Здравейте Съфорумци
Интересува ме следния въпрос : приятелката ми заминава за Канада и иска да вземе част от парите си с дебитна карта Виза. Трябва ли да я обявява на имиграционните и ако не я обяви какви са последиците?
Благодаря предварително
П.С. И пак да попитам кое е по-бързо спонсорска програма или индивидуално кандидатстване
Няма нужда нищо да обявява на митницата и няма никакви последствия, ако я използва тук /с изключение на таксите, които ще й удържат при всяко теглене от банкомат/.
Az sashto imam takava karta , no tja e sas srok edna godina-sled tozi priod trjabva da se podnovi LICHNO ot mjastoto na izdavane ! Ako znae njakoi ,neka kaze kakav e % na udrazkata pri teglene ot Canada????
% зависи от банката, която е издала картата. Не забравяйте, че има и разходи при обмяната от една валута в друга, тъй като най-често парите ви са в евро, us-долари или левове.
Най-добре е такава карта да се ползва при пазаруване!
грижи с обявяване на влизане едва ли сте има
оба4е провери какви са условията на банкатаиздала картата и наи ве4е кам коя систма -МАестро и там ост някаква бесцхе .моита е кам МАестро - дебитна карта -комисионите са дебели.
аз теглих 60 КАД а сметките ми са в евро-и за 60кад ми взеха 3-4 кад комисиона.
janyz, не е необходимо ти да си подновяваш картата, можеш да го направиш с нотариално заверено пълномощно. Миналото лято така взех новата карта на половинката - тук в Торонто той ми направи пълниомощно (заверено в консулството), в България го носиш на нотариус, който му прави копие и заверява копието, с което отиваш в банката. Тази двойна заверка я искат, защото не могат да проверят подписа на тукашния нотариус. Новата карта ми я издадоха за 3 дни.