Моля за информация-спосориране от приятели
Моля за информация-спосориране от приятели
Здравейте,
има евентуална възможност да кандидатстваме по програмата на Манитоба - General streem, с подкрепата на двама приятели.
Моля ако някой е подал документи по тази програма или има някаква информация за нея - да сподели опита си. Евентуални проблеми и други важни подробности. Не сме женени, с малко дете.
Благодаря
има евентуална възможност да кандидатстваме по програмата на Манитоба - General streem, с подкрепата на двама приятели.
Моля ако някой е подал документи по тази програма или има някаква информация за нея - да сподели опита си. Евентуални проблеми и други важни подробности. Не сме женени, с малко дете.
Благодаря
Re: Моля за информация-спосориране от приятели
Мисля че само близък роднина, който живее в Манитоба, би могъл да е от полза в такъв случай, не виждам основание на което приятел би могъл да спонсорира някого.Bessy написа:Здравейте,
Благодаря
За провинциялната им програмата е писано много, пусни Търсене с ключова дума Манитоба и ще видиш че има доста информация.
Re: Моля за информация-спосориране от приятели
Обърнаха ми внимание че това което съм написал не е съвсем коректно, явно съм объркал понятията Support from close friends и Sponsorship, за което се извинявам на питащата.
Нека горното ми мнение да се чете само така:
Нека горното ми мнение да се чете само така:
Koko написа: За провинциялната им програмата е писано много, пусни Търсене с ключова дума Манитоба и ще видиш че има доста информация.
-
И аз реших да кандидатствам по тази програма.Точно двама приятели трябват в Манитоба,за да имаш шанс,ако нямаш други възможности,разбира се.Те трябва да попълнят,подпишат и заверят документа Affidavit of Support.Трябва да го изпратиш заедно с останалите документи и да чакаш сертификат за селекция.Успех!
-
Пропуснах да спомена,че и ние не сме женени и сме с малко дете и ще се наложи да се оженим,защото иначе и двамата ще трябва да попълваме поотделно като Prinsipal Applicant (това се отнася само за Манитоба).Не искаме да си усложняваме живота и без това бумащината е много.За другите провинции няма значение дали сте женени или не-единия попълва като водещ,а другия е придружаващ.Доста неща разучих за програмата,но за всеки случай прочетете подробностите в официалния сайт.
Здравейте,
Искам да обърна внимание на няколко момента преди да подадете документите си за манитобската програма с помоща на двама приятели.
Предполагам вече сте прочели, че преди да имате въпросните приятели е нужно и да покриете минимум 55 точки, които включват възраст, образование, трудов стаж и опит, познания по английски език или френски и приспособимост. Всъщност това са и условията за така наречения дженерал стрийм.
НО дори и да покриете минимум точките не ви гарантира получаването на сертификат, всичко е по преценка на имигрантския служител.
Обръщам особено внимание на това което трябва да напишат приятелите ви – с най-малката подробност трябва да опишете от къде се познавате, колко време се познавате и защо тези хора смятат че трябва да ви помогнат, като написаното трябва да отговори на въпросите на съответния служител. Има ли неяснота......отговора ви е ясен, просто са безпощадни. А как се доказва приятелство – това не мога да ви отговоря честно казано. Трябва да сте супер убедителни за да успеете.
И не на последно място – през миналата 2004 година програмата беше променена през месец юни, няма гаранция че и тази година ще е така, но просто да не сте изненадани, а и не се знае дали условията при евентуална промяна ще са добри за вас или не.
Късмет от мен
Искам да обърна внимание на няколко момента преди да подадете документите си за манитобската програма с помоща на двама приятели.
Предполагам вече сте прочели, че преди да имате въпросните приятели е нужно и да покриете минимум 55 точки, които включват възраст, образование, трудов стаж и опит, познания по английски език или френски и приспособимост. Всъщност това са и условията за така наречения дженерал стрийм.
НО дори и да покриете минимум точките не ви гарантира получаването на сертификат, всичко е по преценка на имигрантския служител.
Обръщам особено внимание на това което трябва да напишат приятелите ви – с най-малката подробност трябва да опишете от къде се познавате, колко време се познавате и защо тези хора смятат че трябва да ви помогнат, като написаното трябва да отговори на въпросите на съответния служител. Има ли неяснота......отговора ви е ясен, просто са безпощадни. А как се доказва приятелство – това не мога да ви отговоря честно казано. Трябва да сте супер убедителни за да успеете.
И не на последно място – през миналата 2004 година програмата беше променена през месец юни, няма гаранция че и тази година ще е така, но просто да не сте изненадани, а и не се знае дали условията при евентуална промяна ще са добри за вас или не.
Късмет от мен
не е важно хлябът да е бял, важно е хайверът да е черен
Не е нужно да сте семейни за да пропуснете поотделното попълване и подаване на документи. Канада уважава съвместното жителство наречено common-law partner и не смятам, че е проблем да го докажете още повече че имате и дете.Dobrata Feya написа:Пропуснах да спомена,че и ние не сме женени и сме с малко дете и ще се наложи да се оженим,защото иначе и двамата ще трябва да попълваме поотделно като Prinsipal Applicant (това се отнася само за Манитоба).Не искаме да си усложняваме живота и без това бумащината е много.За другите провинции няма значение дали сте женени или не-единия попълва като водещ,а другия е придружаващ.Доста неща разучих за програмата,но за всеки случай прочетете подробностите в официалния сайт.
В Канада това се доказва чрез подписването на common-law union, заверен при нотариус.
http://www.cic.gc.ca/english/pdf/kits/f ... M5409E.PDF
Предполагам, че ако се състави подобен документ на бг език, подписан и от двама ви и заверен при нотариус би се уважил от тукашните власти, но не мога да съм сигурна.
Освен всичко това можете да използвате адресна регистрация, банкови сметки и карти, общ имот и всичко което ви свърза и можете да докажете разбира се.
Късмет
-
Да-а,Villi малко ни поуплаши и все пак благодаря,всяка помощ ще ни е от полза.Разбира се,стряскащо е това,че трябва да доказваме "сериозните" си връзки с приятелите от Манитоба(а те май не са толкова сериозни,връзките де,признавам си),но смятам да опитам,каквото и да ми струва това.Други шансове нямам,иначе бих опитала за друга провинция.Колкото до това прятелите дали са живяли 1 год.в провинцията,не знам,но когато попълват документа за support там има изискване:All supporters must include proff of citizenship or permanent resident status in Canada and established residence in Manitoba(passport;Record of Landing,Permanent Resident Card,Manitoba Health Card etc.).Сега проучвам подробностите и още не мога да бъда достатъчно полезна.Черпя инфо от този форум,ровя из архива и съм благодарна на хората,които подробно обяснват процеса на емиграция.А №667 е главния "виновник" да се запаля така отчаяно за Манитоба.Съжалявам,че изпуснах момента,когато той е кандидатствал,направо златно време!Язък. [/url]
Villi, благодаря ти за информацията. Знаем, че трябва да покриваме точките, както и да има задължителен ИЕЛТС и си даваме сметка, че не е сигурно, дори и всичко да е о.к. при нас и приятелите. Смятаме да опитаме поради вероятността да стане по-бързо.
Има някои неща които не са ми ясни, и понеже изглежда си запозната, ще съм ти много благодарна, ако ми отговориш-
- Правилно ли съм разбрала, че не можем (или не е желателно) да кандидатстваме по тази програма и по федералната едновременно?
- Не видях срокове за отговор от Манитоба (положителен или отрицателен) - само минимален 6 месеца
- Разбрах че ако дойдем по тази програма нямаме право на социани помощи - три години. Но не ми е ясно детските дали имат нещо общо със социалните?
Има някои неща които не са ми ясни, и понеже изглежда си запозната, ще съм ти много благодарна, ако ми отговориш-
- Правилно ли съм разбрала, че не можем (или не е желателно) да кандидатстваме по тази програма и по федералната едновременно?
- Не видях срокове за отговор от Манитоба (положителен или отрицателен) - само минимален 6 месеца
- Разбрах че ако дойдем по тази програма нямаме право на социани помощи - три години. Но не ми е ясно детските дали имат нещо общо със социалните?
Не е желателно да кадидатстваш и по федералната и по манитобската поради простата причина, че ако те одобрят по манитобската програма федералните няма да изпратят досието ти тук и да продължиш процедурата ИЛИ ако кандидастваш все пак и по двете трябва да уведомиш Манитоба в кои офис и кога си подала за федералните. (има отговра в кита, където са въпроси и отговори ако искаш точно да го видиш, но това е общо казано) Целия процес до получаване на сертификата е безплатен все още - за Манитоба става въпросBessy написа:Villi, благодаря ти за информацията. Знаем, че трябва да покриваме точките, както и да има задължителен ИЕЛТС и си даваме сметка, че не е сигурно, дори и всичко да е о.к. при нас и приятелите. Смятаме да опитаме поради вероятността да стане по-бързо.
За срокове вярно че не споменават, но това което мога да ти кажа е, че всички останали стриймове се мъчат да ги органичат до 3 месеца, но дженерал е между 6 и 9.
Това за социалните не съм го чувала до сега, но за детските съм сигурна че може да ги получаваш веднага щом пристигнеш и ги уведомиш че си тук.
Има и нещо друго - в Манитоба социалните помощи не са както в другите провинции, плащат ти наема, дават ти определена сума за храна на седмица, която не е много и това е.
Късмет
-
ИЕЛТС за Манитоба не е задължителен вярно е, стига да успееш да докажеш нивото на владеене на езика - образование, трудов стаж на езика който владееш - английски или френски.Dobrata Feya написа:За Манитоба май не се изисква IELTS,или пак не съм в час?Тъкмо се зарадвах,че ще мина метър.
Taka e, Villi mnogo dobre e obyasnila neshtata.
Specialno za IELTS, toy ne e zadaljitelen naistina, no e dobre da dokajete nivo na angliyski po nyakakv nachin, naprimer s edi kolko si godini uchen angliyski v uchilishte/universitet ili nyakakv certificate. Prosto taka shte imate po-golyam chance da vi priznayat tochki za ezik imigracionnite.
Good luck, eh!
Specialno za IELTS, toy ne e zadaljitelen naistina, no e dobre da dokajete nivo na angliyski po nyakakv nachin, naprimer s edi kolko si godini uchen angliyski v uchilishte/universitet ili nyakakv certificate. Prosto taka shte imate po-golyam chance da vi priznayat tochki za ezik imigracionnite.
Good luck, eh!
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид
Горд канадски гражданин в Мадрид