Десетте най...

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
vladi

Десетте най...

Мнение от vladi »

Десетте водещи експортиращи стрни:
Изображение

Десетте водещи страни по-брутен вътрешен продукт (но не на глава от населението а в абсолютна стойност):
Изображение

Десетте водещи страни по запаси на петрол:
Изображение

Десетте водещи страни по селскостопански износ:
Изображение

More at http://www.mapsofworld.com/
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

samo ne razbrah kanada kakwo tolkova iznasya che e na predno myasto :shock:
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Аватар
kerkelov

Мнение от kerkelov »

sasho71 написа:samo ne razbrah kanada kakwo tolkova iznasya che e na predno myasto :shock:
например дървесина

може и сняг ---хахахахахах
A long time ago
in a galaxy far ,far away
AlexAA

Мнение от AlexAA »

Hi Sashe,
Kakvo iznasya Canada znachi?
Canada e nomer 1 neften dostavchik na USA (poveche ot Iraq ot Saudi Arabia).
CAnada iznasya:
el. tok
darvesina
grain
base metals
precious metals
beef
P.S. Ako broim neftenite zapasi in the Alberta oilsands, togava Canada e nomer 1 v sveta po zapasi na neft......
Cheers
Аватар
Kpetrov
.
Обратна връзка:

Мнение от Kpetrov »

Ха Ха Канада какво изнасяла???
Канада е житницата на света ако не знаеш. До скоро беше най-големия износител на жито в света, в момента може да не е, не съм сигурен. Но на глава от населението съм убеден, че все още е такава.
Един от най-големите износители на електроенергия и също така много голям консуматор, така че като производство на електроенергия са на чело със Норвегия и на глава от населението но и не само на глава, а и общо.
Ниобиюм рядък минерал също голям износ, а и доста други полезни изкопаеми.

:wink: гледам с AlexAA сме писали по едно и също време и доста неща съвпадат значи не ми е старо инфото :lol:
Последно промяна от Kpetrov на Съб Мар 19, 2005 12:58 pm, променено общо 1 път.
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

AlexAA написа:Hi Sashe,

beef
P.S. Ako broim neftenite zapasi in the Alberta oilsands, togava Canada e nomer 1 v sveta po zapasi na neft......
Cheers
e za teleshkoto е малко съмнително? май само ние тука си го ядем :D с тази луда крава Щатите така и не отвориха границата, за Европа да не говорим
monny

Мнение от monny »

sasho71 написа:samo ne razbrah kanada kakwo tolkova iznasya che e na predno myasto :shock:
студ и илюзии :lol: :lol:
да не каже някой че пак гледам негативно :beer:
Аватар
Guinness

Мнение от Guinness »

Kpetrov написа:Ха Ха Канада какво изнасяла???
Канада е житницата на света ако не знаеш.
И затова ли хлябът е на "народната цена"-2$ за 570 грама :D :D
Pepon

Мнение от Pepon »

I kakbvo me topli, che Canada bila 2-ra v sveta po zapasi ot neft? Kato otida na benzinostanciata i si plashtam 85c/l kato pop. Tolkova struva benzina i v oshte 50 drugi strani, koito niamat i kapka petrol.
Az razbiram da se perchat, no da e kato Venezuela - 1 litar e 5 centa. V Sauditska Arabia e 20 centa.

:beer:
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."

Winston Churchill
Гост

Мнение от Гост »

В Квебек бензинът напоследък е над 0,90. Даже през седмицата беше около 0,95. Вие, онтарийци сте пак с връзки. Пепон, може да ни огрее, не чуваш ли какви планове има за Аляска, Буш де :wink:
Pepon

Мнение от Pepon »

Aaaaa, shte ima da chakash slanceto da ogree kuchia g... Kolkoto irakchanite gi ogria neshto, che padna Sadam, tolkova i obiknovenia canadec shte vidi neshto ot tova, che stranata mu bila 2-ra v sveta po petrolni zaleji.

"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."

Winston Churchill
Аватар
vladi

Мнение от vladi »

Pepon написа:I kakbvo me topli, che Canada bila 2-ra v sveta po zapasi ot neft? Kato otida na benzinostanciata i si plashtam 85c/l kato pop. Tolkova struva benzina i v oshte 50 drugi strani, koito niamat i kapka petrol.
Az razbiram da se perchat, no da e kato Venezuela - 1 litar e 5 centa. V Sauditska Arabia e 20 centa.

Govorish kato chovek izrasnal v komunisticheska strana... :D

Ima si pazar i pazara opredelia tsenata. Canada e vodeshta ikonomicheska sila imenno zashtoto sledva pazarnata logika. Moje bi ne totlno, no preobladavashto. A Sauditska Arabia nikoga niama da e tova koeto e Canada. Ne dai si boje, tsenata da zapochne da se opredelia na partiini sabrania. Togava veche ni se razkaza igrata...

Ti zashto ne otidesh da jiveesh v Sauditska Arabia? :D
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

vladi написа:
ooo, веднага бих отишъл, ще съм доста по-богат там и ще имам 50-60 жени под ръка и ще ги въртя на ротационен принцип :P
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

....
monny

Мнение от monny »

vladi написа:
Pepon написа:I kakbvo me topli, che Canada bila 2-ra v sveta po zapasi ot neft? Kato otida na benzinostanciata i si plashtam 85c/l kato pop. Tolkova struva benzina i v oshte 50 drugi strani, koito niamat i kapka petrol.

Govorish kato chovek izrasnal v komunisticheska strana... :D

Ima si pazar i pazara opredelia tsenata. Canada e vodeshta ikonomicheska sila imenno zashtoto sledva pazarnata logika. Moje bi ne totlno, no preobladavashto. A Sauditska Arabia nikoga niama da e tova koeto e Canada. Ne dai si boje, tsenata da zapochne da se opredelia na partiini sabrania. Togava veche ni se razkaza igrata...

в грешка си - цената на бензина е висока, защото се натоварва с много високи акцизи /данъци/ в европа, убеден съм че така е и в канада, питай bgmontreal да ти поясни, предполагам че е наясно
Заключено