Влизане в Канада поотделно на съпрузи
Влизане в Канада поотделно на съпрузи
Здравейте,
получихме визи преди няколко дни, заедно с "Confirmation de residence permanente". Там ми направи впечатление точка 14 "Members de la famille qui accompagnent l'immigrant". В нея фигурира името на другия член на семейството. Т.е. в моя екземпляр фигурира името на жена ми, а в нейния - моето. Деца нямаме.
По определени причини обаче ние смятаме да пътуваме поотделно - аз дори имам резервация за 27.03, докато жена ми ще дойде към края на лятото или дори наесен (разбира се, преди да й изтече визата).
Въпросът ми е гореспоменатата точка 14 задължава ли ни да пътуваме и да влезем в Канада заведно? Ако не, защо е там и за какво служи?
Благодаря ви предварително!
получихме визи преди няколко дни, заедно с "Confirmation de residence permanente". Там ми направи впечатление точка 14 "Members de la famille qui accompagnent l'immigrant". В нея фигурира името на другия член на семейството. Т.е. в моя екземпляр фигурира името на жена ми, а в нейния - моето. Деца нямаме.
По определени причини обаче ние смятаме да пътуваме поотделно - аз дори имам резервация за 27.03, докато жена ми ще дойде към края на лятото или дори наесен (разбира се, преди да й изтече визата).
Въпросът ми е гореспоменатата точка 14 задължава ли ни да пътуваме и да влезем в Канада заведно? Ако не, защо е там и за какво служи?
Благодаря ви предварително!
- bis
- Обратна връзка:
Ako ti si vodestia kamndidat samo togava mojesh da vlezesh pruv, a tia posle.
Ne e zaduljitelno da ste zaedno. No kakto sam znaesh tia triabva da pristigne predi iztichane na vizata i.
Ne e zaduljitelno da ste zaedno. No kakto sam znaesh tia triabva da pristigne predi iztichane na vizata i.
Само човек, който рабира нещо изцяло, може да го обясни така, че друг да не може да го разбере.
/Нобелов принцип на Рудини/
Да, аз съм водещия кандифат. Не го споменах, защото мислех, че това е само до получаването на сертификата за избор от Квебек, а после визите се издават поотделно и там няма водещ и придружаващ кандидат.bis написа:Ako ti si vodestia kamndidat samo togava mojesh da vlezesh pruv, a tia posle
Това какво значи, ако по някаква причина жена ми не употреби визата си и тя изтече, и моята виза ще стане невалидна или какво? Какво, ще ме изгонят ли в този случай? Питам само теоретично...bis написа:Ne e zaduljitelno da ste zaedno. No kakto sam znaesh tia triabva da pristigne predi iztichane na vizata i.
- bis
- Обратна връзка:
Ima znachenie koi e vodestia kandidat za vlizane - zatova ti go kazvam. Naprimer jena ti ne moje da dojde v Kanada predi teb.trab написа:Да, аз съм водещия кандифат. Не го споменах, защото мислех, че това е само до получаването на сертификата за избор от Квебек, а после визите се издават поотделно и там няма водещ и придружаващ кандидат.bis написа:Ako ti si vodestia kamndidat samo togava mojesh da vlezesh pruv, a tia posleТова какво значи, ако по някаква причина жена ми не употреби визата си и тя изтече, и моята виза ще стане невалидна или какво? Какво, ще ме изгонят ли в този случай? Питам само теоретично...bis написа:Ne e zaduljitelno da ste zaedno. No kakto sam znaesh tia triabva da pristigne predi iztichane na vizata i.
A ako ne vleze do iztichane na vizata triabva da zapocne procedurata otnachalo, a tebe nikoj niama da te izgoni ot Kanada.
Само човек, който рабира нещо изцяло, може да го обясни така, че друг да не може да го разбере.
Понеже сте минали процедурата заедно, така да се каже под един файлов номер и затова в документите на едия е посочен и другия - за улеснение на имиграционните чиновници да направят връзка между двама ви, особено ако пътувате отделно. Така когато съпругата ти пристигне след тебе в Канада имиграционния чиновник ще знае че ти вече си лендвал, достатъчно е да набере съответния номер в тяхната система и ще види че си вече в Канада.trab написа:получихме визи преди няколко дни, заедно с "Confirmation de residence permanente". Там ми направи впечатление точка 14 "Members de la famille qui accompagnent l'immigrant". В нея фигурира името на другия член на семейството. Т.е. в моя екземпляр фигурира името на жена ми, а в нейния - моето. Деца нямаме.
По принцип водещият апликант трябва да влезне пръв - сам или придружен от съпъстващият. Обратния вариант, съпътстващият кандидат да влезне пръв, без водещият не става.trab написа: Да, аз съм водещия кандифат. Не го споменах, защото мислех, че това е само до получаването на сертификата за избор от Квебек, а после визите се издават поотделно и там няма водещ и придружаващ кандидат.
Това какво значи, ако по някаква причина жена ми не употреби визата си и тя изтече, и моята виза ще стане невалидна или какво? Какво, ще ме изгонят ли в този случай? Питам само теоретично...
Ако визата на съпругата ти изтече, теб няма да те изгонят но за да я вземеш при себе си най-вероятно ще трябва да я спонсорираш. Казано с други думи ще си усложните много живота.
Не си спомням никъде в документите, нито преди сертификата за селекция, нито след това, да съм виждал такова нещо. Изрично сме гледали, тъй като от самото начало обмисляхме идеята да пътуваме поотделно с жена миBotzo написа:Аз имам един такъв въпрос. Не се ли попълваше някаде при вторите документи дали кандидатите ще пътуват заедно или не или в третите
Не. Единственото условие е, че зависимият кандидат не може да влезе преди водещия. Познавам много хора които са пътували поотделно. Аз също дойдох сам, отседнах в хотел, намерих квартира, купих мебели и т.н., а семейството ми дойде един месец по-късно...Botzo написа:... Не се ли попълваше някаде при вторите документи дали кандидатите ще пътуват заедно или не или в третите...
Obey gravity ... It's the law!
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
trab, никъде няма и да го видиш това нещо, просто защото го няма.
Коко вече е обяснил точно как стоят нещата. Без водещия кандидат не може да тръгне никой, а той самият може да тръгне и сам. Останалите трябва да заминат до изтичането на срока на визите им. Но не е задължително. Ако не го направят, а желаят все пак да заминат - нова имиграционна процедура по техен избор. Влезлият вече в Канада основен кандидат никой не го държи отговорен защо другите не са пристигнали с него, или пък защо въобще не са пристигнали. Това е.
Коко вече е обяснил точно как стоят нещата. Без водещия кандидат не може да тръгне никой, а той самият може да тръгне и сам. Останалите трябва да заминат до изтичането на срока на визите им. Но не е задължително. Ако не го направят, а желаят все пак да заминат - нова имиграционна процедура по техен избор. Влезлият вече в Канада основен кандидат никой не го държи отговорен защо другите не са пристигнали с него, или пък защо въобще не са пристигнали. Това е.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!