Imam niakolko vaprosa

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
petya2004

Imam niakolko vaprosa

Мнение от petya2004 »

Zdraveite vsi4ki vav foruma.az sam Petya i predi izvestno vreme vi razkazax moiata istoria za kandidatstvaneto ni za Canada ,Sega 6te kandidatstvame otnovo i imam niakolko vaprosa. : :?: 70006tatski dolara dali sa dostata4ni da pokaem 4e imame v banka i dali moga da izpolzvam sa6tite prevodi v smisal 4e niakoi ima data na izdavane na aktovete za ragdane naprimer.Moga li da si podpalna formuliarite na raka .I posledno kato vode6t moge li da se pi6e 4 za frenski.Moge da vi se struvat glupovi tezi vaprosi no 4ovek kato si izpati vednag posle se pazi . mnogo 6te sam vi blagodarna ako mi otgovorite.BLAGODARIA VI.
ronni
Обратна връзка:

Re: Imam niakolko vaprosa

Мнение от ronni »

Не съм ти чела историята, а изглежда никои не я помни щом не са ти отговорили
мисля парите стигат за 2 ма, за 3 ма не съм сигурна,
може да използваш преводите на всички документи които нямат срок на валидност,
ако въобще не знаеш френски и сега започваш 4 е нормално да се пише,
може да се попълнят формулярите на ръка....
и знам че между 2 кандидатсвания трябва да има 6 мес
успех :)
"Chance favors the prepared mind" /"Le hasard ne favorise que des esprits préparés"
L. Pasteur, 1854
LaRue

Мнение от LaRue »

Петя, аз много пъти съм давал този линк http://www.canlii.org/qc/laws/regu/i-0. ... whole.html виж и прецени сама (по него ще те оценяват във Виена). Моето мнение е, че ниво 4 т. за водещия е малко.
Все пак ще трябва да говориш със звуци, а не с ръце на интервюто.
Критериите за владеенето на езика ще видиш тук http://206.162.174.213/dpi/help/popupHe ... etence.pdf
Парите ви са в допустимите норми.

Успех!!!!!
Госпожо, преди да виснете във форума изключихте ли печката???
This Account Has Been Suspended
Изображение
petya2004

Мнение от petya2004 »

ronni написа:Не съм ти чела историята, а изглежда никои не я помни щом не са ти отговорили
мисля парите стигат за 2 ма, за 3 ма не съм сигурна,
може да използваш преводите на всички документи които нямат срок на валидност,
ако въобще не знаеш френски и сега започваш 4 е нормално да се пише,
може да се попълнят формулярите на ръка....
и знам че между 2 кандидатсвания трябва да има 6 мес
успех :)
Ronni az kandidatstvax minalata god. no ni varnaha za6toto biaxme pisali mnogo ezik 8 a sega sam 4 nivo vav fr. institut i ne znam dali da si pi6a pove4e ezik za6toto te te pitat ot kolko vr. u4i6 fr. a za da pi6a 6 primerno tova e god. i polovina 6 sesii i zatova ne znam kakvo da pi6a.ina4e smiatam 4e sam gore dolu dobre.[/quote]
ronni
Обратна връзка:

Мнение от ronni »

ако си подадеш документите сега до интервюто ще има 4-6 месеца, ако имаш възможност през лятото има интензивни куросве във френския институт, а и по принцип мисля че спокойно може да пишеш 6 точки, може да намериш и учителка по фр която да ти даде бележка че и при нея учиш. спокойно и успех :)
"Chance favors the prepared mind" /"Le hasard ne favorise que des esprits préparés"
L. Pasteur, 1854
Аватар
Mi-na
Обратна връзка:

Мнение от Mi-na »

При положение, че това е втори опит, опитайте се да бъдете максимално изрядни с документите. За парите - за двама са достатъчно, но за трима са малко, защото в тях влизат и разходите, които ще направите до заминаването.
Преводите нямат давност, можете да си ги използвате спокойно.
Сега най-важното, с 4 френски нямаш шанс, основен кандидат си, в най добрия случай ше забавят процедурата ви, докъто им изпратите документ за още часове фрески. В по-горните мнения са ти го казали - напиши по-високо ниво на владеене 7-8, имаш достатъчно време да се подготвиш. Интензивно в ИЧС за един месец взимаш 2 нива, така че според мен ще покриеш горницата , която си дала .
Пожелавам ти късмет.
fuck

Мнение от fuck »

petya2004 написа:Zdraveite vsi4ki vav foruma.az sam Petya i predi izvestno vreme vi razkazax moiata istoria za kandidatstvaneto ni za Canada ,Sega 6te kandidatstvame otnovo i imam niakolko vaprosa. : :?: 70006tatski dolara dali sa dostata4ni da pokaem 4e imame v banka i dali moga da izpolzvam sa6tite prevodi v smisal 4e niakoi ima data na izdavane na aktovete za ragdane naprimer.Moga li da si podpalna formuliarite na raka .I posledno kato vode6t moge li da se pi6e 4 za frenski.Moge da vi se struvat glupovi tezi vaprosi no 4ovek kato si izpati vednag posle se pazi . mnogo 6te sam vi blagodarna ako mi otgovorite.BLAGODARIA VI.
petya2004, az i v edna druga tema skoro biah pisala, che naj-vajnoto v cialata procedura e da se hodi na frizior predi vsiako meropriatie. Puk i zashto e neobhodimo da se napuvash da uchish ezik, kato ima opasnost da ti se obrazuvat ganki v mozaka :idea:
Te horata tuk si pishat samo zashtoto im e skuchno, a i ti kakto vijdam sledish temata s osoben interes .......
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

petya2004 написа:... a za da pi6a 6 primerno tova e god. i polovina 6 sesii i zatova ne znam kakvo da pi6a.ina4e smiatam 4e sam gore dolu dobre.
Явно още не си си изградила верни критерии за оценка възможностите си за разбиране и говорене на френски. Броят на изкараните сесии (курсове, нива и т.н.) по френски, както и тяхната продължителност изобщо не е равнозначен на броя на точките по 12-степенната им скала за оценка познанията по езика.
Погледни критериите за отделните нива според таблицата, за която ти е дал линк LaRue, и си отговори сама на въпроса можеш ли ги тези неща, които се изискват за нивата Début intermédiaire и Fin intermédiaire.
Ако ти са във възможностите тези неща, то нивото ти отговаря на 6 - 8 точки по 12-степенната скала. И няма никакво значение колко време си го учила езика. Важното е да покажеш, че можеш да ги правиш тия неща, а не да показваш колко време си учила езика.
Изискването за изкарване на допълнителни 200 ч. и т.н. курс по френски е за тези, на които не им достигат точки и за неуспелите да покажат определеното ниво на знания и умения за разбиране и говорене на френски. По този начин се очаква те да завишат точките си по езика и от там - общите точки за селектиране.
Ако имаш още нещо неясно, питай.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
fuck

Мнение от fuck »

Linko, kaktvinagi otgovora ti e na NIVO i mnogo izcherpatelen.

Chesto se pitam ot kade sabirash nervi da se zanimash s hora, koito nai-demonstrativno pokazvat svoia marzel i nevejestvo?
Izviniavai che ti fludvam vav foruma no mi e trudno da se sdarjam :oops:
Аватар
Дякон Игнатий

Мнение от Дякон Игнатий »

fuck написа:Linko, kaktvinagi otgovora ti e na NIVO i mnogo izcherpatelen.

Chesto se pitam ot kade sabirash nervi da se zanimash s hora, koito nai-demonstrativno pokazvat svoia marzel i nevejestvo?
Aко го познаваш лично,ще видиш и ще се увериш ,че Линко е пич,а това,че е интелигентен и умен го казвам за твое сведение.Явно възпитанието му е в повече и не може да ръси простотий като някой,да се заяжда за щяло и нещяло и да прави калабалък......
Все пак не всеки има компютър у дома и не разбира всичко( и не е длъжен).
И един съвет от мене:Не характеризирай хора дето не познаваш.
Факта,че се интересуваш за този процес сам по себе си означава,че не спиш,за разлика от 90% от сънародниците ни.
Не защитавам никого и нищо.Просто имам чувството,че си по-малкия/та брат/сестра на Наско.
НАПРАВИ НЕЩО ЗА РОДИНАТА-ЕМИГРИРАЙ
Аватар
tornado

Мнение от tornado »

Откакто преди време прочетох на ЕЛИЯ един постинг по вечният въпрос - езика!...нещо ми се поизбистри из главата /за което съм й много благодарна!/ и смятам, че тя беше абсолютно права!
А именно : "ТОВА НЕ Е ИЗПИТ ПО ФРЕНСКИ!" /особено ако си обещаващ кандидат по другите показатели :wink: /
Смятам, че най-важното е да можеш да осъществиш контакта - макар и на не дотам литературен френски...т.е. да комуникираш и да не се бетонираш пред интервюиращия...Те оценяват адаптивност. Познавам хора, които знаят не повече от 3-4 ниво, но не се притесняват да говорят... и се разбират с хората!!!
Споходи ме и друга една идея...може би не е добре да се показват и големи познания по английски - за да не се притесняват кебекуата, че френската процедура е само предтекст...
Иначе към езика - подходът по мое мнение трябва да е като за бъдеща печеливша инвестиция.
А идеята на fuck за фризьора изобщо не е лоша...макар че тя намаше точно това впредвид :wink: ...Аз бих добавила и усмивката към прическата...
petya2004

Мнение от petya2004 »

fuck написа:Linko, kaktvinagi otgovora ti e na NIVO i mnogo izcherpatelen.

fuck.ne znam ot kade re6i 4e sam marzel az prosto niamam vreme da otvoria kompiiutara si no niamam namerenie i da ti obiasniavam 6tom niama6 mnenie po moia vapros nikoi ne te pita kakvo misli6.blagodariati vse pak za izkazanoto mnenie
petya2004

Мнение от petya2004 »

ronni написа:ако си подадеш документите сега до интервюто ще има 4-6 месеца, ако имаш възможност през лятото има интензивни куросве във френския институт, а и по принцип мисля че спокойно може да пишеш 6 точки, може да намериш и учителка по фр която да ти даде бележка че и при нея учиш. спокойно и успех :)
Blagodaria ti ronni orentirax se s ezika La Rue mi prati link i se orentirax to tovo go vidiax i v ofitsialnia im sait mnogo blagodaria 6te u4a bez da se pritesniavam 4e 6te mi se obrazuvat ganki az i bez tova imam dostata4no :P
petya2004

Мнение от petya2004 »

Linko написа:
petya2004 написа:... a za da pi6a 6 primerno tova e god. i polovina 6 sesii i zatova ne znam kakvo da pi6a.ina4e smiatam 4e sam gore dolu dobre.
Явно още не си си изградила верни критерии за оценка възможностите си за разбиране и говорене на френски. Броят на изкараните сесии (курсове, нива и т.н.) по френски, както и тяхната продължителност изобщо не е равнозначен на броя на точките по 12-степенната им скала за оценка познанията по езика.
Погледни критериите за отделните нива според таблицата, за която ти е дал линк LaRue, и си отговори сама на въпроса можеш ли ги тези неща, които се изискват за нивата Début intermédiaire и Fin intermédiaire.
Ако ти са във възможностите тези неща, то нивото ти отговаря на 6 - 8 точки по 12-степенната скала. И няма никакво значение колко време си го учила езика. Важното е да покажеш, че можеш да ги правиш тия неща, а не да показваш колко време си учила езика.
Изискването за изкарване на допълнителни 200 ч. и т.н. курс по френски е за тези, на които не им достигат точки и за неуспелите да покажат определеното ниво на знания и умения за разбиране и говорене на френски. По този начин се очаква те да завишат точките си по езика и от там - общите точки за селектиране.
Ако имаш още нещо неясно, питай.
Blagodaria ti Linkoza saveta sega ve4e znam kade sam ot 1 do 12 Mnogo blagodaria
petya2004

Мнение от petya2004 »

Mi-na написа:При положение, че това е втори опит, опитайте се да бъдете максимално изрядни с документите. За парите - за двама са достатъчно, но за трима са малко, защото в тях влизат и разходите, които ще направите до заминаването.
Преводите нямат давност, можете да си ги използвате спокойно.
Сега най-важното, с 4 френски нямаш шанс, основен кандидат си, в най добрия случай ше забавят процедурата ви, докъто им изпратите документ за още часове фрески. В по-горните мнения са ти го казали - напиши по-високо ниво на владеене 7-8, имаш достатъчно време да се подготвиш. Интензивно в ИЧС за един месец взимаш 2 нива, така че според мен ще покриеш горницата , която си дала .
Пожелавам ти късмет.
Blagodaria ti Mi-na.nie sme trima i 6te pokagem togava10000s6tatski to e malko kato 4eli kompletsiran tozi vapros ako pokage6 pove4e 6te te pitat otkade tolkova no mislia 4e 10 000 6te sa dostata4no .Blagodaria o6te redna6
Заключено