кой колко работи в канада

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
monny

кой колко работи в канада

Мнение от monny »

тъй като забелязах, че има интерес по въпроса как може да се живее без да се работи, :oops: ще отворя тази тема за да не изкривяваме другите

КОЙ КОЛКО РАБОТИ В КАНАДА - може и колко получава
няма страшно да си кажете истината, :( дори и да ви мързи, :oops: то е човешко

аз ще си кажа за мен - по професия съм счетоводител, но избягвам да работя това в бг /счетоводителя винаги има работа/ не мисля че ще го работя и в канада, защото не вярвам, че бързо ще стана началник, а трудно понасям такъв над себе си, освен това на ниските нива работата е повече, а заплатите по-ниски
по-вероятно да карам камиона - временно - докато се ориентирам къде да се установя /ако остана/ - да го наречем безплатен маркетинг + заплата

няма срамно да си кажете, ако сте на социал - въпреки че може да избухне революция - аз и социал бих стоял, но парите са малко :lol: :lol:
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Мисля, че мястото на темата е тук, затова и я преместих.
Според мен е и малко неясен въпросът. Не се разбира дали искаш да знаеш кой за колко (пари) работи, какво е работното му време за деня (седмицата), какво точно работи или всичко това заедно.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
leaf

Мнение от leaf »

Az mislq, 4e Canada e po-dobro mqsto za s4etovoditelite, otkolkoto Bulgaria. Tuk imate pove4e izbor i ne e zadaljitelno da raboti6 nqkade i da 4aka6 da stane6 na4alnik. :D
Sasto taka mislq, 4e za da stane6 profesionalen 6ofior ste izhabi6 sastite vreme i pari , kolkoto sa nujni za da si vzeme6 priravnitelnite i da raboti6 kato s4etovoditel. :)
No izbora e tvoi estestveno.
P.S. Mejdu drugoto tuk s4etovoditelite rabotqt. :D Predstavi si dori i 6ofiorite. :D
Pepon

Мнение от Pepon »

Abe napravo gi skasvat ot rabota tuka. Nashata bookkeeper-ka, koiato otgovaria za PO /Purchase Orders/ pishe ima-niama 5 checka na den i za tova veliko usilie poluchava 33k godishno. Otdelno ima druga za AR /Accounts Receivable/ i otdelno schetovoditelka deto se zanimava s balansite i otchetite.
Niama shto, mnogo rabotiat. Dori nai-marzelivata BG schetovoditelka raboti pone 2 puti poveche ot canadskata si kolejka, za razlikite v zaplashtaneto da ne govorim...

:beer:
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."

Winston Churchill
miteto
Модератор

Re: кой колко работи в канада

Мнение от miteto »

monny написа: - може и колко получава
няма страшно да си кажете истината, :( дори и да ви мързи, :oops: то е човешко
Ти тоз момент що го изпусна от признанията си :wink:
speedy

Мнение от speedy »

monny написа:освен това на ниските нива работата е повече, а заплатите по-ниски
Проблемът е, че в Канада шефовете работят повече, та сметката трудно ще излезне.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
todor73

Мнение от todor73 »

pochvam s priznaniata
rabota kato kolichestvo, edna i sqsta.
zaplata 10 i + poveche, ami tova e :D
Аватар
Bily T

Мнение от Bily T »

monny написа:
аз ще си кажа за мен - по професия съм счетоводител, но избягвам да работя това в бг /счетоводителя винаги има работа/ не мисля че ще го работя и в канада, защото не вярвам, че бързо ще стана началник, а трудно понасям такъв над себе си, освен това на ниските нива работата е повече, а заплатите по-нискиняма срамно да си кажете, ако сте на социал - въпреки че може да избухне революция - аз и социал бих стоял, но парите са малко :lol: :lol:
Мони твойто изказване много ме накефи, такова нещо не бях чел скоро. Сигурен ли си, че си добре да нямаш някакви проблеми, имаше скоро дискусия дали по-топлото време не води до психични отклонения у някои хора. Ако имаш нужда от психоаналитик мисля, че можем да ти помогнем, но недей да пишеш такива неща на публични места меко казано се излагаш и будиш съжаление и присмех и четящите го
NO PAIN NO GAIN
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Колкото ти е по-висока заплатата, толкова по-малко работиш и толкова по-малко ти виси някой на главата, затова се целете високо при търсене на работа.
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
speedy

Мнение от speedy »

Lub0 написа:Колкото ти е по-висока заплатата, толкова по-малко работиш и толкова по-малко ти виси някой на главата, затова се целете високо при търсене на работа.
Зависи къде работиш. Аз имам два примера на хора, минали на шефска длъжност и след това обратно надолу по собствено желание. Причините - повече работа, повече отговорности, по-малко свободно време. Моят сегашен шеф ми праща e-мейлове в 7:30 сутринта, аз му отговарям след 9:00.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Говориме за служителите, мениджърите ги зарежи, те са си прецакани, особенно на ниското ниво, винаги се работи извънредно, но не се заплаща, винаги са на повикване, заплатите не са много високи и т.н., но нека им е, като са минали от към тъмната страна.
Lub0 for President!
###############
fart

Мнение от fart »

Lub0 написа:Колкото ти е по-висока заплатата, толкова по-малко работиш и толкова по-малко ти виси някой на главата, затова се целете високо при търсене на работа.
Навсякъде е така.
Слушайте бате Любо и няма да сгрешите :idea:
Аватар
Bily T

Мнение от Bily T »

Аз пък абсолютно не съм съгласен с горните сентенции хора вие били ли сте началници някога през живота си да видите колко малко се работи. Разлика между началниците и подчинените им е, че първите обикновено работят и като си тръгнат от работа т.е. мислят (това им е работата) за разлика от подчинените си в повечето случай които като им свърши работното време им свършва и работата затова заплащането е различно скъпи мои, отговорностите също.
NO PAIN NO GAIN
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Bily T, точно понеже сме били и началници ги знаеме тия работи, на ниското ниво началници и на работниците манталитета им е един и същ и вършат еднакво по количество работа, затова и заплащането им не се различава особенно, да не кажем че има и доста случаи, на които е по-ниско от това на подчинените им. И за това си има обяснение - работата им е повече канцеларска, за да могат подчинените да работят по същество, а не да се занимават с бумащина и с глупостите на на началниците от по-висок клас ;)
Lub0 for President!
###############
Аватар
Bily T

Мнение от Bily T »

Любо както си прав немога нищо да ти кажа съгласен с това ти съждение аз имах предвид по-високият клас началници
NO PAIN NO GAIN
Заключено