Savcem nov vav foruma - (#2)

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
beckythomas9

Re: Zdravejte

Мнение от beckythomas9 »

sasho71 написа: а знаеш ли на децата в детските градини какво им дават за да са кротки?
ЧЕ КАКВО ИМ ДАВАТ НА ДЕЦАТА В ДЕТСКАТА ГРАДИНА?! Ти ме озадачаваш?! :shock:
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

beckythomas9 написа:
sasho71 написа: а знаеш ли на децата в детските градини какво им дават за да са кротки?
няма какво да се озадачаваш :D ако почна пак Жой ще извади автомата да ме стреля чак от Монреал. затова потърси назад във форума, има доста писано по темата...
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Аватар
goliama mechka
Син на Великата Мечка

Мнение от goliama mechka »

sasho71 написа:
beckythomas9 написа:
няма какво да се озадачаваш :D ако почна пак Жой ще извади автомата да ме стреля чак от Монреал. затова потърси назад във форума, има доста писано по темата...
Докторе,пак си прекалил с тревата,спри я бе човек,като не ти е добре.Стига писа глупости,хората от Бг ще си помислят,че ни дрогират тук децата.
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

goliama mechka написа:....си помислят,че ни дрогират тук децата.
aaaa,ти го каза. аз не смееех. :wink: иначе трева никога не съм пушил, а се дрогирам в момента с тукашните лекарства за алергия, които ме правят сякаш съм пил 5 диазепама :lol: тъй че може и малко на криво да пиша :wink:
Аватар
Kimba

Мнение от Kimba »

sasho71 написа:
а знаеш ли на децата в детските градини какво им дават за да са кротки?
Не ме шашкайте.Детето ми от три дни ходи на градина и нещо странно става с него. :?: : В градината ми казват 4е е много добро дете,а като се приберем запо4ва да изпада в истерия и заспива на секундата в която помирише възглавницата.Преди се приспивахме до 10, а сега едвам издържа до 7. :shock:
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Еее, малко Бенадрил им дават някои за да спинкат по-добре :lol: .
Той и Сашо го взима, да няма алергии.
Майтапа настрана, навсякъде има немарливост и престъпници, тук просто повече ги раздухват. Моето дете много добре го гледат. Усмихва се сутрин като ги види, няма синини, няма дайпър раш ... Ама и казах още като го записвах, никакви лекарства при никакви положения да не му се дават, иначе ... Тайленол, само ако аз кажа. И се обаждат и ме питат, два пъти се е случвало, като беше болен.
Циганите - на Сатурн !
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

Kimba написа: Не ме шашкайте.Детето ми от три дни ходи на градина и нещо странно става с него. :?: : В градината ми казват 4е е много добро дете,а като се приберем запо4ва да изпада в истерия и заспива на секундата в която помирише възглавницата.Преди се приспивахме до 10, а сега едвам издържа до 7. :shock:
ami аз ви разправям ама на повечето майтап им се струва. по-скоро става дума за риталин. тук по принцип оставам с впечатление за някакво двуличие, което не мога да си обясня- значи ако хлапето си прехапе езика ще се скъсат да ти звънят и да пишат рипорти. а в същото време му шибат риталина за да не им нарушава спокойствието и той става кротък като агне и си заспива рано, рано. а като дойде събота и неделя пощурява....
също както не можеш антибиотик да вземеш от аптеката, а иначе приспивателно никъв проблем...
Аватар
goliama mechka
Син на Великата Мечка

Мнение от goliama mechka »

sasho71 написа:
Kimba написа: Не ме шашкайте.Детето ми от три дни ходи на градина и нещо странно става с него. :?: : В градината ми казват 4е е много добро дете,а като се приберем запо4ва да изпада в истерия и заспива на секундата в която помирише възглавницата.Преди се приспивахме до 10, а сега едвам издържа до 7. :shock:
ami аз ви разправям ама на повечето майтап им се струва. по-скоро става дума за риталин. тук по принцип оставам с впечатление за някакво двуличие, което не мога да си обясня- значи ако хлапето си прехапе езика ще се скъсат да ти звънят и да пишат рипорти. а в същото време му шибат риталина за да не им нарушава спокойствието и той става кротък като агне и си заспива рано, рано. а като дойде събота и неделя пощурява....
също както не можеш антибиотик да вземеш от аптеката, а иначе приспивателно никъв проблем...
Докторе,не приказвай глупости,кажи откъде имаш инфомацията.Имаш ли представа,че много от хората,които тръгват за тук,са с малки деца,защо говориш глупости.Ти откъде знаеш това,имаш ли дете,което всеки ден взима тези медикаменти,и вечер спи у вас,или това са поредните градски легенди?На кое дете може да му бият всеки ден инжекций,и маиките да не казват нищо??????Не хапче,ами бонбонче не могат да дадат на детето ти,без да те питат.Не те знам къде живееш,ама това е направо здрава фантастика
beckythomas9

Мнение от beckythomas9 »

sasho71 написа:

Сашо, СРАМОТА! Доктор ще ставаш, а не знаеш
1) че риталина НЕ Е ПРИСПИВАТЕЛНО, а стимулант на ЦНС
2) че има антиалергични лекарства, които не водят до седация - т.е. не е нужно да се чувстваш сънлив по цял ден - просто си смени антихистамина!
Моето дете ходи на градина и НИКОЙ НИЩО НЕ МУ ДАВА! Не говори глупости, моля те! :evil:
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Риталин не можеш да си купиш без рецепта и никой не го дава като бонбони, детето трябва да е с доказана диагноза атеншън дефисит дисордер или нещо от рода. Никакви приспивателни не можеш да си купиш без рецепта, бенадрила не приспива със сигурност също, на моя син му действа обратно, като съм му давала за алергия по цяла нощ не спи, прави го превъзбуден.
Циганите - на Сатурн !
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

beckythomas9 написа:
1) че риталина НЕ Е ПРИСПИВАТЕЛНО, а стимулант на ЦНС
2) че има антиалергични лекарства, които не водят до седация - т.е. не е нужно да се чувстваш сънлив по цял ден - просто си смени антихистамина!
1.stimulant??? :shock: нещо си в грешка, и то голяма, може да погледнеш тук що е то риталин, къде се дава /това за мечката :wink: / и какво му е действието - http://www.ritalindeath.com/

2.da сменя антихистамина? първо мога да го сменя след като почакам още половин година за реда си при алерголога и му се оплача.
Второ - тук антихистамин не изписват, защото не знаят кво е туй :D , а само кортикостероиди...
Аватар
tornado

Мнение от tornado »

Чук....чук...ъъъ...извинете, ама ако може да говорите на български, че нещо... :oops:
В крайна сметка - дават или не дават нещо на децата ?!? :nenam:
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

anxeli написа:Никакви приспивателни не можеш да си купиш без рецепта
иди в Другмарт в мола на Шепард или в мола на East York - може един камион приспивателни да си купиш без проблем, всяккакъв вид, без рецепта - strong, super strong, hiper strong и не знам още какъв стронг :D
beckythomas9

Мнение от beckythomas9 »

sasho71 написа:
1.stimulant??? :shock: нещо си в грешка, и то голяма, може да погледнеш тук що е то риталин, къде се дава /това за мечката :wink: / и какво му е действието - http://www.ritalindeath.com/

2.da сменя антихистамина? първо мога да го сменя след като почакам още половин година за реда си при алерголога и му се оплача.
Второ - тук антихистамин не изписват, защото не знаят кво е туй :D , а само кортикостероиди...
А не, не съм в грешка. Напротив, ти си в голяма грешка. Едно малко съветче (съвсем приятелско; да не се обидиш сега :D ). Като студент по медицина би трябвало да използваш малко по-достоверни източници на информация от това, което се казва в един частен уебсайт. Отвори си учебника и прочети какво пише за риталина.
Ето малко сайтове които намирам за мъничко по-достоверни от твоя. Има и още, но не ми се търси.
www.intox.org

www.rxmed.com

Хайде сега, не знаели какво е туй антихистамини! Ти съвсем ме шашна! В аптеките се продават 2 поколения антихистамини - с и без централно нервно действие. В почти всички детски препарати за "common cold" има антихистамин от първо поколение; гравола е антихистамин, слийп ейд таблетките са антихистамин; да не споменавам, че се продава кларитин в най-разнообразни форми и опаковки (той вече е второ поколение и не минава кръвно-мозъчната бариера) и не води до седация.
Момче, вземи си прочети уроците, не ни излагай! Ти си наша гордост (съвсем сериозно ти говоря, не се майтапя). :wink:

Намалих дължината на ликовете че много разширяват екрана. Коко.
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

sasho71 написа:
anxeli написа:Никакви приспивателни не можеш да си купиш без рецепта
иди в Другмарт в мола на Шепард или в мола на East York - може един камион приспивателни да си купиш без проблем, всяккакъв вид, без рецепта - strong, super strong, hiper strong и не знам още какъв стронг :D

Някакво generic или brand name може ли да споменеш, все едно колко стронг, и да не е някакъв слийпинг ейд, а нещо с дрога в съдържанието, плйййййззззз ..... :twisted:
Циганите - на Сатурн !
Заключено