DA PROVERIA DALI SUM RAZBRAL

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Аватар
dobri4uk

DA PROVERIA DALI SUM RAZBRAL

Мнение от dobri4uk »

Takaaa :wink: Kakvo razbrah:
-COFFI-to(fransizazia) e cursa , koito pravitelstvoto na QUEBEC predostavia na vsi4ki emigranti za da mogat da izu4at v niakakva stepen frenski i im pla6ta za tova simvoli4na suma
-Po-goliamata 4ast ot zapisanite v nego ne sa dovolni i kritikuvat(daje i ot teritoriata na BG) cursa, za6toto e elementaren, nisko nivo i ne moje da ti dade zadulbo4eni poznania po ezika! Izkarvaiki go( 1000 4asa~10 meseza) usvoiava6 ezika kolkoto za da prodava6 piza .... :shock:
- V su6toto vreme tezi hora ne praviat ni6to za da zapi6at podhodia6t curs, koito 6te im dade po-dobro poznavane na ezika i respektivno anmiraneto na po-dobra rabota :shock: :shock: (tova mai vaji i za teritoriata na BG) Nikoi ot tiah ne mi kaza kakuv DRUG curs moje6 da zapi6e6 v QUEBEC( za BG znam)pri polojenie 4e ima6 iziskvania da nau4i6 ezika na visoko nivo
-Pove4eto ot tiah produljavat da sa v Cofiito ( ili kakvoto mu e tam imeto)
za da.....
- Niakoi daje tvurdiaha, 4e e po-dobre da se razhojda6 po ulizite i kafetata i 6te nau4i6 ezika :shock: :shock:
-Edin(ili edna) daje pisaha ,4e nikakvo napuvane za nau4avane na ezikane NE E nujno ot teritorita na BG ,za6toto izdadenite diplomi(TCF-Franzia; DELF, DALF- Frenski zentur V BG) SA interesni hartiiki za QUEBEC(za6to li puk diplomite ni za Vis6e obrazuvanie ne sa hartiiki)
- NE MOJAH DA RAZBERA( osven doniakude edno mnenie :wink: ) MIASTO ILI CURS V QUEBEC, KUDETO ZAPISVAIKI SE ( DORI I DA TRIABVA DA SE PLA6TA) 6TE MI GARANTIRA EDNO VISOKO NIVO NA FRENSKI
NE SUM SIGUREN DALI I HORAT OT BG ZNAIAT PODOBNO :shock:

:shock:
DOBRI4UK( ne go durpaite za op6kata)
todor73

Мнение от todor73 »

tochno si razbral vsichko osven za garanciata niama takava vsichko si zavisi ot teb.
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

Wisoko niwo po frenski - edinstweno w ezikowite kursowe w uniwersiteta. Samo 4e zawisi ot twoeto niwo kolko kursa 6te triabwa da izkara6. Wseki kurs e po okolo 200$ s prodalvitelnost 1 trimestar, t.e. 4 meseca.
Обичам да преча
Joy

Мнение от Joy »

Не си разбрал добре...Дипломите ни,и те са хартийки! :D

Аз обаче не разбрах,ти да научиш езика ли искаш,или да получиш диплома или сертификат,който евентуално да ти послужи някъде и за нещо?

И пак ще кажа...Не всички са недоволни от Кофи-то.Аз лично съм много доволна.Кофи-то ми даде много!Повечето ми съкурсници непрекъснато се възмущаваха какъв е тоя идиот сега та дава толкова домашни,скъсва ни всеки ден от диктовки и съчинения,изписвахме по 5 листа за час с упржнения минимум...Такова не се било чувало и в Ун-та,а тоя виждате ли,решил,че ние сме тук,за да учим френски... :lol:Ами,той наистина беше решил,че сме там не за да се развличаме,а за да работим много здраво!Че за това ни се плаща и на него за това му се плаща.
Колкото до програмата...Има единна програма,която се дава от Министерството на емиграцията.По принцип преподавателите се придържат към нея,но само по принцип...Те имат голяма свобода на действие и могат да внасят допълнителни неща или да я интерпретират по свой начин със свои материали.Аз забелязах до голяма степен застъпване между граматическите упражнения на "Панорама" и тези,които ни се даваха.Упражненията бяха от най-високото ниво на "Панорама"(коя част беше сега не помня,но ги сравнявахме-има едни отделни книжки с граматика към "Панорама" ако ги знаеш...)-това беше на 4-то ниво Кофи.В 5-то програмата беше малко по-различна-там вече беше застъпено повече търсенето на работа и всичко свързано с това...Не е удивително,че след това,когато се записах на писмено ниво в друга школа,ми се струваше,че всички там са за първо ниво... Да не казвам по каква отвратителна система учат,по която нищо,ама нищо ново не се научава...
А ти ако въобще си учил някога език,добричък,трябва да си наясно,че НИКОЙ НА НИКАКЪВ КУРС НЕ МОЖЕ ДА ТИ ГАРАНТИРА,ЧЕ ЩЕ НАУЧИШ ЕЗИКА!

Това е въпрос на твои лични качества -само и единствено!
keri

Мнение от keri »

Zdrasti Az mnogo hi4 ne obi4am da davam saveti ili da pi6a v tozi forum no temata s ezika silno me valnuva. Iskam da kaja samo edno nikoy ne go interesuva kade i kak si u4il frenski horata iskat da znayat 4e moje6 da gi razbira6 i da im otgovarya6 (4e moje6 da ob6tuva6 svobodno) Az ot li4en opit znam 4e moje da se nau4i ezika s ICHS (institut za 4ujdestranni studenti) Sf. Tam davat verno edno mnogo dobro nivo za ezika. A tuk kato doyde6 ve4e moga samo da kaja 4a COFI e za hora "s uvreden sluh" takiva koito ne sa 4eli na vremeto kogato vav foruma se kazva6e u4ete ezik a si gledaha kefa i obikalyaha BG za "posledno"-ala bala. Na tezi koito iskat da znayat pove4e Canad adava vazmojnosti kolkoto si iska6 ima mnogo programi v Univerciete de Montreal i UQAM kadeto ti davat i zaem i stipendiya i za godina i polovina si vzima6 sertifikat po frenski i naistina moje da se kaje 4e si nau4il edin ezik. No ne i do savar6enstvo savar6en stava6 edva togava kogato ne pravi6 razlika m/u tova da govori6 na Bg ili na Fr. a tova stava s izlizane na ulicata i s comunikaciya s 4ujdite elementi govore6ti Fr.
Ta tova e koeto az prepora4vam na tezi koito iskat da znayat ezika ne COFI a Sertifikat de lang frencaiz pour non francofone. Tova e dobro nivo na frenski ezik .........ve4e e probvano.......
E izkazah se mislya 4e nyama kakvo pove4e da dobavya.........
Joy

Мнение от Joy »

Sertifikat de lang frencaiz pour non francofone. Tova e dobro nivo na frenski ezik .........ve4e e probvano.......
Ще ми се да кажа няколко приказки по този повод,но по-добре всеки сам да си прави изводите!

В никакъв случай не искам да кажа,че нивото в Ун-та за нефранкофони не е добро,но честно казано никога не съм виждала смисъл от него.Ще го запиша,само ако ме принудят,т.е. ако не си изкарам входящия тест.В противен случай,за нищо на света!Езика ще се научи и без да даваш излишни 2000 дол.Аз поне такива пари излишни нямам...
keri

Мнение от keri »

4e koy vaob6te govori da dava6 pari na kogoto i da e az ne te karam samo davam savet na 4oveka. ako iska6 da nau4i6 ezik tam 6te otide6 ako li ne 6te si sedi6 na COFI i 6te si misli6 4e znae6 frenski. Ne iskam da sam gruba s nikogo no e zika tuk e vajno ne6to ne znam koy raboti i koy ne no s 1/2 ezik ne moje6 da si nameri6 svyasna rabota ZABRAVI.........taka 4e parvo pomisli dali tezi 2000$ koiti 6te vra6ta6 v sledva6tite 20 godini (smetni po kolko na mesec) nyama da ti slpastyat mnogo dertove i o6te pove4e pari a ako si dobar i iska6 da nau4i6 moje da si vzeme6 stipendiya i da ne ti se naloji da dava6 i tezi 2000$ taka 4a ako ima6 vyara v sebe si hvani se i u4i COFI e kolko 550$ a stipendiyata ti e 1100$ malko ima razlika mislya. No kakto i da e. Vseki znae sebe si i sam re6ava kakvo da dade kolko kakvo mu tryabva i za kakvo.
Uspeh :)
Joy

Мнение от Joy »

Sertifikat de lang frencaiz pour non francofone
Ами виж,очевидно е,че Кофи-то ми е дало много повече,отколкото на теб платеното Университетско образование,след като няколко думички не можеш да напишеш правилно...
Аватар
Niko

Re: DA PROVERIA DALI SUM RAZBRAL

Мнение от Niko »

dobri4uk написа:Takaaa :wink: Kakvo razbrah:
-COFFI-to(fransizazia) e cursa , koito pravitelstvoto na QUEBEC predostavia na vsi4ki emigranti za da mogat da izu4at v niakakva stepen frenski i im pla6ta za tova simvoli4na suma
-Po-goliamata 4ast ot zapisanite v nego ne sa dovolni i kritikuvat(daje i ot teritoriata na BG) cursa, za6toto e elementaren, nisko nivo i ne moje da ti dade zadulbo4eni poznania po ezika! Izkarvaiki go( 1000 4asa~10 meseza) usvoiava6 ezika kolkoto za da prodava6 piza .... :shock:
- V su6toto vreme tezi hora ne praviat ni6to za da zapi6at podhodia6t curs, koito 6te im dade po-dobro poznavane na ezika i respektivno anmiraneto na po-dobra rabota :shock: :shock: (tova mai vaji i za teritoriata na BG) Nikoi ot tiah ne mi kaza kakuv DRUG curs moje6 da zapi6e6 v QUEBEC( za BG znam)pri polojenie 4e ima6 iziskvania da nau4i6 ezika na visoko nivo
-Pove4eto ot tiah produljavat da sa v Cofiito ( ili kakvoto mu e tam imeto)
za da.....
- Niakoi daje tvurdiaha, 4e e po-dobre da se razhojda6 po ulizite i kafetata i 6te nau4i6 ezika :shock: :shock:
-Edin(ili edna) daje pisaha ,4e nikakvo napuvane za nau4avane na ezikane NE E nujno ot teritorita na BG ,za6toto izdadenite diplomi(TCF-Franzia; DELF, DALF- Frenski zentur V BG) SA interesni hartiiki za QUEBEC(za6to li puk diplomite ni za Vis6e obrazuvanie ne sa hartiiki)
- NE MOJAH DA RAZBERA( osven doniakude edno mnenie :wink: ) MIASTO ILI CURS V QUEBEC, KUDETO ZAPISVAIKI SE ( DORI I DA TRIABVA DA SE PLA6TA) 6TE MI GARANTIRA EDNO VISOKO NIVO NA FRENSKI

Postingat it mi se struva malko agresiven. Kakto ve4e niakolko pati kazvam: vsiako ne6to tuk e tolkova individualno, 4e ne moje6 dori da si predstavi6. Tova, koeto nie mojem da napravim e da ti razkajem li4en opit. Ne se sardi na nas, 4e ne6tata sa tolkova razli4ni. Ia da vidim sega dali az 6te uspeia da doprenesa malko za iziasniavane na vaprosite ti...
Az sam ot ne mnogoto na broi 6tastlivci, uspeli da se "doberat" do COFI v Universite de Montreal. Ni6to specialno ne sam pravil po tozi vapros. Prosto na sre6tata v MRCI zaiavih, 4e darja da u4a frenski tam i sam gotov da 4akam kolkoto triabva. Klu4ovata fraza, mislia, 4e be6e, 4e imam namerenie da u4a v Universitet na frenski sled tova. 4akah dosta - 5 meseca. Mnogo sam dovolen ot COFI v Universite de Montreal i smeia da tvardia, 4e tove e edinstvenoto COFI, koeto si zaslujava da bade izkarano (to ima i drugo ime, dori ne se nari4a ve4e COFI). Saglasen sam, oba4e s izkazanite mnenia, 4e po4ti vsi4ko zavisi ot u4itelia. Moje bi v Universite de Mtl e po-lestno da popadne6 na dobar u4itel. Tam ima 5 niva. Mnogo zdravo e zastapena gramatikata. Ne znam za drugite, no az 4etoh zdravo. Sled zavar6vane na 5-to nivo se opraviah dosta dobre, no vse o6te imah trudnosti. Zatova se naso4ih kam kurs v Centre Snt-Pascal Baylon (potarsi pove4e informacia v Internet, ako te interesuva). Tam ima 8 niva, kato poslednite 2 sa osnovno za pisane. Na vhodnia test mi opredeliha 7-mo nivo (komentarite i izvodite sa za teb). V tezi Centrove hodiat osnovno refugie, koito se podgatviat za o4akva6tite gi dela. T.e. osnovno sa pose6tavani ot latinusi, filipinci... Ne uspiah da zapo4na, za6toto otnovo triabva6e da 4akam 3-4 meseca, za da se osvobodi miasto, a prez tova vreme uspiah da si nameria rabota. Misleh za ve4eren kurs, no ve4e biah zapo4nal da u4a ne6to po specialnostta si v edin Universitet na angliiski ezik. V rabotata polzvam 100% frenski. V na4aloto mi be6e dosta trudno, no ve4e sviknah i niamam seriozni problemi.
Tova e nakratko moiata istoria. Tova savsem ne ozna4ava, 4e pri teb ne6tata 6te se razviat to4no taka. A, bez zdravo 4etene (s nezvisimo kakav kurs) prosto niama da mine6. Moiat savet e da napravi6 maksimalnoto vazmojno, za da nau4i6 maksimalno ezika o6te v Bulgaria. Taka 6te spesti6 mnogo, mnogo vreme i nervi tum.
keri

Мнение от keri »

oh ey zatova ne pi6a v tova svartali6te ot nekompetentni hora. Vij mila aznikoga ne sam spomenavala 4e sam u4ila tam az zavar6ih 4 nivo ICHS SF i nikoga ne sam u4ila frenski tuk. No mnogo moi poznati postapiha taka kakto spomenah i skoro i az 6te go napravya za6toto eto tam mi e problema v BG me nau4iha da govorya perfektno ama ne ostana vreme za pisaneto i az ne smyatam da ostana negramotna a s COFI nyama da se nau4i6 da pi6e6 pravilno taka 4e izbora si e tvoya :) Uvajavam tova 4e i ti misli6 4e sam negramotna tova mi dava o6te po golyam stimul da ppostapya kato poznatite si i otida da se ogramotya kadeto tryabva. A ti si pou4i o6te malko COFI i posle 6te si govorim......
Usmihni se i ne badi zlobar
Az samo davam dobar savet
Аватар
Koko

Re: DA PROVERIA DALI SUM RAZBRAL

Мнение от Koko »

dobri4uk написа: .....

Добричък, ти някакъв чужд език до сега не си ли учил? Това което мога да ти кажа от собствен опит е че език се учи преди всичко с голямо желание и с много, ама много, упражнения и дори един слаб преподавател не трябва да е пречка да напреднеш с езика, а ако имаш добър преподавател, толкова по-добре. Така че получаването на добро ниво ще зависи само от теб самият. Друг е въпроса че е много по-добре да напреднеш с езика още докато си в България и да не разчиташ че ще го учиш тук на място от начало.
За Квебек незнам, но дори в Онтарио има платени курсове по френски - почти всеки университет или колеж предлага платени вечерни курсове (за хора които работят) по няколко чужди езика, включително френски. Мисля че по френски най-популярния учебник се казва "Bonne route" и е на базата на квебекския френски - учи се не само езика, но и помалко от квебекската история и култура - не мога да ти кажа колко нива са, но един курс (едно ниво) е 15 седмици и струва около 200-250 долара без учебника.
Joy

Мнение от Joy »

keri написа:oh ey zatova ne pi6a v tova svartali6te ot nekompetentni hora. Vij mila aznikoga ne sam spomenavala 4e sam u4ila tam az zavar6ih 4 nivo ICHS SF i nikoga ne sam u4ila frenski tuk. No mnogo moi poznati postapiha taka kakto spomenah i skoro i az 6te go napravya za6toto eto tam mi e problema v BG me nau4iha da govorya perfektno ama ne ostana vreme za pisaneto i az ne smyatam da ostana negramotna a s COFI nyama da se nau4i6 da pi6e6 pravilno taka 4e izbora si e tvoya :) Uvajavam tova 4e i ti misli6 4e sam negramotna tova mi dava o6te po golyam stimul da ppostapya kato poznatite si i otida da se ogramotya kadeto tryabva. A ti si pou4i o6te malko COFI i posle 6te si govorim......
Usmihni se i ne badi zlobar
Az samo davam dobar savet
Виж мила,не разбрах тогава защо въобще се обаждаш пък и съвети даваш като нито на Кофи си ходила,нито в Университета си учила...Но иначе много знаем да обобщаваме кой какъв е до колко учил и ненаучил и си гледал кефа (пък тя милата се сбъркала от учене в ИЧС-то-ох,като че ние не сме минали от там...) и кой е с увреден слух:
COFI e za hora "s uvreden sluh" takiva koito ne sa 4eli na vremeto kogato vav foruma se kazva6e u4ete ezik a si gledaha kefa i obikalyaha BG za "posledno"-ala bala.
Аз за разлика от теб обичам да пиша тук,защото пиша само за неща,за които имам поне малко представа! Когато нещо не знам,си трайкам...Така те съветвам и теб да правиш!
survivor

Мнение от survivor »

Dosta hora sled COFI prodalzhiha vav frenski universiteti i se spravyat uspeshno. Tova samo po sebe si ne e malko. COFI-to dava edna osnova, profesionalnata lexica si e vash problem. Za sertificata po frenski za nefrankofoni sam chuvala dobri neshta, no za men nay-dobre e da zapishete da uchite neshto po specialnostta vi na frenski. Spored men taka nay-dobre se nauchava ezika, pak i se spestyava vreme. A mezhduvremenno shte si napravite i edin "profesionalen upgrade".
Гост

Мнение от Гост »

Да де, ама всичко това е голям зор. Френският не е достатъчен /от КОФИ и учене в къщи/, а "travail du session" те подпират в гърба като пушка. И да кажа един виц /ама не съвсем/ - много българи, които учат нещо /profesionalen upgrade/ дават на преводачи да се справят вместо тях с писмения френски. И успяват да завършат. :idea:
Аватар
dobri4uk

e basi maikata

Мнение от dobri4uk »

BEZ KOMENTAR........ :shock: :metro: :nut: :thinkerg: :rotfl:

BTW:

SPEZIALNI POZDRAVAI ZA VILLE DE QUEBEC :wink:
DOBRI4UK( ne go durpaite za op6kata)
Заключено