоки за разнасяне ,защото е забита провинция със слаба индустрия.Затова и поставят това огрничение от 3 г..Въщност това ограничава главно имигрантите,защото именно те са тези дето нямат 3 г. КАНАДСКО ШЬОФИРАНЕ.
Ама да не си помислиш ,че това е дискриминация,просто кебекуата са загрижени за теб-да си наистина с добър шофьорски опит(може да направиш лоша катастрофа и да загинеш не само ти ,но и други хора на пътя!)!Остави ги ония в Онтарио ,тях не ги е грижа за теб.
Батето знае за някаква пролука и е винаги отворен за помощ към другите.Той ще ти обясни как става номера в Квебек.
Ама да не си помислиш ,че това е дискриминация,просто кебекуата са загрижени за теб-да си наистина с добър шофьорски опит(може да направиш лоша катастрофа и да загинеш не само ти ,но и други хора на пътя!)!Остави ги ония в Онтарио ,тях не ги е грижа за теб.
Батето знае за някаква пролука и е винаги отворен за помощ към другите.Той ще ти обясни как става номера в Квебек.
Mtl Гой
Tova ogranichenie e ot yuli2001g. ,stanali sa nyakolko tegki katastrofi i SAAQ sa go nalogili profesionalni shof. da stavat samo sled 36m.lyubitelski stag i sa napalno pravi ,kak go vigdate shof. na lek avtomobil s 2m. stag izvednag da se kachi na takova chudo,tova se otnasya i za mestni i imigranti.Samo,che nashiya stag ot Bg.ne se priznava ot tukashnite vlasti,ne zashtoto te ni schitata za strana ot tretiya svyat ,prosto pravitelstvata na dvete strani nyamat dvustranna spogodba za vzaimno priznavane na shof. knigki,kakvato naprimer ima Balgariya i Ispaniya/imam priyatel koito s Bg. knigka varti gevreka s/u 3500EU na mesec bez da si e priravnyaval knigkata i sabota i nedelya gi harchi na Palma de Mayorka,da ne se otplesva da vi govorya za standarta na givot s taya zaplata tam,che pak ste me obvinite v negativizam/.Takiva spogodbi Canada ima s Germaniya,USA,Avstraliya,Yaponiya i dr.
Taka ,che za da se razreshi problema tryabva da se vdignem do bg. posolstvo i da revnem da zadvigat neshtata,a ne samo da zgavat debeli zaplati za nyama nishto.
Tova go pishe i v oficialniyat site ,ne e moe mnenie.
Zmeyo i az taka postapih kato teb i kato se okaza ,che nyamam pravo vapreki ,che kato minesh teor. test ti izdavat dokument ,che mogesh da se yavish sled 3m.,zakona si e kategorichen,no az na bazata na toya dokument napravih mini skendal v SAAQ veche na tretata mi vizita za da mi obarnat vnimanie i da ne mi citirat zakona samo,kazah im ,che go znam veche po dobre i ot tyah i iskam sreshta s nay v ishiya nachalnik na SAAQ pred kogoto da pologa izpit po kormuvane i na bazata na umeniyata mi da mi napravi ekvivalent na 20god. mi shofyorski stag /lyubitelski/ pone na 36mes.Ne znam kolko me razbraha na gnevniyami i zavalen frenskoangliyski ,no mi dadoha edin adres da pisha na otgovaryashtiya po tiya problemi v centralata na SAAQv grad Quebec,pisah kvo pisah ,zasegnah osnovno temata ,che iskam da se realiziram v ikonomikata na Quebec s izbranata mi ot men prof. imam 20g. shof. stag,no sam gertva na edin yuredicheski dokument,citirah otsastvieto na spogodbata.Nay nakraya pisah ,che otpravyam molba v nay kratak srok da polucha otgovor nezavisimo kakav,za da moga da si podgotvya premestvaneto v Ontario,ako e otricatelen i sled edna sedmica go poluchih.Razreshavat mi ,no pri uslovie ,che vzema kurs na obuchenie min. 40chasa i 260chasa stag v nyakoya kompaniya .Posle imah problem s zapisvaneto v uchilishte,carya dava padarya ne dava ,no nay posle skloniha .Taka dolu gore godina opavane na nervi,ste kagesh ,che doktorat sam tragnal da pravya.Sega obache vaznikva edin drug problem,kato kandidatstvah v uch.mi dadoha programata i mi kazaha ,che nyama problem ste vzema mnogo po veche chasove,no se okaza ,che tehnologiyata e slednata vzemash 40ch. praktika sled tova se yavyavash na izpit po kormuvane i sled tova otivash na stag,a uslovieto na SAAQ e obratnoto 40ch. praktika ,260 stag i togava te dopuskat na izpit,no kakato kazah pri postapvaneto v uch. mi kazaha nyama problemi/nali tryabva da vzemat 9k dol./,ta ako neshto sa me podveli i imam problem ste gi vdigna na balon ,ako tryabva i pri Kretien ste ida ,dano da ne se nalaga .Ta sled mesec tryabva da sam na izpit,ste vidim kak ste se razviyata neshtata i ste pisha ,ako vsichko mine blagopoluchno ,ste pomestya vaprosniya adres na otgovornika v SAAQ i drugite gelaeshti da minavat po patya ,no dotogava se vazdargam ,cyalata mi rabota po osashtestvyavaneto stana tolkova izmachena ,che se opasyavam v posledniya moment kotka da ne mi mine pat.A koyto se uredi s podobno razreshenie go vodya direktno v uchilishte ,do togava sam pa i molya za razbirane,ne vlagam nyakakva forma na egoizam.Koito iska da hodi v takova uchilishte da hodi da si pravi ekvivalent na diplomata ot srednoto/ne ot drugo/ v ministerstvoto zashtoto e neobhodim pri priema ,da ne chaka .Hayde sas zdrave.
Taka ,che za da se razreshi problema tryabva da se vdignem do bg. posolstvo i da revnem da zadvigat neshtata,a ne samo da zgavat debeli zaplati za nyama nishto.
Tova go pishe i v oficialniyat site ,ne e moe mnenie.
Zmeyo i az taka postapih kato teb i kato se okaza ,che nyamam pravo vapreki ,che kato minesh teor. test ti izdavat dokument ,che mogesh da se yavish sled 3m.,zakona si e kategorichen,no az na bazata na toya dokument napravih mini skendal v SAAQ veche na tretata mi vizita za da mi obarnat vnimanie i da ne mi citirat zakona samo,kazah im ,che go znam veche po dobre i ot tyah i iskam sreshta s nay v ishiya nachalnik na SAAQ pred kogoto da pologa izpit po kormuvane i na bazata na umeniyata mi da mi napravi ekvivalent na 20god. mi shofyorski stag /lyubitelski/ pone na 36mes.Ne znam kolko me razbraha na gnevniyami i zavalen frenskoangliyski ,no mi dadoha edin adres da pisha na otgovaryashtiya po tiya problemi v centralata na SAAQv grad Quebec,pisah kvo pisah ,zasegnah osnovno temata ,che iskam da se realiziram v ikonomikata na Quebec s izbranata mi ot men prof. imam 20g. shof. stag,no sam gertva na edin yuredicheski dokument,citirah otsastvieto na spogodbata.Nay nakraya pisah ,che otpravyam molba v nay kratak srok da polucha otgovor nezavisimo kakav,za da moga da si podgotvya premestvaneto v Ontario,ako e otricatelen i sled edna sedmica go poluchih.Razreshavat mi ,no pri uslovie ,che vzema kurs na obuchenie min. 40chasa i 260chasa stag v nyakoya kompaniya .Posle imah problem s zapisvaneto v uchilishte,carya dava padarya ne dava ,no nay posle skloniha .Taka dolu gore godina opavane na nervi,ste kagesh ,che doktorat sam tragnal da pravya.Sega obache vaznikva edin drug problem,kato kandidatstvah v uch.mi dadoha programata i mi kazaha ,che nyama problem ste vzema mnogo po veche chasove,no se okaza ,che tehnologiyata e slednata vzemash 40ch. praktika sled tova se yavyavash na izpit po kormuvane i sled tova otivash na stag,a uslovieto na SAAQ e obratnoto 40ch. praktika ,260 stag i togava te dopuskat na izpit,no kakato kazah pri postapvaneto v uch. mi kazaha nyama problemi/nali tryabva da vzemat 9k dol./,ta ako neshto sa me podveli i imam problem ste gi vdigna na balon ,ako tryabva i pri Kretien ste ida ,dano da ne se nalaga .Ta sled mesec tryabva da sam na izpit,ste vidim kak ste se razviyata neshtata i ste pisha ,ako vsichko mine blagopoluchno ,ste pomestya vaprosniya adres na otgovornika v SAAQ i drugite gelaeshti da minavat po patya ,no dotogava se vazdargam ,cyalata mi rabota po osashtestvyavaneto stana tolkova izmachena ,che se opasyavam v posledniya moment kotka da ne mi mine pat.A koyto se uredi s podobno razreshenie go vodya direktno v uchilishte ,do togava sam pa i molya za razbirane,ne vlagam nyakakva forma na egoizam.Koito iska da hodi v takova uchilishte da hodi da si pravi ekvivalent na diplomata ot srednoto/ne ot drugo/ v ministerstvoto zashtoto e neobhodim pri priema ,da ne chaka .Hayde sas zdrave.
TRASCDRIVER
Iskam da izkaja parvo blagodarnost na BATETO za podrobnite raziasnenia
po vaprosat sas traccars-ite.
Temata ia sledia ochte ot BG,tai kato i az sam s benzin v kravta-20 i
neznam veche kolko g. chof.staj\B\,no i N-god.bakchich...
Ta eto me i mene sled polovin milion km.naravno quebec-arskite pro6tapalcheta na edno,da ne govorim za strannia fakt:teoria-16.10--
praktika-kraia na noemvri...
No kakto e pisal R.Sabatini-"Nov sviat- novi nravi";novi griji i...
Ta Bateto,chux i az za vratkata sas staja,no ako spodelich "na yxo",ste
sam ti blagodaren.
Drug vapros: Stava vapros za sagep,nali
koi e svp ako ne e taina
Priravniavane na diplomi-kade ikak
Ima li otnochenie velikoto Employ Qebec
Te vaprosite stanaxa poveche ot 1,ama k`vo da pravich...
novobrantzi...
I v tozi novobranski red na misli--imax GLYPOSTTA da se iavia na izpit
-teoria s prevodach,sled kato biax prevel i naychil gid r.
Kakvo se sluchi::
Nachiat[prev.] chete vapros:Blaa;blaa;blaa
Blaa;blaa.......
5\PET\sec.za otgovor!!!
I otnovo blaa;blaa......
Izvodite\stuvat 40$\da si gi napravi vseki za sebe si.
Pozdrav na tzialata "banda",chetiachta i pichachta FORYMA
po vaprosat sas traccars-ite.
Temata ia sledia ochte ot BG,tai kato i az sam s benzin v kravta-20 i
neznam veche kolko g. chof.staj\B\,no i N-god.bakchich...
Ta eto me i mene sled polovin milion km.naravno quebec-arskite pro6tapalcheta na edno,da ne govorim za strannia fakt:teoria-16.10--
praktika-kraia na noemvri...
No kakto e pisal R.Sabatini-"Nov sviat- novi nravi";novi griji i...
Ta Bateto,chux i az za vratkata sas staja,no ako spodelich "na yxo",ste
sam ti blagodaren.
Drug vapros: Stava vapros za sagep,nali

Priravniavane na diplomi-kade ikak

Ima li otnochenie velikoto Employ Qebec
Te vaprosite stanaxa poveche ot 1,ama k`vo da pravich...
novobrantzi...
I v tozi novobranski red na misli--imax GLYPOSTTA da se iavia na izpit
-teoria s prevodach,sled kato biax prevel i naychil gid r.
Kakvo se sluchi::
Nachiat[prev.] chete vapros:Blaa;blaa;blaa
Blaa;blaa.......
5\PET\sec.za otgovor!!!

I otnovo blaa;blaa......
Izvodite\stuvat 40$\da si gi napravi vseki za sebe si.
Pozdrav na tzialata "banda",chetiachta i pichachta FORYMA

Zdravey,procheti malko po gore kakvo sam napisal po temata ,nyama konspiraciya ,t.e. nyama vratka otnosnostaga ,spodelih ,kakto i predi nachimna po koyto sam go postignal,moge bi ima i drugi nachini.Moge bi da e bilo plod na sluchainost ili na moyata nastoyatelnost neznam,posochih go za da dam primer,che chovek koito iska da realizira nyakakvo svoe namerenie tryabva da misli nestandartno i da deystva vav vsichki posoki otkadeto predpolaga ,che moge da ima rezultat.
Uchilishtata ne sa nivo cedgep,t.e colege,a sa DEP/diplom etyud profesionel,pisha go sas balg.transkripciya ,t.e. prof. uchilishte./
sam si konstatiral ,che s prevodach rabota ne stava ,edinstvenniyat izvod koyto moge da si napravish e da sednesh i da gi nauchish sam,dage i da ne si na ti s ezika,proyavi uporitost,ako imash namerenie da vzemash prof. knigka ste ti e ot polza za v badeshte,materiyata se pripokriva.
Predi nyakolko dni se otvori podobna tema ,tam dadoh site na uchilishtata ,potarsi gi po nadolu v temite.
ekvivalent na diplomata ste si napravish v min. na obrazovanieto,ti pone si tuk i tryabva da si nayasno kade,ako vse oshte ne si razbral namira se v sahtiya ofis tam kadeto sa ti dali data za intervyu za utochnyavane na nivo na frenskiya i za zapisvane v sistemata na KOFI
I posledno namali rakiyata ,che gledam mnogo bukvi izpuskash,tova s priyatelski chuvstva .Nyama formula,nyama i shashma ,tuk tiya raboti ne varvyat ,nali za tova si pisha patilata da shvanete ,che situaciyata e nestandartna i vseki v tryabva da mu tarsi patya pri tiya obstoyatelstva .Ot men infoto na baza opit i minali sabitiya .Uspeh.
Uchilishtata ne sa nivo cedgep,t.e colege,a sa DEP/diplom etyud profesionel,pisha go sas balg.transkripciya ,t.e. prof. uchilishte./
sam si konstatiral ,che s prevodach rabota ne stava ,edinstvenniyat izvod koyto moge da si napravish e da sednesh i da gi nauchish sam,dage i da ne si na ti s ezika,proyavi uporitost,ako imash namerenie da vzemash prof. knigka ste ti e ot polza za v badeshte,materiyata se pripokriva.
Predi nyakolko dni se otvori podobna tema ,tam dadoh site na uchilishtata ,potarsi gi po nadolu v temite.
ekvivalent na diplomata ste si napravish v min. na obrazovanieto,ti pone si tuk i tryabva da si nayasno kade,ako vse oshte ne si razbral namira se v sahtiya ofis tam kadeto sa ti dali data za intervyu za utochnyavane na nivo na frenskiya i za zapisvane v sistemata na KOFI
I posledno namali rakiyata ,che gledam mnogo bukvi izpuskash,tova s priyatelski chuvstva .Nyama formula,nyama i shashma ,tuk tiya raboti ne varvyat ,nali za tova si pisha patilata da shvanete ,che situaciyata e nestandartna i vseki v tryabva da mu tarsi patya pri tiya obstoyatelstva .Ot men infoto na baza opit i minali sabitiya .Uspeh.
Бате, това обяснение обяснява разминаването със изисквнията за стаж, които се цитират директно от СААК. Имам един доуточняващ въпрос: ти си ги заплашил с Онтарио и това е подействало или кой знае какво ? но все пак защо не си отишъл директно в Онтарио, а е трябвало да си късаш нервите толкова време с милите кебекуа - в Онтарио става ли директно без стаж? или в някоя друга провинция? после в кебек ти приравняват книжката без проблем - да им се чудиш на нормите
Успех на изпита и да пребориш бюрократичната им машина по-бързо. Иво

Успех на изпита и да пребориш бюрократичната им машина по-бързо. Иво
Последно промяна от pumpy на Съб Окт 18, 2003 3:07 am, променено общо 1 път.
Merci Bate,no vse pak mislia za Ontario
Bate,
Mnogo blagodaria za tolkova podrobnoto ti pismo.I te pozdraviavam za uspeha koito si postignal - moje bi ti si purviat uspial po tozi nachin! Tvoiata info shte ia imam vpredvid,no chestno da ti kaja ne mi se chaka tolkova vreme.Vse pak ako chuesh neshto za Ontario -drasni dva reda! I uspeh na izpita!
P.S.Mejdudrugoto kak se kara tova chudo? Lesno li e?
Mnogo blagodaria za tolkova podrobnoto ti pismo.I te pozdraviavam za uspeha koito si postignal - moje bi ti si purviat uspial po tozi nachin! Tvoiata info shte ia imam vpredvid,no chestno da ti kaja ne mi se chaka tolkova vreme.Vse pak ako chuesh neshto za Ontario -drasni dva reda! I uspeh na izpita!
P.S.Mejdudrugoto kak se kara tova chudo? Lesno li e?
Ne moge da se kage ,che sam gi plashil prosto go spomenah v konteksta na pismoto ,che ne mi se napuska Qc. ,no za da postigna celta si ,moge da se nalogi premestvane v On.,v toya smisal.Prosto pismoto mi zvucheshe katogoreshta molba ,na koyato ne moge da i se otkage,blagodarenie na edin priyatel s koyto go napravihme.V ON. nyama problem s chakaneto,no s kl5 tam midavaha G2 ,posle tryabva she da se yavya za palno G/test na magistrala/,sled koeto da karam edin ednodneven kurs/vazd.spirachki/,sled koeto da si podgotvya dokumenti koeto vsichko tova iziskva vreme i postoyanno hodene i vrashtane,sashto taka i pari.Minah na varianta da se mestya v Toronto,namerih uchilishte,govorih s tyah ,kazaha mi che nyama problem,no s 10d. zaplata na chas kak mislish stava edno premestvane.Hodih v edna indiyska shkola i s tyah razrabotihme plan da mi dadat chasove za obuchenie tuk i da se yavya na izpita v parviya grad v ON. Cornowall,no za celta tryabvashe da izpalnya gornite iziskvaniya pri priravnyavane na knigkata v On. i nay vagnoto za da mi ya smenyat tryabvashe da imam adresna registraciyaot tam ,vse neizpalnimi neshta i togava reshih ,che drug izbor nyamam osven da sabiram pari i da se mestya za postoyanno v Toronto,prez tova vreme obache si dvigeh neshtata v Mtl. i vzeha ,che se saglasiha da me priemat v uchilishte i taka .Sto se otnasya za karaneto na takova chudo,kakvo da kaga ,moge bi za chovek koyto e praktikuval prof. da e lesno,na za takiva kato men ne savsem,no vsichko s vremeto,kato sviknesh s edna rabota predpolagam ,che nyama da e trudno,vsichko stava s praktika.Sega sam na etap kormuvane,vsichko e novo za men ,kato slogish i fakta komunikaciya s instruktor koyto yi govori kebekua i ti govori kato na frankofon,nyama vreme da ti govori bavno i izrazitelno,situaciite na patya se smenyat postoyanno,kamiona li da gledash,patya li ili da se opitvash da razberesh kakvo ti lyoka ,abe napregenie si e golyamo,na chas kormuvane smakvam po edno kilo.Prosto iziskva golyama koncentraciya i napregenie,taka ste e i v rabotata ,dokato stignesh edin moment da avtomatizirash neshtata .
goliama rabota si
Bate,Goliama rabota si ! Ako imashe i drugi takiva kato teb v drugi profesii ,koito da davat olkova izcherpatelno info tozi forum bi bil nezamenim i unikalen! Vsichki nie koito se interesuvame ot tazi profesia trukdriver triabva da sme ti ujasno blagodarni za putekata ,koito prokopavash v momenta .Lichi si kolko mnogo put si izvarvial. Usoeh ti pojelavame na izpita ,makar che do togava shte komunikirame oshte mnogo puti .Mislia che uspeha ti e 100%!!

za rakiata,scascmata i t n
BATE,rakiata ne mi e silnata chast(pak i tuka e difitsit),pisaneto(pravo
pisat) sa6to.Vij s karaneto vaprosat sedi po drug nachin.
Osven tova cheta i picha(eventualno) vav Foruma kasno vecher,tai che izvinenia za pravopisa mi(na 39g.edva li ste stane po dobar).
Za "vratkata i scascmata"-tova si beche maitap,kato v goooliamo
semeistvo-"Maitap be Wily".
O6te edin pat,blagodarnosti za tzennite svedenia.
Pojelavam na teb,a i na vsichki ostanali,USPEXI ,v borbata s burokratichnata machina i na izpita nai veche.
pisat) sa6to.Vij s karaneto vaprosat sedi po drug nachin.
Osven tova cheta i picha(eventualno) vav Foruma kasno vecher,tai che izvinenia za pravopisa mi(na 39g.edva li ste stane po dobar).
Za "vratkata i scascmata"-tova si beche maitap,kato v goooliamo
semeistvo-"Maitap be Wily".
O6te edin pat,blagodarnosti za tzennite svedenia.
Pojelavam na teb,a i na vsichki ostanali,USPEXI ,v borbata s burokratichnata machina i na izpita nai veche.
Otnovo kachvam na toppozicia tazi tema tai kato silno me interesuva kakvi sa vuzmojnostite za naemane na rabota i saotvetno zaplatite -sredni sumi kato trucker. Moje bi pak shte mi otgovori Bateto.Thanks!
P.S.Stalin niakoga e kazal "Nai-prostite hora - tova sa shofiorite" No tova moje bi e vajalo za Bratushkite.
P.S.Stalin niakoga e kazal "Nai-prostite hora - tova sa shofiorite" No tova moje bi e vajalo za Bratushkite.
sile az se vtvardih malko stoto sam nerven,che nyama vratka ,da ya izpolzvame,za sagalenie,a i ne sam ot sradlivite koga se otnasya za hora ,vig kam nyakoi yavni nespravedlivosti reagiram dosta agresivno.
Kam drugiya vapros:
kl3-zapochva se s 13d. na chas,no ne stigash po veche ot 15d. ,prof. e takava ,che vinagi se pravyat po veche chasove,nyakoi kompanii plashtat EXTRA/ower time/ ,drugi ne
kl1-kogato e na chas/lokal-v grada i okolnostite/-16,17 nachalno,sashto se pravyat chasove
long distancion-zavisi ot mnogo zavisi-plashta se na milya-nachalno -0.33c +dobavki-za sreden probeg 3000mili na sedmica sled danacite ostavat chisto okolo 1000d.,politika na kompaniite e pri naemane da ti napravyat grafik za povishenie na zaplatata,obiknovenno vsyako stapalo e na 6m.,sas cel ,ako si dobar vav rabotata da te zadargat,obiknovenno na vtorata godina ako nyama zasechki si na 0.45c.,tova pravi 5-5,5k na mesec chisto.
no i na 3500da startirash e dobre,ako si varshish rabotata ste ima barzo povishenie na tretiya mesec.
Rabota za shofyori kolkoto iskash,ima golyamo tarsene,obache trudno vzemat ,ako nyamash exp.,kakto navsyakade.Mini v prom. zona okolo letishteto kadeto sa situirani dosta ot nay golemite firmi na vsyakade visyat tabeli ,che naemat shofyori ili sobstvennici na kamioni,sashto i po benzinostanciite.Kakto navsyakade obache nay trudno e da probiesh parviya pat.
Kam drugiya vapros:
kl3-zapochva se s 13d. na chas,no ne stigash po veche ot 15d. ,prof. e takava ,che vinagi se pravyat po veche chasove,nyakoi kompanii plashtat EXTRA/ower time/ ,drugi ne
kl1-kogato e na chas/lokal-v grada i okolnostite/-16,17 nachalno,sashto se pravyat chasove
long distancion-zavisi ot mnogo zavisi-plashta se na milya-nachalno -0.33c +dobavki-za sreden probeg 3000mili na sedmica sled danacite ostavat chisto okolo 1000d.,politika na kompaniite e pri naemane da ti napravyat grafik za povishenie na zaplatata,obiknovenno vsyako stapalo e na 6m.,sas cel ,ako si dobar vav rabotata da te zadargat,obiknovenno na vtorata godina ako nyama zasechki si na 0.45c.,tova pravi 5-5,5k na mesec chisto.
no i na 3500da startirash e dobre,ako si varshish rabotata ste ima barzo povishenie na tretiya mesec.
Rabota za shofyori kolkoto iskash,ima golyamo tarsene,obache trudno vzemat ,ako nyamash exp.,kakto navsyakade.Mini v prom. zona okolo letishteto kadeto sa situirani dosta ot nay golemite firmi na vsyakade visyat tabeli ,che naemat shofyori ili sobstvennici na kamioni,sashto i po benzinostanciite.Kakto navsyakade obache nay trudno e da probiesh parviya pat.