newcomer
- Ivet
- Обратна връзка:
newcomer
hi there!!! nov sam tuka, oshte nishto ne mi e yasno, gledam s otvorena usta, kato taralej - chetka za toaletna. ta vaprosa mi e otkade bi sledvalo da zapochna-rabota, uchilishta za decata i t n.vsichki mneniya sa welkome 

Re: newcomer
Добре дошла в Канада и във форума.Ivet написа:1.ot ottawa sam,i 2.nova sam i v kanada i vav foruma
Този документ виждала ли си го? Бих те посъветвал да почнеш от него.
http://www.cic.gc.ca/english/pdf/pub/newcomer.pdf
Добре дошла, Ивет!
Аз също съм в Отава, но за всичките си документи дйствахме в Торонто, където живяхме в началото. Не зная къде са местните институции за издаване за SIN i Health card, но ако потърсиш информация за това в Google, например, със сигурност ше ги намериш. Та ние с това започнахме, после банкови сметки, квартира, телефон, работа...
Успех и бързо устройване в Канада!
Аз също съм в Отава, но за всичките си документи дйствахме в Торонто, където живяхме в началото. Не зная къде са местните институции за издаване за SIN i Health card, но ако потърсиш информация за това в Google, например, със сигурност ше ги намериш. Та ние с това започнахме, после банкови сметки, квартира, телефон, работа...
Успех и бързо устройване в Канада!
PRCard ste q polu4i6 sled okolo 3 sedmitsi. Moje i 4. Sled tova SIN . Ako imate ve4e postoqnen adres moje6 da podade6 i za zdravna karta, no tq ste vleze v deistvie sled 3 mesetsa , s4itano ot datata na pristiganeto vi.
Kogato se sdobiete sas SIN, popalva6 dokumentite za detskite i gi puska6 s plika, koito ste polu4ili ot letisteto.
Destata tragnaha na u4iliste 6 dni sled na6eto pristigane. Zapisvaneto e lesno. Pravi6 si kopiq na Imunizatsionnite list4eta, koito ste si vzeli ot BG. V u4ilisteto ti davat dokumenti za popalvane. Nqkoi nesta v tqh nqma da moje6 da popalni6 sega, ostavq6 gi prazni i kogato si polu4ite saotvetnite dokumenti nosi6 informatsiqta v u4ilisteto. Trqbva da razpitate ako ima kogo, za da se orientirate v u4ilistata vav va6iq raion. No i da ne ulu4ite nai-dobroto, vinagi mojete posle da gi premestite.
Rabota estestveno mojete da zapo4nete da si tarsite vednaga.
Ami tova e , ako ima drugi vaprosi. Pitai.
Kogato se sdobiete sas SIN, popalva6 dokumentite za detskite i gi puska6 s plika, koito ste polu4ili ot letisteto.
Destata tragnaha na u4iliste 6 dni sled na6eto pristigane. Zapisvaneto e lesno. Pravi6 si kopiq na Imunizatsionnite list4eta, koito ste si vzeli ot BG. V u4ilisteto ti davat dokumenti za popalvane. Nqkoi nesta v tqh nqma da moje6 da popalni6 sega, ostavq6 gi prazni i kogato si polu4ite saotvetnite dokumenti nosi6 informatsiqta v u4ilisteto. Trqbva da razpitate ako ima kogo, za da se orientirate v u4ilistata vav va6iq raion. No i da ne ulu4ite nai-dobroto, vinagi mojete posle da gi premestite.
Rabota estestveno mojete da zapo4nete da si tarsite vednaga.
Ami tova e , ako ima drugi vaprosi. Pitai.

Ne davaite originalite. Napravete kopiq i tqh ostavete s dokumentite v u4ilisteto.
Tezi imunizatsionni lis4eta ni gi pratiha s dokumentite za meditsinski pregledi. Nadpisahme gi na english i li4niq ni lekar gi popalni na latinitsa. Sled tova se podpisa i sloji pe4at. Tova e vsi4ko. Osven za u4iliste trqbvat i pri registratsiqta pri li4en lekar tuk v Canada. Tam sasto se ostavq edno kopie.
Tezi imunizatsionni lis4eta ni gi pratiha s dokumentite za meditsinski pregledi. Nadpisahme gi na english i li4niq ni lekar gi popalni na latinitsa. Sled tova se podpisa i sloji pe4at. Tova e vsi4ko. Osven za u4iliste trqbvat i pri registratsiqta pri li4en lekar tuk v Canada. Tam sasto se ostavq edno kopie.
Welcome to Ottawa! I az sam tuk. Sorry, che ne vidyah po-rano temata ti.
zdravni karti (health cards) se izkarvat tuk:
Ontario Ministry of Health
Fuller Building
75 Albert Street
Ottawa, Ontario
K1P 5Y9
613-783-4400
www.gov.on.ca/health
Socialni nomera (SIN)
L'esplanade Laurier, Level 2
300 Laurier Avenue West, Ottawa, Ontario, K1A 0J6
(613) 990-5100
na 219, Argyle St ima Catolic Immigration Centre, kadeto mojesh da poluchish mnogo info za kursove po angliyski v grada, bezplaten notarius/advokat vsek iponedelnik i sryada i t.n.
Ako ti tryabva oshte info kazvay. Good luck!

zdravni karti (health cards) se izkarvat tuk:
Ontario Ministry of Health
Fuller Building
75 Albert Street
Ottawa, Ontario
K1P 5Y9
613-783-4400
www.gov.on.ca/health
Socialni nomera (SIN)
L'esplanade Laurier, Level 2
300 Laurier Avenue West, Ottawa, Ontario, K1A 0J6
(613) 990-5100
na 219, Argyle St ima Catolic Immigration Centre, kadeto mojesh da poluchish mnogo info za kursove po angliyski v grada, bezplaten notarius/advokat vsek iponedelnik i sryada i t.n.
Ako ti tryabva oshte info kazvay. Good luck!
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид
Горд канадски гражданин в Мадрид

Ние сме с Bell, но зная и за още един Sprint. http://webstore.sprint.ca/webstore/jsp/ ... cal_01.jsp