Десетте водещи страни по-брутен вътрешен продукт (но не на глава от населението а в абсолютна стойност):

Десетте водещи страни по запаси на петрол:

Десетте водещи страни по селскостопански износ:

More at http://www.mapsofworld.com/
e za teleshkoto е малко съмнително? май само ние тука си го ядемAlexAA написа:Hi Sashe,
beef
P.S. Ako broim neftenite zapasi in the Alberta oilsands, togava Canada e nomer 1 v sveta po zapasi na neft......
Cheers
Govorish kato chovek izrasnal v komunisticheska strana...Pepon написа:I kakbvo me topli, che Canada bila 2-ra v sveta po zapasi ot neft? Kato otida na benzinostanciata i si plashtam 85c/l kato pop. Tolkova struva benzina i v oshte 50 drugi strani, koito niamat i kapka petrol.
Az razbiram da se perchat, no da e kato Venezuela - 1 litar e 5 centa. V Sauditska Arabia e 20 centa.
vladi написа:Govorish kato chovek izrasnal v komunisticheska strana...Pepon написа:I kakbvo me topli, che Canada bila 2-ra v sveta po zapasi ot neft? Kato otida na benzinostanciata i si plashtam 85c/l kato pop. Tolkova struva benzina i v oshte 50 drugi strani, koito niamat i kapka petrol.
Az razbiram da se perchat, no da e kato Venezuela - 1 litar e 5 centa. V Sauditska Arabia e 20 centa.
Ima si pazar i pazara opredelia tsenata. Canada e vodeshta ikonomicheska sila imenno zashtoto sledva pazarnata logika. Moje bi ne totlno, no preobladavashto. A Sauditska Arabia nikoga niama da e tova koeto e Canada. Ne dai si boje, tsenata da zapochne da se opredelia na partiini sabrania. Togava veche ni se razkaza igrata...
Ti zashto ne otidesh da jiveesh v Sauditska Arabia?